Kan man spise stedmoderblomster?
Kandiseret stedmoderblomster
Friske stedmoderblomster er smukke på chokoladekagen, og tilføjer farve til osteanretningen og i salaten. Blomsterne kan også kandiseres og gemmes til senere brug.
Fra Anemette Olesens bog 'Spiselige blomster' fra forlaget Koustrup & Co, bringer vi her opskriften på kandiserede stedmoderblomster.
Det skal du bruge:
- 20 stedmoderblomster uden stilk
- 1 dl. sukker
- 1 æggehvide
Sådan gør du:
- Æggehviden piskes luftig med en gaffel i en tallerken
- Stedmoderblomster dyppes i æggehviden og dernæst i sukkeret
- Læg dem til tørre på et oliepenslet pergamentpapir, og sørg for at de er helt tørre, inden de kommes på dåser til senere brug.

Spiselige Blomster
'Spiselige blomster - Øjenfryd og velsmag' fra forlaget Koustrup & Co. er en lille, inspirerende bog i en perlerække af små, lækre, indbundne bøger, skrevet og illustreret af danske eksperter inden for have- og mad-segmentet.
Den erfarne fagbogsforfatter Anemette Olesen, der har udgivet mere end 50 bøger om mad, have og natur, har skrevet denne lille håndbog, hvor hun præsenterer de mest almindelige spiselige blomster, som man kan finde i blandt andet haven og skoven. Den lille bog er smukt og rigt illustreret af Kirsten Tind, og rummer også en række opskrifter og gode råd til hvordan og i hvilke sammenhænge blomsterne kan nydes.
Titel: Spiselige Blomster
Forfatter: Anemette Olesen
Illustreret: Kirsten Tind
Forlag: Koustrup & Co.
Bestilling: Bogen kan bestilles her