Børnelænestol Riviera Maison
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
AURO økologisk bordpladeolie
Sig varmt tak for det forgangne år

Igen i år samarbejder Bag for en Sag med Børns Vilkår om at samle penge ind til Børns Vilkårs arbejde. Bag for en Sag går ud på, at børn bager, sælger bagværket og på den måde hjælper børn, der har brug for at tale med en voksen om det, der betyder noget i deres liv, da pengene bl.a. går til BørneTelefonen.

Frem med mel og forklæde!
Redaktionen

Bagning giver god mening som familieaktivitet: det er hyggeligt og lig med rart samvær, som I alle kan benefitte af på mange måder. Torsdag den 12. oktober 2017 er bagning og fællesskab i fokus, når Danmarks største årligt tilbagevende bagebegivenhed 'Bag for en Sag', løber af stablen.
'Bag for en Sag' handler om, at børn hjælper andre børn, som har det svært. Børn og unge i hele landet bager nemlig i den gode sags tjeneste, når de sælger deres bagværk og donerer alle de indsamlede penge til BørneTelefonen hos Børns Vilkår. Alle kan være med! Man kan tilmelde sig som skoleklasse, institution, kollegie, forening eller virksomhed, men også som familie.

Sanselig & glad brødbagning
Bagning giver god nemlig rigtig god mening som familieaktivitet: det er hyggeligt og lig med rart samvær, som I alle kan benefitte af på mange måder. Mens I laver velduftende brød eller dejlig kage, kan I snakke og have det rart. Børnene kan lære om råvarerne og mål/vægt, ligesom de vil opleve glæde og stolthed ved at have del i brødbagningen. Så hiv ærmerne op, og glæd jer over sammen at kunne ælte, pynte, forme og bage for til sidst at smage! Bagning er en sanselig og livsbekræftende oplevelse, I kan få, for en fornuftig penge, derhjemme ved køkkenbordet og tilmed have glæde af ugen ud. Hvis altså det lækre brød ikke bliver guffet i løbet af en dag eller to!


F for fordele
Ved at bage selv spare I som oftest mange penge, og børnene kan lokkes til at spise endnu mere af det gode grove hjemmebagte, ligesom I kan lave lidt sundere kager med årstidens frugter og grøntsager. Prøv fx gulerodskage, squashkage eller måske en græskarkage! Marker, krat og skov bugner af bær og nødder, som I kan samle forud for brødbagningen. Lækkert er selvfølgeligt også altid pæretærte og æblekage med flotte danske frugter netop nu. Det bliver bare en tand bedre, når I selv har sørget for det, der ender på bordet!

Eksperimenter
Hjemmegjort er som bekendt velgjort og når I selv har stået ved røreskålen ved I hvad der er puttet i brød og kager. I har handlefrihed og kan om noget selv sætte kursen! Opskrifter kan bruges til inspiration men det gode ved brødbagninger og madlavning i det hele taget er, at vi må eksperimentere lige så tosset som vi vil. Prøv alle de melsorter I lyster, men husk at det dyre ikke nødvendigvis er bedst. Efterårsferien kaldtes tidligere for kartoffelferie, så hvorfor ikke prøve at bage med kartofler?! Det er billigt, sundt og velsmagende!

Mærk glæden ved at bage
For nogle er det at bage ren meditation og afslapning at bage, mens andre kan føle, at det ikke er helt så let at overgive sig til freden og roen. Prøv at sætte en cd på med stille og rolig musik I kan lytte til, mens I bager. Og husk de gyldne regler om, at finde ingredienserne frem inden I går gang; det gør det hele meget nemmere. Sørg for at alt er klar: ovn, bagepapir og evt. forme samt rigeligt med viskestykker. Læs opskriften godt igennem først, så overblikket er til stede. Drik rigeligt med kold vand, når I arbejder ved den varme ovn. Hvis dejen skal æltes, så und dig selv og brødet at ælte længe og grundigt. Resultatet bliver langt bedre, og du vil få en skøn oplevelse alt i mens du næsten mekanisk står og ælter liv og smag ind i det brød, I siden skal nyde!

Velbekomme og god Stor bagedag!

Sensommer
DIY: Lyngkrans

At binde lyngkranse er en hyggelig sensommersyssel for både store og små. Selve kransen laves nemt af et stykke hønsenet viklet om strå eller kviste, hvorefter små lyngkviste omhyggeligt fæstnes under nettet.

