Kampen mod overvægt

Kategori: Slank & sund

Kampen mod overvægt

Kampen mod overvægt 

På trods af adskillige forsøg på at tabe sig, mislykkes overvægtige kvinder ...

På trods af adskillige forsøg på at tabe sig, mislykkes overvægtige kvinder. Årsagen er ofte at man med alverdens mirakelkure forsøger at skyde genvej, hvilket enten resulterer i at man ikke når målet, eller at man tager kiloene på igen, viser undersøgelser.
Der er i dag mere end 1 million danske kvinder som kæmper med overvægt, og antallet vokser. 8 ud af 10 prøver at tabe sig årligt. Men på trods af de konstante forsøg, når 9 ud af 10 ikke det ønskede mål, og 2 ud af 3 tager endda de tabte kilo på igen.
Mange kvinder prøver at skyde genvej med f.eks. kortsigtede slankekure og måltidserstatninger. Men metoderne virker sjældent: 70% af kvinderne, som prøvede at tabe sig via kortsigtede slankekure, mislykkedes. Det samme gælder for måltidserstatninger.
Undersøgelser peger på at overvægtige kvinder ofte mangler motivationen til at tabe sig. Mange ender endda i en ond cirkel af overvægt, hvor de trøstespiser og bliver madafhængige i stedet for at tabe sig.
”Mange kan ikke overskue store forandringer i forhold til kost og motion, og derfor mister de motivationen. Men rent faktisk kan man ved at starte med små skridt opnå store resultater. Disse små ændringer i vanerne kan føre til varige vaneændringer og dermed et varigt vægttab,” forklarer Per Brændgaard Mikkelsen.

5 små skridt med store resultater
Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en guide for, hvordan du kan tabe dig og blive sundere ved at lave små, gradvise ændringer i dine nuværende mad- og aktivitetsvaner. Vidste du at ...
• 100 g grøntsager ekstra til aftensmad i stedet for 100 g lyst brød om dagen, giver et vægttab på 8,5 kilo på 1 år
• 0,5 liter light-sodavand i stedet for 0,5 liter sukkerholdig sodavand om dagen, giver et vægttab på 7,3 kilo på 1 år
• Intet fedtstof i stedet for smør på 2 skiver brød om dagen, giver et vægttab på 6,4 kilo på 1 år
• 1 æble i stedet for 50 g lakridskonfekt om dagen, giver et vægttab på 5,6 kilo på 1 år
• 2 kaffe med minimælk i stedet for 2 caffe latte med sødmælk om dagen, giver et vægttab på 3,6 kilo på 1 år


Kilde: ”Små skridt til vægttab – der holder”, Sundhedsstyrelsen, Komiteen for Sundhedsoplysning og Per Brændgaard Mikkelsen, Apoteket.dk

Slank & sund
Er badetøjet blevet for trangt? 

Lynkur op til badesæsonen er den forkerte taktik ...

Læs mere
Slank & sund
Små ændringer - stort vægttab 

Det er de små ændringer og justeringer, der på lidt længere sigt giver gode motionsvaner og varigt vægttab ...

Læs mere
Slank & sund
Danskerne er svære at motivere til vægttab 

De skønhedsmæssige fordele er en større motivationsfaktor, end de helbredsmæssige, når danskere skal tabe sig ...

Læs mere
Slank & sund
Vægttab 

For pokker, hvor bliver der brugt mange spildte kræfter på overvægt og slankekure! Alene ordet 'slankekur' kan få en diætist som jeg til at høre alarmklokker. Ganske enkelt fordi en kur er en særskilt levemåde i en begrænset periode. Kuren formodes at have en effekt på vægttab (hvilket den…

Læs mere
Slank & sund
Men anklerne er jeg tilfreds med… 

En britisk undersøgelse viser, at kun en enkel ud af 50 britiske kvinder er tilfreds med deres krop. Med den britiske topmodel Kelly Brooks krop som forbillede, ønskede de utilfredse kvinder i gennemsnit at tabe 9 kilo.

Læs mere
Slank & sund
Hvilken slankekur er bedst? 

Marked af slankeprodukter og diæter er overvældende og det kan som forbruger være svært at gennemskue hvilken kur der er bedst. Vi har bedt en af Danmarks førende kosteksperter kommentere Atkins, South Beach, De Danske Vægtkonsulenter, Weight Watchers og pulverkuren Nupo.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^