Oplevelser i efterårsferien på Sjælland 2023

Oplevelser i efterårsferien på Sjælland 2023 

Få inspiration til aktiviteter og store oplevelser i efterårsferien. På Sjælland byder blandt andet Experimentarium, Krigsmuseet, Cirkusmuseet og Tivoli på alverdens sjove og spændende aktiviteter for store og små.

  • Statens Naturhistoriske Museum
    Link: snm.ku.dk
    Hver dag i efterårsferien kan hele familien gå bananas i den store abedyst på Statens Naturhistoriske Museum. Her kan du få et abepas, løse udfordringer i abeudstillingen og være med i lodtrækningen om fine præmier. Efterårsferien byder desuden på guidede ture for både voksne og familier i særudstillingen 'Aber – vores vilde familie'. Museets værter fortæller de gode historier og viser spændende genstande frem. Du kan bl.a. få lov at trykke en gorilla i hånden.
     
  • Experimentarium
    Link: Experimentarium.dk
    Efterårsferien på Experimentarium byder på både fremtidsteknologi, Rumshow, raketværksted, LEGO-byg og masser af andet science for sjov.
     
  • Krigsmuseet
    Link: Natmus.dk/museer-og-slotte/krigsmuseet/
    Tag børnene og bedsteforældrene med på Krigsmuseet i efterårsferien – her er aktiviteter for store og små, ung og gammel. Blive hemmelig modstandsperson for en dag og hjælp modstandsbevægelsen med at vinde over tyskerne. Tag på en undendørsrundvisning i Christian 4.'s gamle krigshavn og bliv klogere på svenskerkrigene. Eller tag på en rundvisning om, hvordan det har været at være soldat gennem historien.
     
  • Cirkusmuseet
    Link: Cirkusmuseet.dk
    I efterårsferien optræder cirkusartisten, Jonathan Bendtsen, som er kendt fra Danmark har Talent.Se ham kaste sig ud i diabolo, akrobatik, teeterboard (vippebræt), jonglering og det såkaldte CYR-hjul, som er en stor ring på størrelse med et menneske. Alle discipliner kan han til perfektion, men særligt CYR-hjulet tager kegler, når Jonathan i et afsindigt tempo på elegant, og til tider på komisk, vis lader sig fragte rundt i manegen vha. ringens bevægelser.
     
  • Gisselfeld Kloster
    Link: gisselfeld-kloster.dk
    På Gisselfeld Kloster er der arrangeret skattejagt i Slotsparken i uge 42 med stemningsfuld Halloween udsmykning og græskar-snitning. Der vil også blive mulighed for at komme ned i Slotskælderen, hvor der foregår nogle (u) aktiviteter for hele familien.
     
  • Tivoli
    Link: Tivoli.dk
    Heksene er på vej, og i år forvandler de Haven til et fortryllende Halloween-univers. Græskar, lygter og varme efterårsfarver sørger for den helt rigtige stemning, og haven er fyldt med eventyrlige gys for små og store vovehalse.
     
  • Frilandsmuseet
    Link:Nnatmus.dk/museer-og-slotte/frilandsmuseet/
    (U)hyggen spreder sig på Frilandsmuseet I efterårsferien vender Halloween tilbage på Frilandsmuseet, og denne gang er det væsner fra den nordiske folketro, der har overtaget museet. I efterårsferien har væsner fra den nordiske folketro overtaget Frilandsmuseets landsby, og landsbybeboerne har brug for jeres hjælp til at overvinde trolde, nisser, hekse og huldre.
     
  • Nationalmuseet
    Link: Viking.natmus.dk
    På Nationalmuseets udstilling 'Vikingernes Verden' møder man Fenrisulven, Loke, Odin, Vølven og andre væsner fra vikingetiden. Oplev Ragnarok og kom med på børnerundvisningen 'Vikingebrødre' .
     
  • Planetarium
    Link: Planetarium.dk
    I Planetarium fejres efterårsferien med et mangfoldigt aktivitetsprogram, der giver dig en unik indsigt i livet som astronaut.

 

Efterårsferie
Oplevelser i efterårsferien på Fyn 2023 

Få inspiration til aktiviteter og store oplevelser i efterårsferien. På Fyn har både Naturama, Krokodille Zoo, Østfyns Museer og Odense Bys Museer sammensat spændende programmer for hele familien.

Læs mere
Efterårsferie
Oplevelser i efterårsferien i Jylland 2023 

Se alle de spændende aktiviteter og oplevelser, der venter i efterårsferien blandt andet på Det Grønne Museum i Auning, Den Gamle By i Aarhus, i Randers Regnskov og på Skanderborg Museum.

Læs mere
Årstidens råvarer
Efterårsferie er kartoffelferie 

I dag handler efterårsferien om hyggeligt samvær og dejlige familieoplevelser, men efterårsferiens oprindelige formål var at , eller 'kartoffelferien', som den tidligere blev kaldt, fordi man havde brug for børn fik fri fra skole, så de kunne hjælpe med at grave kartofler op og få årets…

Læs mere
Årstidens råvarer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen 

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Efterårsferie
Oplevelser i efterårsferien 2023: Top 10 dyreparker & akvarier 

I skolernes efterårsferie venter der masser af dejlige oplevelser i landet zoologiske haver og akvarier. Blandt 'De 10 vildeste' er havodder-uge på på Den Blå Planet, Europas største krokodille i Krokodille Zoo, giftige dyr fra hele verdenen i Giveskud Zoo og leopardkillinger i Ree Pars Safari.

 

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^