Tommy Hilfiger
AVIVIR Baobab
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Ingen overskud til parforholdet

Fra brevkassen: De har svært ved at finde tid til hinanden og parforholdet, og har meget forskellige måder at takle det på.

______________________________________________


Brevkassen: 14. september 2011 - af Ingrid Ortmann

______________________________________________

 

Kære Ingrid.

Trænger til at dele mine tanker og følelser med nogen! Jeg er 42 år og har været gift i 15 år. Vi har sammen to piger - en på 10 år, og en på 15 år, som er infantil autist. Vores store datter har først fået diagnosen for 1½ år siden. Det har været en meget lang og opslidende proces, som vil forsætte, da et barn med hendes lidelse altid vil kræve mange ressourcer.
Vores problem er, at vi ingen overskud har til hinanden. Vores datter er i aflastning en gang om måneden og indimellem forsøger min mand og jeg at tage os en weekend alene. Men vi kommer ikke rigtig i dybden med hvad vi føler. Jeg er nok lidt konfliktsky og fortrænger tingene, men min mand tager af og til nogle ting op, som vi så får drøftet. Generelt har jeg det nok sådan, at når vi endelig har en weekend sammen, så skal den ikke bruges på at snakke hverdagsproblemer.
Senest syntes jeg dog min mand har virket utrolig utilfreds og i dårligt humør. Han bliver hurtigt irritabel og sover dårligt - hvilket jo ikke gør humøret bedre. Jeg synes også han virker jaloux, hvilket jeg ikke har bemærket før. Jeg er ikke en flirtende type og syntes ikke jeg på nogen måde lægger op til andre. Men en enkelt episode ved en fest, hvor jeg, uden overhoved at lægge noget i det, sad på skødet af en af min mands kammerater, var han meget såret og vred over.
Siden har andre uskyldige episoder, hvor han har reageret med jalousi. Det ender som regel med at han undskylder, siger at han elsker mig og indrømmer at være et "fjollehoved". Men inden da, når han at fortælle mig, at han synes livet er surt og dårligt. Det skal siges, at han har fået et job, han ikke er glad for.
Han har foreslået, at vi kunne flytte hver for sig, blandt andet fordi det ville lette ugen for den af os, der ikke har vores store datter. Men jeg syntes, at det er en fordel at være to om hende i hverdagen.
Jeg er egentlig ret sikker på, at han virkelig elsker mig og jeg ham. Han har bare ikke overskud til at fortælle eller vise mig det. Det påvirker mig, jeg bliver ked af det – og så kan jeg heller ikke rigtig være der for ham.
Hvad gør vi? Er der håb for en lysere fremtid?
Hilsen en bekymret kvinde

______________________________

Kære bekymrede kvinde.

Tak for din mail, hvor du deler dele dine tanker om dit et ægteskab – et ægteskab, hvor I begge i høj grad mangler både tid og overskud til at dyrke jeres 15 år gamle forhold. Du skriver at I sammen har to døtre, hvoraf den ældste lider af infantil autisme, hvilket er en både krævende og belastende opgave for hele familien.

Takler situationen forskelligt
Indimellem har I en weekend alene. Her undgår du helst at snakke om hverdagens problemer, mens din mand forsøger at tage fat på nogle af de problemer der tynger og frustrerer ham.
Jeg tror, at det er i jeres forskellige måde at reagere på, at du skal søge hovedårsagerne til din mands voksende utilfredshed med tilværelsen og hans dårlige humør. Han føler formodentligt, at han ikke bliver hørt, når han forsøger at fortælle dig, hvordan han har det. Han føler sikkert, at du forsømmer hans behov for fysisk og psykisk kontakt, hvilket oftest er anledning til dårligt humør, modløshed og manglende selvtillid hos mænd. Og det gør det svært for ham at vise dig hans kærlighed til dig. Han føler sig uelsket.

