Zinkbaljer
Quilttæppe
Store runde solbriller
Kvinder bør lære at investere

Igen i år samarbejder Bag for en Sag med Børns Vilkår om at samle penge ind til Børns Vilkårs arbejde. Bag for en Sag går ud på, at børn bager, sælger bagværket og på den måde hjælper børn, der har brug for at tale med en voksen om det, der betyder noget i deres liv, da pengene bl.a. går til BørneTelefonen.

Frem med mel og forklæde!
Redaktionen

Bagning giver god mening som familieaktivitet: det er hyggeligt og lig med rart samvær, som I alle kan benefitte af på mange måder. Torsdag den 12. oktober 2017 er bagning og fællesskab i fokus, når Danmarks største årligt tilbagevende bagebegivenhed 'Bag for en Sag', løber af stablen.
'Bag for en Sag' handler om, at børn hjælper andre børn, som har det svært. Børn og unge i hele landet bager nemlig i den gode sags tjeneste, når de sælger deres bagværk og donerer alle de indsamlede penge til BørneTelefonen hos Børns Vilkår. Alle kan være med! Man kan tilmelde sig som skoleklasse, institution, kollegie, forening eller virksomhed, men også som familie.

Sanselig & glad brødbagning
Bagning giver god nemlig rigtig god mening som familieaktivitet: det er hyggeligt og lig med rart samvær, som I alle kan benefitte af på mange måder. Mens I laver velduftende brød eller dejlig kage, kan I snakke og have det rart. Børnene kan lære om råvarerne og mål/vægt, ligesom de vil opleve glæde og stolthed ved at have del i brødbagningen. Så hiv ærmerne op, og glæd jer over sammen at kunne ælte, pynte, forme og bage for til sidst at smage! Bagning er en sanselig og livsbekræftende oplevelse, I kan få, for en fornuftig penge, derhjemme ved køkkenbordet og tilmed have glæde af ugen ud. Hvis altså det lækre brød ikke bliver guffet i løbet af en dag eller to!


F for fordele
Ved at bage selv spare I som oftest mange penge, og børnene kan lokkes til at spise endnu mere af det gode grove hjemmebagte, ligesom I kan lave lidt sundere kager med årstidens frugter og grøntsager. Prøv fx gulerodskage, squashkage eller måske en græskarkage! Marker, krat og skov bugner af bær og nødder, som I kan samle forud for brødbagningen. Lækkert er selvfølgeligt også altid pæretærte og æblekage med flotte danske frugter netop nu. Det bliver bare en tand bedre, når I selv har sørget for det, der ender på bordet!

Eksperimenter
Hjemmegjort er som bekendt velgjort og når I selv har stået ved røreskålen ved I hvad der er puttet i brød og kager. I har handlefrihed og kan om noget selv sætte kursen! Opskrifter kan bruges til inspiration men det gode ved brødbagninger og madlavning i det hele taget er, at vi må eksperimentere lige så tosset som vi vil. Prøv alle de melsorter I lyster, men husk at det dyre ikke nødvendigvis er bedst. Efterårsferien kaldtes tidligere for kartoffelferie, så hvorfor ikke prøve at bage med kartofler?! Det er billigt, sundt og velsmagende!

Mærk glæden ved at bage
For nogle er det at bage ren meditation og afslapning at bage, mens andre kan føle, at det ikke er helt så let at overgive sig til freden og roen. Prøv at sætte en cd på med stille og rolig musik I kan lytte til, mens I bager. Og husk de gyldne regler om, at finde ingredienserne frem inden I går gang; det gør det hele meget nemmere. Sørg for at alt er klar: ovn, bagepapir og evt. forme samt rigeligt med viskestykker. Læs opskriften godt igennem først, så overblikket er til stede. Drik rigeligt med kold vand, når I arbejder ved den varme ovn. Hvis dejen skal æltes, så und dig selv og brødet at ælte længe og grundigt. Resultatet bliver langt bedre, og du vil få en skøn oplevelse alt i mens du næsten mekanisk står og ælter liv og smag ind i det brød, I siden skal nyde!

Velbekomme og god Stor bagedag!

