En perfekt opslagstavle til dit moodboard. Fra Ferm Living.

Boligindretning: Lav et moodboard 

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de idéer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål kan vi varmt anbefale brugen af et moodboard.

Hvad sætter man på et moodboard?

Tænk på et moodboard som en legeplads, hvor du har mulighed for at få en visuel fornemmelse for sammensætningen af farver, nuancer og materialer i rummet. Her er der mulighed for at slippe fantasien løs og prøve sig frem, og blive klogere på det udtryk og den stemning rummet skal have.
Et moodboard på væggen kan give kreativiteten et kæmpe boost, og er en smart og effektiv måde til at få samlet sine idéer, finde ud af, hvad der fungerer og hvad der skal fokuseres på i indretningen.

 1. Visuelle referencer

  Brug udklip fra magasiner, fotokopierede billeder fra bøger, sider fra møbelkataloger osv. og hæng dem op på dit moodboard

 2. Prøver på maling, tapeter og tekstiler

  Hæng stofprøver, små tæppeprøver, tekstilprøver på gardiner og puder, farvetest på maling, tapetprøver på dit moodboard.

 3. Flere inspirerende genstande

  Væk din kreativitet og sæt småting, som små stykker gavepapir, farvede bånd, billeder og andre genstande på dit moodboard, så du kan fornemme, hvordan former og farver fungerer sammen.

 4. Plantegning

  Tegn eller anvend et computerprogram til at vise, hvor og hvordan, du vil placere dine møbler.

 5. Find sammenhænge

  Brug hvide post-it, hvor du med pile kan fremhæve sammenhænge på dit moodboard.

 6. Sæt ord på

  Skriv ord, der vækker associationer til den stil og de stemninger, du arbejder med. Brug hvide post-it med ord som fx. 'hyggeligt', 'urbant', 'varmt', 'nordisk', 'minimalisme', 'romantisk' osv.

 7. Giv dig tid til at summe over idéerne

  Lad idéerne Lad moodboardet blive hænge på væggen en tid, så du kan arbejde videre med projektet efterhånden som idéerne melder sig. Måske bliver du pludselig inspireret, og så skal de nye idéer tilføjes på boardet. Efterhånden vil der også være nogle idéer, som du kan se, ikke fungerer og skal fjernes.

Til sidst vil du stå med et moodboard, der giver dig et klart billede af, hvordan dine idéer fungerer sammen, og hvordan rummet og indretningen vil fungere bedst.

Det er en stor og tilfredsstillende fornøjelse!

Bolig & Design
Sommerstemning: Indret med blå 

De blå nuancer lyser op i indretningen i sommermånederne. At indrette sig med himlen og havets farver er både smukt og smagfuldt - og tilføjer noget friskt og nordisk til stemning og udtryk.

Brug fx tekstiler i blå farver, skift puderne i sofaen til blåt tone-i-tone betræk, og tilføj en plaid i et…

Læs mere
Bolig & Design
Svært ved at komme i gang med oprydningsprojektet? 

Der er intet så rart som at komme hjem til et rent og ryddet hus. For de fleste kræver det imidlertid, at der indimellem må gøres en ekstra indsats for at komme til bunds i alt det, man har fået akkumuleret i skuffer, skabe og kasser – eller som bare ligger og fylder.

Læs mere
Bolig & Design
Tips om trends: 2 bud på gennemført indretningsstil 

Det behøver ikke være det store, tidskrævende projekt at få ny stil i stuen. Ved at kigge på rummets muligheder og planlægge projektet trin-for-trin, har du allerede taget første skridt til en stue, der afspejler din personlige stil.

Læs mere
Bolig & Design
Opbevaring: Kasser, kister og kurve 

Selv de allerbedste oprydningsråd er nytteløse, hvis man ikke har nogle steder at opbevare tingene. Gode opbevaringsløsninger er et 'must' i et velindrettet hjem. Med dem kan alle ting have deres faste pladser, så de er nemme at finde, og hjemmet til enhver tid opleves rart og ryddet.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Indret det lille rum 

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

Læs mere
Bolig & Design
Let, lyst og lækkert fra Tine K Home 

'Ro og harmoni' må være temaet for Tine K Home 2021. Med vanlig sans for lækkert design og smuk indretning, kombinerer kollektionen det lette og afslappede udtryk med dynamisk design og kvalitet.

Læs mere
Bolig & Design
Smuk opbevaring i kurveflet 

Findes der noget så skønt som opbevaring i kurveflet? Vi har samlet et udvalg af vores annoncørers bud på skønne kurve fra anerkendte producenter til opbevaring i badeværelset, køkkenet, stuen, entréen til blandt andet vasketøjet, køkkengrej, tæpper og plaider, aviser og magasiner, planter, brænde…

Læs mere
Bolig & Design
Bazaar: Boliginteriør fra de nye kollektioner 

Fra de nye kollektioner kommer smuk, stilfuld og inspirerende interiør. Se nye indretningstrends fra Bungalow, Meraki, House Doctor og Speedtsberg, økologiske vægfarver fra Auro.dk, plakater fra Permild & Rosengreen, livsstilsmagasiner fra New Mags og lækre coffee table books.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen 

Gå på opdagelse i den nye kollektion ”Heritage” fra Broste Copenhagen. Her præsenterer brandet masser af inspiration til boligindretning, og samtidig deres nyeste bud på interiør; møbler og boligtilbehør. Broste Copenhagen byder på lette sommerfarver og -nuancer, skønne 60'er fornemmelser, nye,…

Læs mere
Bolig & Design
Bloomingville: Rum til ro og nærvær 

Med nye kollektioner fra Bloomingville følger inspiration til, hvordan du hurtigt og nemt kan få skabt en oase af ro og nærvær. Bliv klogere på sæsonens tendenser og få idéer til ny indretning.

 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^