Børnelænestol Riviera Maison
Godnat lydbøger
Legekøkken i træ
AVIVIR Baobab
Lav et moodboard
Redaktionen

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de ideer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål foreslår den amerikanske indretningsekspert Holly Becker, at man kreerer et moodboard.

Hvad sætter man på et moodboard?
Tænk på et moodboard, som en legeplads, hvor du har mulighed for at få en visuel fornemmelse for sammensætningen af farver, nuancer og materialer i rummet. Her er der mulighed for at slippe fantasien løs og prøve sig frem, og blive klogere på det udtryk og den stemning rummet skal have.
”Et moodboard på væggen kan give et kæmpe inspirationsgennembrud” skriver Holly. ”Men derudover er det også en smart og effektiv måde til at få udbygget sine ideer, finde ud af hvad der skal fokuseres på, få vendt og redigeret ideerne og slutteligt gennemført dem”.

 • Visuelle referencer: 
  Brug udklip fra magasiner, fotokopierede billeder fra bøger, sider fra møbelkataloger osv. og hæng dem op på dit moodboard
 • Prøver: 
  Find fine stofprøver, små tæppeprøver og prøver på gulve, fliser og maling - eller fotografi af samme, og hæng dem op på dit moodboard.
 • Fundne genstande: 
  Væk din kreativitet og sæt småting, f.eks. småting du har fundet, på dit moodboard. Det kan være småting - eller billeder af større ting, som du fornemmer, kan bidrage til en stemning eller til farver, former mv.
 • Plantegning: 
  Tegn eller anvend et computerprogram til at vise, hvor du gerne vil placere dine møbler
 • Noter til at fremhæve: 
  Brug noter med pile på til at fremhæve billeder mv. på dit moodboard 
 • Sæt ord på: 
  Skriv ord, der vækker associationer til stil og stemninger, på små noter og sæt dem op på dit moodboard . F.eks. ”hyggeligt”, ”urbant”, ”varmt”, ”minimalisme”, ”romantisk” osv.

Lad dit moodboard hænge nogle dage, så du kan arbejde videre med ideerne. Det kan være der kommer nye ideer til, og det kan være, at der er nogle ideer, som skal fjernes, fordi de, ved nærmere eftertanke, ikke fungerer. Efterhånden vil du med dit moodboard få et klart og tydeligt billede af hvordan dine ideer for indretningen bedst fungerer. 

Kom i gang med indretningsprojektet med Holly Becker
Den amerikanske indretningsekspert Holly Becker har gennem mange år begejstret sine læsere med en nærmest endeløs strøm af inspirerende og kreative ideer til boligindretning. I bestselleren Alt om indretning deler hun ud af sine kreative ideer til indretning og møblering, og med hendes seneste bog Alt om indretning – Workshop, får du hendes ideer til, hvordan du kommer godt i gang med indretningsprojekter. I bogen præsenterer hun en 8-trins workshop som guider dig gennem hele processen fra ide til vellykket indretning. Du får hendes bedste tips og råd, som hun har samlet gennem sit arbejde med indretning samt praktiske huskelister, planer og oversigter, som giver inspiration til - og overblik over, indretningsprojekter af et hvert af hjemmets rum.  

Titel: Alt Om Indretning - Workshop
Forfatter: Holly Becker
Oversat af: Annette Ekstrand og Christine Seedorff
Forlag: Strandberg Publishing
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Bolig & Design
Vasketøjskurve

Selvom en flot vasketøjskurv selvfølgelig ikke rigtig gør noget for det lidt trivielle indhold, så er der i hvert fald rig mulighed for at opbevare vasketøjet både praktisk og stilfuldt.

Her har du 9 friske bud fra annoncørerne på en ny, lækker – og praktisk – vasketøjskurv.

Læs mere
Bolig & Design
Ny inspiration til køkkenindretning

Sæsonens nye kollektioner byder på masser af skøn inspiration til indretning af køkken og spisestue. Se de skønne vitriner i genbrugstræ fra Riviéra Maison og den nye stentøjsserie 'Esrum Night' fra Broste Copenhagen. Få styr på bestikket med holdere i flet fra Nordal, og hæld mel, gryn, kaffe og te...

Læs mere
Bolig & Design
Steltons varme efterårskollektion

Her i efteråret lancerer Stelton en sandfarvet udgave af den prisvindende stentøjskollektion ’Theo’, designet af Francis Cayouette.

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville Efterår 2019

Med 'Bloomingville Creative Collection' byder efterårets kollektion fra Bloomingville anno AW19 på masser af ny skøn inspiration til boligindretningen. Rustikke teksturer og naturlige materialer som træ og kurveflet giver, sammen med puder og plaider i smukke, dæmpede farver, kollektionen et...

Læs mere
Bolig & Design
Oliver Furniture - Skandinaviske mentalitet og livsstil

Danske Oliver Furniture, står for mange som den perfekte kombination af funktionalitet og æstetik. Der er noget velkendt og autentisk over de smukke møblers enkle design, en særlig lethed og noget meget skandinavisk. Oliver Furniture er skabt af møbeldesigner Søren Rørbæk, som tidligere har tegnet...

Læs mere
Bolig & Design
Nordisk boligstil: Indret med træ

Træ er et fantastisk materiale, ikke mindst i boligindretningen. Med smukke gyldne overflader, unikke åretegninger og knaster er det som at få en lille bid af naturen med indenfor. Træ i indretningen er smukt at se på, lækkert at røre ved, og samtidig robust og bæredygtigt. Fra elegante spiseborde,...

Læs mere
Bolig & Design
Nordal

Med smukke efterårsmåneder ventende forude, præsenterer Nordal deres kollektion for foråret 2019. En på én gang smuk og stemningsfuld kollektion: Lette, stilfulde møbler i enkelt design i blandt andet lys rattan og teak, boligtekstiler, puder og plaider i smukke nordiske nuancer; natur, grå og...

Læs mere
Bolig & Design
Nordisk og fransk landstil

Den franske-nordiske landstil har en helt særlig charme. Det er en stil, der på smukkeste vis kombinerer elegante møbler i romantisk landstil med bløde tekstiler, puder og plaider i dæmpede farver og yndig brugskunst i glas, patineret fattigmandssølv, genbrugstræ og pileflet.
Det er elegant og...

Læs mere
Bolig & Design
House Doctor AW18: Skab rum til hyggelige stunder

Efter en lang sommer venter et travlt efterår, og her kan man hurtigt komme til at sætte stor pris på de små, fredelige stunder hjemme. Med efterårets kollektion fra House Doctor er der fokus på indretning, der understøtter en afslappet stemning og inviterer til hyggeligt samvær og adspredelse.

Læs mere
Bolig & Design
Indret med blå

De blå nuancer lyser op i indretningen i sommermånederne. At indrette sig med himlen og havets farver er både smukt og smagfuldt - og tilføjer noget friskt og nordisk til stemning og udtryk.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Louisiana plakater

Louisiana plakater

Smudsmåtte fra Tica

Smudsmåtte fra Tica

Field Table We Do Wood

Field Table We Do Wood

Hübsch knagerække

Hübsch knagerække

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^