Læs mere
Sensommer
Kulturnat København 2019

Det kølige, mørke efterår trænger sig på, men 11. oktober brydes mørket, når Kulturnatten oplyser byen med flotte lysinstallationer og flere hundreder spændende særarrangementer for børn og voksne i alle aldre i København og på Frederiksberg.

Læs mere
Sensommer
Valnødder: Valnøddekrokant - Sweet N Salty

Valnødder smager forrygende i brød, supper og salater. Valnødder kan også syltes og nydes med ost - eller blive til den lækreste, knasende valnøddekrokant! Her får du opskriften på en valnøddekrokant i en sød-salt version, der er et helt eventyrligt godt match til vanilieisen.

Læs mere
Sensommer
Svampetid

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Sensommer
Guide til Æblets Dag 2019

Der er travlhed på landets æbleplantager. Årets æblehøst er i fuld gang og avlerne melder om god høst med æbler af en høj kvalitet. Traditionen tro fejres æblehøsten med høstmarkeder og æblefester, hvor æbleentusiaster inviteres til selvpluk, mostpresning og stemningsfulde sensommer aktiviteter.

Læs mere
Sensommer
Æblefestival i Sverige 2019

I weekenden den 28. og 29. september, er det igen blevet tid til årets Æblefestival i den lille svenske havneby Kivik (udtales Sjivik), der ligger kun en times kørsel fra Øresundsbroen. Her kan man opleve æbler i en overflod , æbledekorationer blandt andet i form af festivalens legendariske...

Læs mere
Sensommer
Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Sensommer
Nem tilberedning af vilde svampe

Når man tilbereder vilde svampe, er det vigtigt at gå nænsomt til værks, så den fine smag bevares. Vilde svampe er dejlige i saucer og gryderetter, men også i æggekage og Svampe er særlig velegnede som garniture.

Læs mere
Sensommer
Sæson: Karl Johan

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Læs mere
Sensommer
Hyben - Den oversete frugt

De dejlige, syrlige hyben er en overset frugt, og det er synd. For af hyben kan man lave den lækreste marmelade, der blandt andet smager himmelsk på pandekager - eller tørre frugten og bruge den i te.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Den ultimative shoppeguide

Den ultimative shoppeguide

Hvad skal du ønske dig?

Hvad skal du ønske dig?

Sådan spares penge på bryllupsfesten

Sådan spares penge på bryllupsfesten

Sig varmt tak for det forgangne år

Sig varmt tak for det forgangne år

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
24.11.2019

Mødrehjælpen: Børn i fattige familier har ringere sundhed og står ofte uden for fællesskaber

Mødrehjaelpen.dk

Kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelsen rammer børns sundhed og deres deltagelse i fællesskaber. Det viser en ny undersøgelse fra Mødrehjælpen. Læs mere


22.11.2019

Færdiguddannede kvinder undervurderer deres eget værd

Ingeniørforeningen - Ida.dk

Kvinder på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser undervurderer generelt deres eget værd, og har alt for beskedne lønforventninger. Læs mere


19.11.2019

Arbejdsløse seniorer søgere oftere job end yngre – men har sværere ved at få et

Fagbevægelsens Hovedorganisation

Et survey foretaget af Epinion for FH viser, at arbejdsløse seniorer søger flere job end yngre arbejdsløse. Seniorerne har på trods af den højere aktivitet dog stadig svært ved at finde sig et nyt job igen.

Læs mere


19.11.2019

Undersøgelse: Flere kvindelige ledere – bare ikke på topposterne

Mfvm.dk

Antallet af kvindelige ledere er stigende både i den offentlige og den private sektor. Men på trods af det, når kvinderne ikke i samme grad som mændene det øverste ledelsesniveau. Læs mere


18.11.2019

Undersøgelse: Lønnen er lavere i kvindefag

Fagbladet3f.dk

Kvindefag er lavtlønsfag, viser en ny undersøgelse, som Det Nationale Forskning- og Analysecenter for Velfærd, Vive, har lavet. Hvis andelen af kvinder i et fag er 40 procent, er lønnen cirka fire procent lavere end i andre fag, hvor kvinderne udgør 30 procent. Læs mere


17.11.2019

Danskerne stoler for meget på deres lønseddel

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Ni ud af ti danskere har tillid til, at de får den rigtige løn udbetalt - selv om hver anden har oplevet at finde fejl på lønsedlen. Det viser en ny undersøgelse fra Epinion. Fagbevægelsens Hovedorganisation opfordrer danskerne til at kaste et grundigt blik på lønsedlen.

Læs mere


Arkiv

^