how to put a research paper in order help writing a persuasive essay school uniforms college admission essay requirements
Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Kategorier: Forår  -  Haven & altanen
Kan man spise stedmoderblomster?
Redaktionen

De farverige smukke forårsblomster er ikke kun smukke i havekrukker og altankasser, de kan også anvendes i salater, på kager og ost eller kandiseres og gemmes til senere brug. Blomsterne har, siden middelalderen, været anvendt som krydderi – også selvom de små blomsterblade ikke har nogen nævneværdig smag. Tidligere troede man, at de små hjerteformede blomsterblade kunne lindre blandt andet epilepsi og astma samt hjertesorger, hvorfor blomsten på engelsk kaldes 'Heartease'. Troen på stedmoderblomstens gavnlige virkning, betød også at datidens kvinder fremstillede kosmetik af udtræk af stedmoderblomsten.

Kandiseret stedmoderblomster

Friske stedmoderblomster er smukke på chokoladekagen, og tilføjer farve til osteanretningen og i salaten. Blomsterne kan også kandiseres og gemmes til senere brug.
Fra Anemette Olesens bog 'Spiselige blomster' fra forlaget Koustrup & Co, bringer vi her opskriften på kandiserede stedmoderblomster. 

Det skal du bruge:

  • 20 stedmoderblomster uden stilk
  • 1 dl. sukker
  • 1 æggehvide

Sådan gør du:

  • Æggehviden piskes luftig med en gaffel i en tallerken
  • Stedmoderblomster dyppes i æggehviden og dernæst i sukkeret
  • Læg dem til tørre på et oliepenslet pergamentpapir, og sørg for at de er helt tørre, inden de kommes på dåser til senere brug.

Spiselige Blomster

'Spiselige blomster - Øjenfryd og velsmag' fra forlaget Koustrup & Co. er en lille, inspirerende bog i en perlerække af små, lækre, indbundne bøger, skrevet og illustreret af danske eksperter inden for have- og mad-segmentet.
Den erfarne fagbogsforfatter Anemette Olesen, der har udgivet mere end 50 bøger om mad, have og natur, har skrevet denne lille håndbog, hvor hun præsenterer de mest almindelige spiselige blomster, som man kan finde i blandt andet haven og skoven. Den lille bog er smukt og rigt illustreret af Kirsten Tind, og rummer også en række opskrifter og gode råd til hvordan og i hvilke sammenhænge blomsterne kan nydes.

Titel: Spiselige Blomster
Forfatter: Anemette Olesen
Illustreret: Kirsten Tind
Forlag: Koustrup & Co.
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Forår
Sådan holder du dine tulipaner friske længe

Der er ingen tvivl om, at tulipaner er en af de dejligste forårsbebudere. Men hvordan sikrer du dig, at du kan nyde disse sæsonbestemte blomster så længe som muligt?

Her får du tulipanroducentens 6 bedste råd.

 

Læs mere
Forår
Copenhagen St. Patricks Day Parade 2023

Den irske nationaldag, St. Patrick’s Day, fejres den 17. marts i København med parader, irsk folkemusik og riverdance - og alle er inviteret - så længe man bare bærer noget i den irske nationalfarve, grøn.

Læs mere
Forår
Lad praktiske gøremål øge forbrændingen - Se hvor meget du forbrænder

Vinterens mad og magelige livsstil kan meget vel have føjet et par kilo til idealvægten, men de kan faktisk, uden den store indsats, være væk igen inden strandsæsonen. Drop de hurtige mirakelkure og smid i stedet de ekstra kilo ved at øge forbrændingen gennem de daglige gøremål.

Læs mere
Forår
Få en blomstrende grøftekant i haven

Mange haveejere holder af vilde blomsterenge, men hvad med at anlægge en grøftekant i haven? Her får du tips til haveprojektet, som fint kan gennemføres her i foråret.

Læs mere
Forår
Luk foråret ind med løgblomster

I det tidlige forår får man lyst til at bringe lys og forårets fine, sarte farver indenfor, og her er der intet som løgblomster, der bringer forårsstemning - og fornemmelsen af, at foråret, solen og de lune dage, er på vej.

Læs mere
Forår
Såkalender: Forspiring af grøntsager og krydderurter

Det er så herligt at være selvforsynende med grøntsager og krydderurter. Mange af planterne har gavn af at forspire i vindueskarm eller drivhus, fordi det giver dem de bedste forudsætninger for at vokse og trives, når de 4 til 8 uger senere plantes ud.

Læs mere
Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi

Foråret har stadig lange udsigter, men allerede nu er pollensæsonen i gang, meddeler Astma-Allergi Danmark, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge...

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Forår
Smagen af det vilde forår

Mælkebøtte, ramsløg, bøgeblade, brændenælder og skvalderkål. Nu bugner naturen af friske skud, som kan tilføje ekstra smag til skønne salater, supper og pesto.

Lær de vilde planter at kende, og få opskrifter på vilde forårslækkerier.

 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Tips til at finde et godt match online

Tips til at finde et godt match online

Gode rutiner holder dit hår<BR> sundt og glansfuldt

Gode rutiner holder dit hår
sundt og glansfuldt

Trine Tuxen ring

Trine Tuxen ring

Sådan laver du en flot håropsætning

Sådan laver du en flot håropsætning

Nye Bøger
Fantasilater, af Aiah Noack

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er du rigtig godt hjulpet med Aiah Noacks store, smukke bog, 'Fantasilater'. Bogen beskriver nøje mere end 100 almindelige haveblomster og vilde planter, der smager dejligt og ser fantastiske ud i salater - eller...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Duftende planter, af Anemette Olesen

Mange skønne dufte fra planter i haven og naturen kan anvendes til cremer og sæber mv. Men hvilke egner sig, og hvordan gør man? Anemette Olesen fortæller om de bedste duftplanter og giver opskrifter på badesalt, scrubbesalt, shampoo, salve og meget mere.

Læs mere
Smagen af jordbær, af Maren Korsgaard

Denne bog handler om jordbær - om jordbærets historie, om botanik og sorter, og om jordbær i kunst og kultur. Bogen er skrevet af Maren Korsgaard, der har speciale i frugt og bær, og er et herligt opslagsværk til dig, der elsker jordbær og måske endda dyrker jordbær i haven. Med bogen får du alle...

Læs mere
Shopping
^