Nye plejende vinterfavoritter
Julekrans
Gaveæske delikatesser
Akvarel i drømmende farver

Igen i år samarbejder Bag for en Sag med Børns Vilkår om at samle penge ind til Børns Vilkårs arbejde. Bag for en Sag går ud på, at børn bager, sælger bagværket og på den måde hjælper børn, der har brug for at tale med en voksen om det, der betyder noget i deres liv, da pengene bl.a. går til BørneTelefonen.

Frem med mel og forklæde!
Redaktionen

Bagning giver god mening som familieaktivitet: det er hyggeligt og lig med rart samvær, som I alle kan benefitte af på mange måder. Torsdag den 12. oktober 2017 er bagning og fællesskab i fokus, når Danmarks største årligt tilbagevende bagebegivenhed 'Bag for en Sag', løber af stablen.
'Bag for en Sag' handler om, at børn hjælper andre børn, som har det svært. Børn og unge i hele landet bager nemlig i den gode sags tjeneste, når de sælger deres bagværk og donerer alle de indsamlede penge til BørneTelefonen hos Børns Vilkår. Alle kan være med! Man kan tilmelde sig som skoleklasse, institution, kollegie, forening eller virksomhed, men også som familie.

Sanselig & glad brødbagning
Bagning giver god nemlig rigtig god mening som familieaktivitet: det er hyggeligt og lig med rart samvær, som I alle kan benefitte af på mange måder. Mens I laver velduftende brød eller dejlig kage, kan I snakke og have det rart. Børnene kan lære om råvarerne og mål/vægt, ligesom de vil opleve glæde og stolthed ved at have del i brødbagningen. Så hiv ærmerne op, og glæd jer over sammen at kunne ælte, pynte, forme og bage for til sidst at smage! Bagning er en sanselig og livsbekræftende oplevelse, I kan få, for en fornuftig penge, derhjemme ved køkkenbordet og tilmed have glæde af ugen ud. Hvis altså det lækre brød ikke bliver guffet i løbet af en dag eller to!


F for fordele
Ved at bage selv spare I som oftest mange penge, og børnene kan lokkes til at spise endnu mere af det gode grove hjemmebagte, ligesom I kan lave lidt sundere kager med årstidens frugter og grøntsager. Prøv fx gulerodskage, squashkage eller måske en græskarkage! Marker, krat og skov bugner af bær og nødder, som I kan samle forud for brødbagningen. Lækkert er selvfølgeligt også altid pæretærte og æblekage med flotte danske frugter netop nu. Det bliver bare en tand bedre, når I selv har sørget for det, der ender på bordet!

Eksperimenter
Hjemmegjort er som bekendt velgjort og når I selv har stået ved røreskålen ved I hvad der er puttet i brød og kager. I har handlefrihed og kan om noget selv sætte kursen! Opskrifter kan bruges til inspiration men det gode ved brødbagninger og madlavning i det hele taget er, at vi må eksperimentere lige så tosset som vi vil. Prøv alle de melsorter I lyster, men husk at det dyre ikke nødvendigvis er bedst. Efterårsferien kaldtes tidligere for kartoffelferie, så hvorfor ikke prøve at bage med kartofler?! Det er billigt, sundt og velsmagende!

Mærk glæden ved at bage
For nogle er det at bage ren meditation og afslapning at bage, mens andre kan føle, at det ikke er helt så let at overgive sig til freden og roen. Prøv at sætte en cd på med stille og rolig musik I kan lytte til, mens I bager. Og husk de gyldne regler om, at finde ingredienserne frem inden I går gang; det gør det hele meget nemmere. Sørg for at alt er klar: ovn, bagepapir og evt. forme samt rigeligt med viskestykker. Læs opskriften godt igennem først, så overblikket er til stede. Drik rigeligt med kold vand, når I arbejder ved den varme ovn. Hvis dejen skal æltes, så und dig selv og brødet at ælte længe og grundigt. Resultatet bliver langt bedre, og du vil få en skøn oplevelse alt i mens du næsten mekanisk står og ælter liv og smag ind i det brød, I siden skal nyde!

Velbekomme og god Stor bagedag!

Sensommer
Stop spild af mad: Har du æbler tilovers?

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter. Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at...

Læs mere
Årstidens råvarer
Shopping: Hæld sommeren på glas og flaske

Det er en både hyggelig og tilfredsstillende syssel at konservere sæsonens bær og frugter. Og når du hjemmesylter, kan du afstemme ingredienser og krydderier efter smag og behag.

Her får du godt grej til syltning.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Sensommer
Efterårsstemning med lyng

Efterårets Calluna lyng fås i farver, der spænder fra dybe rubinrøde nuancer til støvet gammelrosa og hvid. De kræver ikke den store pasning, og holder længe. Ofte vil lyng i udendørs krukker og kurve holde helt frem til adventstid og lyse op, når have og altaner trænger allermest til det.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurteeddike

Når sommeren går på hæld, er det tid til at høste de sidste, friske krydderurter i køkkenhaven. De friske urter er fulde af smag, og kan både tørres og fryses til vinterens retter. Urterne kan også hældes på flaske sammen med eddike, og allerede efter et par uger, har du din helt egne aromatiske...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurtesalt

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Sensommer
Sæson: Karl Johan

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Gave til hundeejer

Gave til hundeejer

Sterling Sølv Charm

Sterling Sølv Charm

Julepynt fra Vondels

Julepynt fra Vondels

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^