Tommy Hilfiger
500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Roy Kirkham tehætte Redoute Roses
Kategori: Sundhed
Hvad er din foretrukne kur mod stress?

Ifølge en ny undersøgelse af danskernes ferievaner føler stort set alle danskere stress i større eller mindre udstrækning. Vores foretrukne kur mod stressen er motion, naturoplevelser og ferie.

88 procent af danskerne føler tilbagevendende stress
Ifølge Stressforeningen lider 250.000-300.000 danskere af alvorlig stress, mens cirka 500.000 danskere føler sig udbrændt på jobbet. Prisen for samfundet er cirka 14 milliarder kroner årligt som følge af sygefravær, udgifter til sundhedsvæsenet og tidlig død. Faktisk dør anslået 1.400 danskere hvert år af stressrelaterede sygdomme.
At problemet er udbredt bliver yderligere understreget i en ny spørgeskemaundersøgelse, hvor den østrigske region SalzburgerLand sammen med Analyse Danmark har forsøgt at afdække danskernes rejsevaner i sommerperioden. Undersøgelsen stiller også spørgsmål om nødvendigheden af sommerferien og viser samlet set, at hele 88 procent af danskerne føler sig stressede i større eller mindre udstrækning. Kun 9 procent af de adspurgte føler aldrig stress.
Seniorforsker dr.med. Bo Netterstrøm, der har udgivet en række bøger om stress, er ikke overrasket over resultaterne. Han fortæller, at flere undersøgelser peger på, at danskerne over de seneste 30 år er blevet mere stressede, og at der overordnet er to forklaringer på udviklingen.
"Folk har generelt et større ambitionsniveau i livet, og derudover er virksomhederne blevet mere effektive og mere produktive end tidligere. Det betyder, at vi generelt arbejder mere koncentreret og mere hektisk end for år tilbage. Derfor er det ekstremt vigtigt at være realistisk omkring, hvad man kan nå, og hvad der må udskydes eller helt droppes – både i forhold til arbejde og privatliv. Den prioritering er der mange, der ikke har tilstrækkeligt øje for i dagens Danmark," siger Bo Netterstrøm.

Danskernes foretrukne kur mod stress
Spørgeskemaundersøgelsen afslører også, hvad danskernes foretrukne kur mod stress består af. På førstepladsen ligger motion, som ganske rigtig er et effektivt middel mod stress, fordi fysisk overskud i mange tilfælde har det med at skabe mentalt overskud. På de næste pladser følger henholdsvis søvn, naturoplevelser og hyggeligt selskab med familie og venner. Også en afslappende ferie rangerer højt på listen ligesom evnen til periodevis at gøre sig fri at sit arbejde ved for eksempel at slukke telefonen. Endeligt er også sex at finde på listen over de metoder, som danskerne bruger til at forebygge og bekæmpe stress. Sidstnævnte metode til stresshåndtering er dog væsentligt mere populær blandt mænd end blandt kvinder.

 

Det svarer danskerne på spørgsmålet ”Hvor ofte føler du dig stresset i løbet af et år?”

Dagligt/næsten dagligt: 7 procent

1-5 gange om ugen: 16 procent

1-3 gange om måneden: 30 procent

Sjældnere: 35 procent

Aldrig: 9 procent

Ved ikke: 3 procent

 

Det svarer danskerne på spørgsmålet ”Hvad er ifølge din erfaring det bedste middel mod stress?"

Motion: 19 procent

Søvn: 16 procent

Naturoplevelser: 13 procent

Hyggeligt selskab med familie og venner: 13 procent

En afslappende ferie: 10 procent

Evnen til periodevis at gøre sig fri af sit arbejde ved fx at slukke telefonen: 10 procent

Sex: 4 procent

Andet: 9 procent

Ved ikke: 7 procent

 

 

Om undersøgelsen

Spørgeskemaundersøgelsen er udarbejdet af Analyse Danmark på vegne af SalzburgerLand. Den omfatter et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen 18-74 år. Spørgeskemaundersøgelsen omfatter i alt 1.013 respondenter, som er tilfældigt udvalgt på tværs af blandt andet køn, alder og geografi, således at undersøgelsen afspejler befolkningssammensætningen på disse parametre.


Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Sundhed
Træt og uoplagt? Få mere energi og overskud

Går du og er småirriteret, glemsom og mangler lysten og energien til at få tingene gjort? Her får du 11 tips til, hvordan du kan gå hverdagen i møde med fornyet energi og overskud.

Læs mere
Sundhed
Bønner mætter lige så godt som kød

At et måltid giver god mæthedsfølelse, er ikke nødvendigvis ensbetydende med at det indeholder kød. Et studie fra Institut for Idræt og Ernæring ved Købehavns Universitet viser, at bønner mætter lige så godt som kød.

Læs mere
Sundhed
Lær at løbe på 28 dage

Med en nænsom opstart kan du, i løbet af bare 28 dage, nyde at en løbetur, og tilbagelægge 4 kilometer uden at have brug for pauser.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Nyt om senfølger efter COVID-19

Et nyt videnskabeligt studie af senfølgerne af COVID-19 sygdom, vækker bekymring. Tidligere undersøgelser bekræfter, at man i mange måneder efter sygdom som følge af COVID-19, fortsat kan være plaget af symptomer. Nu viser en ny undersøgelse, at der blandt COVID-19-smittede, der har haft alvorlige...

Læs mere
Sundhed
Rosacea: Årsag og behandling

Rødme på næse, hage, pande og kinder, små bumselignende knopper, sviende øjne og tydelige blodkar er alle symptomer på den kroniske hudsygdom, rosacea.

Hudlidelsen forekommer oftest i ansigtet, men kan også vise sig ved rødme på halsen og øvre del af brystet.

Rosacea rammer 5-10% af den voksne...

Læs mere
Sundhed
Lugtesansen er kroppens hurtigste advarselssystem

Har du svært ved at skjule dit ubehag, når din næse opfanger en dårlig lugt, så findes der en god forklaring.

Læs mere
Sundhed
Sådan bliver du bedre til at huske dine succeser

Har du nemmere ved at rose andre end dig selv?

Du er et opmærksomt, imødekommende og omsorgsfuldt menneske, der lytter, roser og opmuntre mennesker omkring dig. De nyder din opmærksomhed, og det er ofte med din hjælp, at de kommer i tanke om, at de faktisk har rigtig meget at være stolte af.

Læs mere
Sundhed
Test dig selv: Præges dit liv af usunde tankemønstre?

Det er svært ikke indimellem at måle sit eget liv og ens egen succes med andres. Men stræber man kun efter at præstere dét, der i andres øjne er perfekt, så kan det blive en endeløs kamp.

Når man, i sin konstante higen efter andres anerkendelse, ikke får den opmærksomhed, man har brug for, så...

Læs mere
Sundhed
Konspirationsteorier: 30 påstande om COVID-19, vacciner, forebyggelse og helbredelse

Gennem historien har der ofte opstået mistanke om, at der er grupper af mennesker i samfundet, som, på andres bekostning, udfører kriminelle eller umoralske handlinger, for at opnå magt og økonomisk vinding.

Mange gange har konspirationsteorierne vist sig at have hold i virkeligheden, og derfor ser...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gør det selv renovering<BR> – nemmere end du tror

Gør det selv renovering
– nemmere end du tror

Kare Design spisebordsstol

Kare Design spisebordsstol

Vance Kitira stearinlys

Vance Kitira stearinlys

Sådan indretter du dit walk-in-closet<BR> med den rette belysning

Sådan indretter du dit walk-in-closet
med den rette belysning

Nye Bøger
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Vulvodyni – den tabubelagte smerte

Ca. 17% af alle danske kvinder lider af vulvodyni, en smertefuld tilstand i de ydre kønsorganer, der gør det umuligt at have samleje. Alligevel har de færreste hørt om sygdommen, blandt andet på grund af stor usikkerhed blandt læger og det faktum, at sygdommen i høj grad er tabubelagt. Bogen...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^