En perfekt opslagstavle til dit moodboard. Fra Ferm Living.

Boligindretning: Lav et moodboard 

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de idéer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål kan vi varmt anbefale brugen af et moodboard.

Hvad sætter man på et moodboard?

Tænk på et moodboard som en legeplads, hvor du har mulighed for at få en visuel fornemmelse for sammensætningen af farver, nuancer og materialer i rummet. Her er der mulighed for at slippe fantasien løs og prøve sig frem, og blive klogere på det udtryk og den stemning rummet skal have.
Et moodboard på væggen kan give kreativiteten et kæmpe boost, og er en smart og effektiv måde til at få samlet sine idéer, finde ud af, hvad der fungerer og hvad der skal fokuseres på i indretningen.

 1. Visuelle referencer

  Brug udklip fra magasiner, fotokopierede billeder fra bøger, sider fra møbelkataloger osv. og hæng dem op på dit moodboard

 2. Prøver på maling, tapeter og tekstiler

  Hæng stofprøver, små tæppeprøver, tekstilprøver på gardiner og puder, farvetest på maling, tapetprøver på dit moodboard.

 3. Flere inspirerende genstande

  Væk din kreativitet og sæt småting, som små stykker gavepapir, farvede bånd, billeder og andre genstande på dit moodboard, så du kan fornemme, hvordan former og farver fungerer sammen.

 4. Plantegning

  Tegn eller anvend et computerprogram til at vise, hvor og hvordan, du vil placere dine møbler.

 5. Find sammenhænge

  Brug hvide post-it, hvor du med pile kan fremhæve sammenhænge på dit moodboard.

 6. Sæt ord på

  Skriv ord, der vækker associationer til den stil og de stemninger, du arbejder med. Brug hvide post-it med ord som fx. 'hyggeligt', 'urbant', 'varmt', 'nordisk', 'minimalisme', 'romantisk' osv.

 7. Giv dig tid til at summe over idéerne

  Lad idéerne Lad moodboardet blive hænge på væggen en tid, så du kan arbejde videre med projektet efterhånden som idéerne melder sig. Måske bliver du pludselig inspireret, og så skal de nye idéer tilføjes på boardet. Efterhånden vil der også være nogle idéer, som du kan se, ikke fungerer og skal fjernes.

Til sidst vil du stå med et moodboard, der giver dig et klart billede af, hvordan dine idéer fungerer sammen, og hvordan rummet og indretningen vil fungere bedst.

Det er en stor og tilfredsstillende fornøjelse!

Bolig & Design
Boligindretning: Smuk boheme fra Tine K Home 

Sommeren går på hæld, og med udsigt til efterår kan det være rart at få indrettet sig til kølige dage med hygge og sysler inden døre. Hos danske Tine K Home byder den kommende sæson på stribevis af smukke nyheder til elegant og stemningsfuld indretning.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: 70´er stil fra Hübsch 

Fra Hübsch byder efteråret på en skøn kollektion og hyldest til 70´ernes parcelhus og indretning. Her kan åben pejs, listelofter, hessian- og murstensvæg få selskab af den nye kollektions smukke lyse træmøbler, grafiske plakater, klassiske sofadesign, unika keramik og stentøj samt tekstiler og puder…

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Organiske former og diskrete farver fra Broste Copenhagen  

Med kollektionerne 'The Human Connection', ’Eli’ og ’Nordic Bistro by Aurelien Barbry’ fejrer Broste Copenhagen efteråret og hjemmet som fristed. Det er hér vi kan koble af og nyde nuet i hyggelige, trygge rammer i eget selskab og sammen med familien.

Læs mere
Bolig & Design
Et lækkert måltid fortjener flot servering 

Servering er en vigtig del af et dejligt måltid. Hvad enten det er chili con carnen, hakkebøffen, laksestykket, den grønne salat eller desserten, så virker maden bare mere indbydende, når den anrettes og serveres i smukke skåle, på flotte tallerkner og fade.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen SS20 - Inspireret af den nordiske sommer; lyset, havet og naturen 

Fra Broste Copenhagen kommer en stribe dejlige sæsonnyheder, der på smukkeste vis understreger nordisk enkelthed, kvalitet, rene linjer og flot håndværk. Kollektionen byder på farver og materialer, der komplementerer hinanden og skaber smuk balance mellem klassiske farver, bløde pastelfarver og…

Læs mere
Bolig & Design
Skab hamam stemning på badeværelset 

 

Når det kommer til indretning af badeværelset, så er tiden løbet fra det hvide, kliniske badeværelse. Nu indrettes badeværelser i stedet som personlige velværerum, moderne hamam, hvor der er lagt vægt på den intime og hyggelige stemning med et strejf af luksus.

Se nederst i artiklen Rituals…

Læs mere
Bolig & Design
Hübsch SS20 - Tendencies 

Med præsentationen af forårets ’Tendencies’-kollektion fra Hübsch, er der udsigt til skønne møbler, lamper og boligtilbehør, som især synes inspireret af 70´ernes organiske formsprog med smukke, runde kurver og bløde vinkler. Trenden, som spås at præge boligindretningen de kommende år, giver den…

Læs mere
Bolig & Design
Design og print dine køkkenetiketter og labels gratis 

Etiketter på køkkenets glas og beholdere bidrager til orden i køkkenskabet. På hjemmesiden Avery.dk kan du gratis benytte et program til at designe dine egne etiketter og labels.

Læs mere
Bolig & Design
Nordal SS20 - Flot kontrast til nordisk stil 

For foråret og sommeren 2020 præsenterer Nordal en skøn kollektion med mange nye, originale elementer, der skaber flot kontrast til den nordiske og minimalistiske stil. Fra håndlavede møbler i bambus- og rattan, gulvtæpper i jute samt kakkelborde og helfigursspejle i trærammer, der giver…

Læs mere
Bolig & Design
Trin-for-trin: Få nemt styr på køkkenskabene  

Ingen planer for weekenden, så kan et par timers oprydning i køkkenet være godt givet ud. Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^