Opskrift til 'Caramel Apple Day':
Kandiserede æbler med hasselnøddekerner
Du skal bruge:
- 8 små, røde æbler
- 8 ispinde
Sukkerlage
- 400 g sukker
- 1 dl eddike
- 4 spsk rød frugtfarve
Pynt
- 100 g hakkede hasselnøddekerner
Sådan gør du:
- Vask æblerne og fjern stilk og blomst
- Tør æblerne grundigt og stik en ispind gennem hvert æble
- Læg bagepapir i en bradepande og smør papiret med olie
- Kog sukkeret op i en kasserolle ved svag varme til det er opløst
- Tilføj eddike og frugtfarve i massen
- Skru derefter op for varmen, så lagen koger godt
- Kontrollér, om blandingen er færdig, ved at dyppe en pind i lagen og holde den under rindende koldt vand. Lagen er færdig, hvis den stivner og bliver hård
- Dyp æblerne i den varme sukkerlage og lad overflødig lage dryppe af inden dypper æblet i de hakkede hasselnøddekerner
- Sætter herefter æblet til tørre på den smurte bageplade, så sukkerlagen kan stivne