Sensommer
Hyben - Den oversete frugt

De dejlige, syrlige hyben er en overset frugt, og det er synd. For af hyben kan man lave den lækreste marmelade, der blandt andet smager himmelsk på pandekager - eller tørre frugten og bruge den i te.

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Sensommer
DIY: Lyngkrans

At binde lyngkranse er en hyggelig sensommersyssel for både store og små. Selve kransen laves nemt af et stykke hønsenet viklet om strå eller kviste, hvorefter små lyngkviste omhyggeligt fæstnes under nettet.

Læs mere
Sensommer
Kulturnat København 2019

Det kølige, mørke efterår trænger sig på, men 11. oktober brydes mørket, når Kulturnatten oplyser byen med flotte lysinstallationer og flere hundreder spændende særarrangementer for børn og voksne i alle aldre i København og på Frederiksberg.

Læs mere
Sensommer
Valnødder: Valnøddekrokant - Sweet N Salty

Valnødder smager forrygende i brød, supper og salater. Valnødder kan også syltes og nydes med ost - eller blive til den lækreste, knasende valnøddekrokant! Her får du opskriften på en valnøddekrokant i en sød-salt version, der er et helt eventyrligt godt match til vanilieisen.

Læs mere
Sensommer
Svampetid

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Sensommer
Guide til Æblets Dag 2019

Der er travlhed på landets æbleplantager. Årets æblehøst er i fuld gang og avlerne melder om god høst med æbler af en høj kvalitet. Traditionen tro fejres æblehøsten med høstmarkeder og æblefester, hvor æbleentusiaster inviteres til selvpluk, mostpresning og stemningsfulde sensommer aktiviteter.

Læs mere
Sensommer
Æblefestival i Sverige 2019

I weekenden den 28. og 29. september, er det igen blevet tid til årets Æblefestival i den lille svenske havneby Kivik (udtales Sjivik), der ligger kun en times kørsel fra Øresundsbroen. Her kan man opleve æbler i en overflod , æbledekorationer blandt andet i form af festivalens legendariske...

Læs mere
Sensommer
Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Sommerkjole Signature

Sommerkjole Signature

Sommerstel med David Austins roser

Sommerstel med David Austins roser

Kvinder bør lære at investere

Kvinder bør lære at investere

Havestol Rivièra Maison

Havestol Rivièra Maison

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
20.07.2020

Strøget i historisk krise

Finans.dk

Coronakrisen truer med at få antallet af ledige lejemål til at sætte rekord. Læs mere


19.07.2020

Markant flere låner lyd- og e-bøger

eReolen

Coronakrisen har fået flere børn og voksne til at søge underholdning i digitale bøger hos foreningen eReolen, der giver alle danskere mulighed for at låne elektroniske bøger og lydbøger gratis. Læs mere


11.07.2020

LGBT-personer skjuler deres identitet for at undgå chikane

Ligestillingsministeriet, Mfvm.dk

Oplevelser med negative reaktioner hænger tæt sammen med en øget risiko for psykisk mistrivsel og ensomhed, viser en ny undersøgelse fra Ligestillingsministeriet. Over en fjerdedel af LGBT-personerne føler sig ensomme. Læs mere


08.07.2020

Miljøstyrelsen fraråder hjemmelavet håndsprit

Forbrugerrådet TÆNK Kemi

Coronavirus har øget efterspørgslen på håndsprit. Flere steder florerer der opskrifter på hjemmelavet hånddesinfektion. Miljøstyrelsen fraråder dog, at du laver din egen håndsprit. Ifølge styrelsen er risikoen, at du blander forkert eller bruger forkerte ingredienser. Læs mere


07.07.2020

Etisk Råd: Hvem er de sårbare under coronakrisen?

Etisk Råd

Coronaepidemien har vist os, at sårbare grupper bliver ramt særlig hårdt. Helt aktuel er debatten om de ældre på plejehjem og de omfattende besøgs- og omgangsrestriktioner, der har været indført for at begrænse smittespredningen... Læs mere


06.07.2020

Naturstyrelsen: Få store naturoplevelser på de danske øer

Naturstyrelsen

Udnyt de gratis færger i juli og udforsk de statslige naturområder på øer landet over. Læs mere


Arkiv

Pandemi i USA Viagra