Inspiration fra Ib Laursens kollektion AW2021

Boligindretning: Indret det lille rum 

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

At indrette det lille rum, kræver, i og med at der er tale om ganske få kvadratmeter, om at gøre sig nogle kreative overvejelser, så man får det fine og funktionelle rum, man har brug for.

Til projektet kan det anbefales, at man tager sig god tid til at overveje mulighederne, og at man anvender plantegninger og moodboard til at samle idéerne og få overblik over projektet.

Sådan kommer du godt i gang med projektet

 • Ryd lokalet! Uanset størrelsen på det rum der skal indrettes, så er det altid en god idé, at du forinden rydder rummet helt. Et tomt lokale er som et blankt lærred, hvor du er fri til at overveje dine idéer, farver og udtryk.

 

 

Slip fantasien løs

 • Når du har besluttet dig for, hvilken funktion rummet skal have, så er det tid til at være kreativ og 'tænke ud af boksen'.
 • Mangler du inspiration, så er nettet en guldgruppe. Tjek møbelproducenterne, boligbutikkernes hjemmesider, og anskaf dig en stak boligmagasiner.
 • Lav lister med links til de steder på nettet, hvor du har fundet gode idéer.
 • Klip billeder af indretningsidéer ud af boligmagasinerne, og saml dem, sammen med farveprøver på vægmaling, tapeter og prøver på boligtekstiler på et moodboard, så du kan se, hvordan idéerne fungerer sammen.
 • Udarbejd en nøjagtig plantegning af rummet og udklip møbler i proportionelle størrelser.
 • Indret rummet med udgangspunkt i de møbler, rummet skal indeholde for at opfylde sin funktion.

 


Småt, men luftigt

Den store udfordring med det lille rum er, at få det indrettet så det opfylder sin funktion, og stadig føles rart og rummeligt.

 • Pas på ikke at overmøblere rummet.
 • Vælg møbler i lette, enkle design.
 • Vælg møbler på ben. Det øger fornemmelsen af lethed i indretningen, når møblerne er løftet på ben og gulvet er frit.
 • Overvej om det giver mening, at kigge efter multifunktionelle møbler, altså møbler som kan foldes ud, klappes ned, eller ændres i højden, så det kan tilpasses forskellige behov.
 • Brug frithængende hylder med skjulte beslag på væggen, fremfor reoler.
 • Brug store indrammede spejle i indretningen til at tilføre rummet lys og dybde.
 • Et enkelt mørkt element (væg, plakat eller møbel), kan være med til at understrege en let og lys indretning.

Opbevaring

I det lille rum er der ikke plads til rod. Derfor er opbevaring essentiel. Heldigvis findes der et fuldstændigt fantastisk udvalg af praktiske og dekorative opbevaringsmuligheder: Fra store, hyggelige flettede naturkurve og yndige, tapetserede papæsker til robuste kasser i klar akryl og kulørt plastik. 


Mal og tapeser dig til større rum

Nogle mener, at små rum bedst indrettes med små møbler og i lyse farver, men små rum kan sagtens indrettes med enkelte større møbler, og brugen af farver og nuancer kan give rummet stemning og dybde. 

 • Lyse tapeter 'åbner' rummet og rummet fornemmes større
 • Med stribede tapeter kan du tilføje højde eller bredde i rummet.
 • En bagvæg i en mørkere nuance skaber optisk dybde i rummet


Lys, farver og nuancer

 • God belysning er særlig vigtig i det lille rum. Flere små lyskilder er at foretrække, frem for én stor.
 • Ved at bruge samme farver, farver med samme undertone eller tone-i-tone nuancer i indretningen, får man fornemmelsen af rummets sammenhæng, helheden, balancen og harmonien.
Bolig & Design
Sommerstemning: Indret med blå 

De blå nuancer lyser op i indretningen i sommermånederne. At indrette sig med himlen og havets farver er både smukt og smagfuldt - og tilføjer noget friskt og nordisk til stemning og udtryk.

Brug fx tekstiler i blå farver, skift puderne i sofaen til blåt tone-i-tone betræk, og tilføj en plaid i et…

Læs mere
Bolig & Design
Svært ved at komme i gang med oprydningsprojektet? 

Der er intet så rart som at komme hjem til et rent og ryddet hus. For de fleste kræver det imidlertid, at der indimellem må gøres en ekstra indsats for at komme til bunds i alt det, man har fået akkumuleret i skuffer, skabe og kasser – eller som bare ligger og fylder.

Læs mere
Bolig & Design
Tips om trends: 2 bud på gennemført indretningsstil 

Det behøver ikke være det store, tidskrævende projekt at få ny stil i stuen. Ved at kigge på rummets muligheder og planlægge projektet trin-for-trin, har du allerede taget første skridt til en stue, der afspejler din personlige stil.

Læs mere
Bolig & Design
Opbevaring: Kasser, kister og kurve 

Selv de allerbedste oprydningsråd er nytteløse, hvis man ikke har nogle steder at opbevare tingene. Gode opbevaringsløsninger er et 'must' i et velindrettet hjem. Med dem kan alle ting have deres faste pladser, så de er nemme at finde, og hjemmet til enhver tid opleves rart og ryddet.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Lav et moodboard 

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de idéer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål kan vi varmt anbefale brugen af et moodboard.

Læs mere
Bolig & Design
Let, lyst og lækkert fra Tine K Home 

'Ro og harmoni' må være temaet for Tine K Home 2021. Med vanlig sans for lækkert design og smuk indretning, kombinerer kollektionen det lette og afslappede udtryk med dynamisk design og kvalitet.

Læs mere
Bolig & Design
Smuk opbevaring i kurveflet 

Findes der noget så skønt som opbevaring i kurveflet? Vi har samlet et udvalg af vores annoncørers bud på skønne kurve fra anerkendte producenter til opbevaring i badeværelset, køkkenet, stuen, entréen til blandt andet vasketøjet, køkkengrej, tæpper og plaider, aviser og magasiner, planter, brænde…

Læs mere
Bolig & Design
Bazaar: Boliginteriør fra de nye kollektioner 

Fra de nye kollektioner kommer smuk, stilfuld og inspirerende interiør. Se nye indretningstrends fra Bungalow, Meraki, House Doctor og Speedtsberg, økologiske vægfarver fra Auro.dk, plakater fra Permild & Rosengreen, livsstilsmagasiner fra New Mags og lækre coffee table books.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen 

Gå på opdagelse i den nye kollektion ”Heritage” fra Broste Copenhagen. Her præsenterer brandet masser af inspiration til boligindretning, og samtidig deres nyeste bud på interiør; møbler og boligtilbehør. Broste Copenhagen byder på lette sommerfarver og -nuancer, skønne 60'er fornemmelser, nye,…

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville: Rum til ro og nærvær 

Med nye kollektioner fra Bloomingville følger inspiration til, hvordan du hurtigt og nemt kan få skabt en oase af ro og nærvær. Bliv klogere på sæsonens tendenser og få idéer til ny indretning.

 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^