Inspiration fra Ib Laursens kollektion AW2021

Boligindretning: Indret det lille rum 

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

At indrette det lille rum, kræver, i og med at der er tale om ganske få kvadratmeter, om at gøre sig nogle kreative overvejelser, så man får det fine og funktionelle rum, man har brug for.

Til projektet kan det anbefales, at man tager sig god tid til at overveje mulighederne, og at man anvender plantegninger og moodboard til at samle idéerne og få overblik over projektet.

Sådan kommer du godt i gang med projektet

 • Ryd lokalet! Uanset størrelsen på det rum der skal indrettes, så er det altid en god idé, at du forinden rydder rummet helt. Et tomt lokale er som et blankt lærred, hvor du er fri til at overveje dine idéer, farver og udtryk.

 

 

Slip fantasien løs

 • Når du har besluttet dig for, hvilken funktion rummet skal have, så er det tid til at være kreativ og 'tænke ud af boksen'.
 • Mangler du inspiration, så er nettet en guldgruppe. Tjek møbelproducenterne, boligbutikkernes hjemmesider, og anskaf dig en stak boligmagasiner.
 • Lav lister med links til de steder på nettet, hvor du har fundet gode idéer.
 • Klip billeder af indretningsidéer ud af boligmagasinerne, og saml dem, sammen med farveprøver på vægmaling, tapeter og prøver på boligtekstiler på et moodboard, så du kan se, hvordan idéerne fungerer sammen.
 • Udarbejd en nøjagtig plantegning af rummet og udklip møbler i proportionelle størrelser.
 • Indret rummet med udgangspunkt i de møbler, rummet skal indeholde for at opfylde sin funktion.

 


Småt, men luftigt

Den store udfordring med det lille rum er, at få det indrettet så det opfylder sin funktion, og stadig føles rart og rummeligt.

 • Pas på ikke at overmøblere rummet.
 • Vælg møbler i lette, enkle design.
 • Vælg møbler på ben. Det øger fornemmelsen af lethed i indretningen, når møblerne er løftet på ben og gulvet er frit.
 • Overvej om det giver mening, at kigge efter multifunktionelle møbler, altså møbler som kan foldes ud, klappes ned, eller ændres i højden, så det kan tilpasses forskellige behov.
 • Brug frithængende hylder med skjulte beslag på væggen, fremfor reoler.
 • Brug store indrammede spejle i indretningen til at tilføre rummet lys og dybde.
 • Et enkelt mørkt element (væg, plakat eller møbel), kan være med til at understrege en let og lys indretning.

Opbevaring

I det lille rum er der ikke plads til rod. Derfor er opbevaring essentiel. Heldigvis findes der et fuldstændigt fantastisk udvalg af praktiske og dekorative opbevaringsmuligheder: Fra store, hyggelige flettede naturkurve og yndige, tapetserede papæsker til robuste kasser i klar akryl og kulørt plastik. 


Mal og tapeser dig til større rum

Nogle mener, at små rum bedst indrettes med små møbler og i lyse farver, men små rum kan sagtens indrettes med enkelte større møbler, og brugen af farver og nuancer kan give rummet stemning og dybde. 

 • Lyse tapeter 'åbner' rummet og rummet fornemmes større
 • Med stribede tapeter kan du tilføje højde eller bredde i rummet.
 • En bagvæg i en mørkere nuance skaber optisk dybde i rummet


Lys, farver og nuancer

 • God belysning er særlig vigtig i det lille rum. Flere små lyskilder er at foretrække, frem for én stor.
 • Ved at bruge samme farver, farver med samme undertone eller tone-i-tone nuancer i indretningen, får man fornemmelsen af rummets sammenhæng, helheden, balancen og harmonien.
Bolig & Design
Boligindretning: Smuk boheme fra Tine K Home 

Sommeren går på hæld, og med udsigt til efterår kan det være rart at få indrettet sig til kølige dage med hygge og sysler inden døre. Hos danske Tine K Home byder den kommende sæson på stribevis af smukke nyheder til elegant og stemningsfuld indretning.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: 70´er stil fra Hübsch 

Fra Hübsch byder efteråret på en skøn kollektion og hyldest til 70´ernes parcelhus og indretning. Her kan åben pejs, listelofter, hessian- og murstensvæg få selskab af den nye kollektions smukke lyse træmøbler, grafiske plakater, klassiske sofadesign, unika keramik og stentøj samt tekstiler og puder…

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Organiske former og diskrete farver fra Broste Copenhagen  

Med kollektionerne 'The Human Connection', ’Eli’ og ’Nordic Bistro by Aurelien Barbry’ fejrer Broste Copenhagen efteråret og hjemmet som fristed. Det er hér vi kan koble af og nyde nuet i hyggelige, trygge rammer i eget selskab og sammen med familien.

Læs mere
Bolig & Design
Et lækkert måltid fortjener flot servering 

Servering er en vigtig del af et dejligt måltid. Hvad enten det er chili con carnen, hakkebøffen, laksestykket, den grønne salat eller desserten, så virker maden bare mere indbydende, når den anrettes og serveres i smukke skåle, på flotte tallerkner og fade.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen SS20 - Inspireret af den nordiske sommer; lyset, havet og naturen 

Fra Broste Copenhagen kommer en stribe dejlige sæsonnyheder, der på smukkeste vis understreger nordisk enkelthed, kvalitet, rene linjer og flot håndværk. Kollektionen byder på farver og materialer, der komplementerer hinanden og skaber smuk balance mellem klassiske farver, bløde pastelfarver og…

Læs mere
Bolig & Design
Skab hamam stemning på badeværelset 

 

Når det kommer til indretning af badeværelset, så er tiden løbet fra det hvide, kliniske badeværelse. Nu indrettes badeværelser i stedet som personlige velværerum, moderne hamam, hvor der er lagt vægt på den intime og hyggelige stemning med et strejf af luksus.

Se nederst i artiklen Rituals…

Læs mere
Bolig & Design
Hübsch SS20 - Tendencies 

Med præsentationen af forårets ’Tendencies’-kollektion fra Hübsch, er der udsigt til skønne møbler, lamper og boligtilbehør, som især synes inspireret af 70´ernes organiske formsprog med smukke, runde kurver og bløde vinkler. Trenden, som spås at præge boligindretningen de kommende år, giver den…

Læs mere
Bolig & Design
Design og print dine køkkenetiketter og labels gratis 

Etiketter på køkkenets glas og beholdere bidrager til orden i køkkenskabet. På hjemmesiden Avery.dk kan du gratis benytte et program til at designe dine egne etiketter og labels.

Læs mere
Bolig & Design
Nordal SS20 - Flot kontrast til nordisk stil 

For foråret og sommeren 2020 præsenterer Nordal en skøn kollektion med mange nye, originale elementer, der skaber flot kontrast til den nordiske og minimalistiske stil. Fra håndlavede møbler i bambus- og rattan, gulvtæpper i jute samt kakkelborde og helfigursspejle i trærammer, der giver…

Læs mere
Bolig & Design
Trin-for-trin: Få nemt styr på køkkenskabene  

Ingen planer for weekenden, så kan et par timers oprydning i køkkenet være godt givet ud. Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^