Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde

Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde 

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde.

Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som rysteribs med sukker, sammen med søde kager og is, eller sammen med anden frugt som pærer, blommer, hindbær og ananas.

De små bær egner sig også til saft, som ikke mindst smager glimrende i vinaigrette og salater. Endelig er ribs også herlige i marmelade eller som ribsgele. Her er det dog en god idé at vælge bær, der ikke er helt modne, da de har et højere indhold af pektin.

Ribsmarmelade

Du skal bruge

  • 4 glas, som samlet kan rumme 1 l. marmelade
  • Flydende Atamon
  • Rengør sylteredskaberne omhyggeligt. Glas og låg vaskes grundigt, skoldes og skylles med Atamon. (2 tsk. flydende Atamon pr. 1 dl. varmt vand)

Ingredienser

  • 1 kg ribs
  • 1 dl. vand
  • 700 g. sukker
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. Rød Melatin 

Sådan gør du

  • Skyl og rib ribs
  • Kom vand og sukker i en gryde.
  • Brug en stor syltegryde, hvor der er god plads til bærrene, så kogningen kan gå hurtigt og effektivt.
  • Vand og sukker opvarmes langsomt, så sukkeret smelter.
  • Bærrene og citronsaften tilføjes.Når alle krystaller er opløst, skal bærrene simre i 5 minutter.Rød Melatin og sukker blandes og røres i bærrene, som koges i 2 minutter.
  • Marmeladen fjernes fra varmen og hældes på Atamonskyllede glas.
  • Luk glassene til med det samme og køl dem hurtigt ned ved at placere dem i vask eller balje med koldt vand.
  • Sæt ribsmarmeladen i køleskabet, når glassene er kølet ned.

 

Sensommer
Lyngen blomstrer ekstraordinært i år 

Sidste års tørke kombineret med en våd og varm forsommer har resulteret i, at lyngen står ekstra flot i år, skriver Naturstyrelsen. Lige nu kan man få sig en spektakulær oplevelse, hvis man besøger en af de jyske heder, for nu nu blomstrer hedelyngen – og i år er blomstringen meget mere massiv end…

Læs mere
Sensommer
Hjemmelavet mysli 

Start dagen med en yoghurt og en hjemmelavet mysli med de gryn, nødder og kerner, du holder allermest af. Tilføj frisk eller tørret frugt samt evt. honning, og du har et velsmagende måltid, der giver god energi til krop og hjerne, maven noget at arbejde med.

Læs mere
Sensommer
Tag på svampejagt 

Skovbunden bugner af svampe. Den lune sensommer har skabt optimale betingelser for svampe, så det er lige nu man skal tage på svampejagt, hvis man vil have kantareller og karl johan i gryden.

Læs mere
Sensommer
Sådan bekæmpes havens skadedyr uden kemi 

Du behøver ikke bruge sprøjtegifte til at bekæmpe de skadedyr, der ødelægger de blomster og grøntsager, der vokser i din have. Lær i stedet af danske gartnere, hvordan du kan komme skadedyrene til livs med nyttedyr.

Læs mere
Sensommer
Tørrede æbleringe 

Hvis du har æbler i overskud, så er tørrede æbleringe skønne som snacks, men også gode i mysli eller i teen.

Læs mere
Sensommer
Pitasandwich med kirsebær 

Fra Arla´s køkken bringer vi med tilladelse opskriften på en en frisk og delikat sensommersandwich med friske kirsebær.

Læs mere
Frugt & bær på glas & flaske
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Sensommer
Æbler giver maden et syrligt strejf 

Æbler er perfekte til at give salater og desserter et strejf af syrlighed, der overrasker smagsløgene. Men et æble er ikke bare et æble. De forskellige sorter byder på en bred palette af smagsoplevelser, der strækker sig fra sød og blød til syrlig og knasende. Det gør æblet til meget mere end en…

Læs mere
Sensommer
Bevar sommergløden med fugt og pleje 

Sommeren har for alvor sluppet sit tag, men ville det ikke være skønt, at bevare sommergløden lidt endnu?

Læs mere
Sensommer
Havens høst 

En stille sensommeraften i haven, bare i selskab med solbærbuskene og edderkopperne. En søndag, hvor man tager sig sammen til at høste æblerne og pærerne, inden de ender på græsplænen til glæde for orm og hvepse.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^