Kategori: Debat

'Prøvet alle farver, mangler bare sort' og 'Hey, din thailuder, hvor meget koster du?', er kommentarer som minoritetskvinder kan opleve at måtte lægge øre til. Nu skal et nyt studie forsøge at belyse, hvor udbredt seksualiseret racisme er i Danmark.

Diskrimineret på baggrund af både køn og etnicitet 

Fordomme florerer og er svære at undgå i mødet med andre mennesker. Det gælder både på nettet og i den virkelige verden. Det er ubehageligt, at blive mødt med fordomme, blive stemplet og sat i bås, som fx at blive set som seksualobjekt, alene fordi man er kvinde. Det er både grænseoverskridende og undertrykkende.

For nogle kvinder forstærkes oplevelsen yderligere, når fordommene relateres til deres race. Ifølge britiske undersøgelser, er det ikke ualmindeligt, at kvinder af fx afrikansk, asiatisk og latinamerikansk afstamning, oplever seksuel racisme, der udspringer af nogle menneskers bizarre forestillinger om, at kvinders seksualitet afhænger af race.

”Seksualiseret racisme er en dobbeltsiddet diskrimination, som rummer både seksuel diskrimination og race orienteret diskrimination, og er således noget, der påvirker flere aspekter af minoriteters liv” forklarer Mai Lee Nissen fra Syddansk Universitet. Hun har, som adopteret fra Korea, selv oplevet seksualiseret racisme, og fortæller i en artikel til mediet Format, hvordan hun ofte har oplevet, at fremmede mænd på gaden har opsøgt hende og spurgt, hvor meget hun tager for sex.

For Mia Lee Nissen er der ingen tvivl om, at det hun oplever ikke er enestående, derfor har hun iværksat en undersøgelse, der skal belyse, hvor udbredt seksualiseret racisme er i Danmark. I forbindelse med undersøgelsen efterlyser hun etniske minoritetskvinder, som vil bidrage til en spørgeskemaundersøgelse. Besvarelserne er anonyme og resultaterne bliver behandlet videnskabeligt og metodisk som en del af Mai Lee Nissens speciale på Syddansk Universitet. 

Debat
Forskere: Der er brug for et nyt syn på udlændinge i Danmark 

Vi kan ikke blive ved med at diskutere for eller imod indvandring, men er nødt til at få et nyt perspektiv på flygtninge og indvandrere i Danmark, for indvandringen er kommet for at blive. Det er blandt konklusionerne i et forskningsprojekt, som en gruppe SDU-forskere netop har afsluttet.

Læs mere
Debat
Vi er sociale langt ind i alderdommen 

Ældre danskere er meget sociale. De ser venner, hjælper børn og børnebørn, og langt de færreste føler sig ensomme. Det viser en ny VIVE-rapport, der analyserer familiære og sociale relationer blandt danskere over 51 år. Rapporten beskriver altså både nuværende og fremtidige ældre.

Læs mere
Debat
Her bor partiernes vælgere 

Ny opgørelse fra Danmarks Statistik over stemmefordelingen ved seneste folketingsvalg fordelt på kommuner viser blandt andet at Socialdemokraterne mange stemmer på Københavns vestegn, på Lolland-Falster og i Nordjylland. Dansk Folkeparti stod godt i det sydlige Jylland og i Midt- og Vestsjælland,…

Læs mere
Debat
Læserindlæg: Bedsteforældre dybt bekymrede for asylbørn 

Gennem 10 år har foreningen Bedsteforældre for Asyl arbejdet stædigt på at forbedre forholdene for asylansøgere og sikre, at asylansøgere i Danmark behandles værdigt og i overensstemmelse med de internationale konventioner.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^