Han vil have opmærksomhed
Du beskriver en række små episoder, hvor din mand bliver jaloux over at du f.eks. har siddet på skødet af en af din mands kammerater. Du skriver også, at du ikke mener noget med det du gør. Men fordi din mand føler, at du ingen overskud har til ham, kan det føles krænkende, at se at du har overskud til andre – uanset hvor uskyldig din adfærd overfor andre mænd har været.
Som du skriver, så erkender din mand jo også selv, at han er et fjollehoved når han føler, som han gør. Han undskylder sin overreaktion og siger at han elsker dig.

Tag hans mistrivsel alvorligt
Mit råd til dig er, at du tager din mands mistrivsel meget alvorligt. Så vidt jeg kan vurdere, ud fra det du skriver, så er han på grænsen til ikke at kunne udholde det liv, I har sammen. Hans forslag om at bo hver for sig tyder på at han ikke kan klare det pres, han føler - dels pga. jeres datter, dels pga. den utryghed han føler i forholdet til dig.
Det kunne være en løsning for jeres forhold, hvis I delte opgaven med jeres datter hver anden uge, så der kunne komme noget overskud til jer begge, den uge I har datteren. Måske er der også en mulighed for, at I kan få noget mere aflastning til datteren, eller at hun kommer på en skole, hvor hun kun er hjemme i weekenden.

Forstå - og bliv forstået
Jeg er helt klar over at du selvfølgelig også selv er nedslidt, men hvis du skal redde dit ægteskab, er det vigtig at du i højere grad også ser situationen fra din mands side.
De symptomer han udviser på sit utilfredsstillende liv kræver stor imødekommenhed og villighed til at finde nogle løsninger, der kan lette jeres hårdt trængte familie. Prøv først at lytte til ham for at forstå, hvor I er henne og på hvilke måder du kan komme ham imøde, udfra princippet: forsøg først at forstå, før du selv kan blive forstået.

Jeg håber, at du ved at dele dine tanker med mig har fået nogle ideer til at komme ud af en fastlåst situation. Jeg ønsker jer al mulig held og lykke med at få en bedre tilværelse alle fire.


Mange varme hilsner,

Ingrid

Parforhold
Mænd har de bedste intentioner

Hvordan kan det være, at de gode intentioner din mand har, om at gøre noget særligt for dig, oftest havner i glemmebogen? Det mener chokoladeproducenten Anthon Berg, at der er en videnskabelig forklaring på.

Læs mere
Parforhold
Min mand vil have at vi har mere alenetid

Hun er i tvivl om, hvordan hun skal tolke de udbrud af vrede og irritation, der kommer fra hendes nye mand. Han giver udtryk for, at være glad for hendes børn, men han insisterer samtidig på, at han vil have mere alenetid med hende. Han synes hendes ældste søn burde være mere hos sin far, men hun...

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Parforhold
Gratis hjælp til nyskilte

Nu lanceres portalen 'Samarbejde efter Skilsmisse' - en elektronisk værktøjskasse, en app og et online kursusprogram, der giver konkret viden og praktiske øvelser, der kan hjælpe den nyskilte selv og fremme samarbejdet med ex-partneren.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parforhold
Hun vil mødes med sin gamle kæreste

Fra brevkassen: Hun spørger parterapeuten, hvorvidt hun bør fortælle sin mand, at hun vil mødes med sin ekskæreste.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse?

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Parforhold
Ny hjælp til voldsramte unge

'Bryd Tavsheden' åbner i dag Danmarks første Snapchat-rådgivning for børn og unge, der er udsat for vold i familien eller fra kæresten. Hver dag vil de frivillige rådgivere sidde parate på Snapchat for at hjælpe unge, som er udsat vold, eller hvis man har venner, som har brug for professionel hjælp.

Læs mere
Psykolog
At erkende skilsmisse

Fra brevkassen: De har levet et ægteskab uden respekt og kærlige følelser, alligevel frustreres hun over, at han nu har fundet en anden, at dele fremtiden med ...

Læs mere
Parforhold
#STÅRSTADIG

Hvert år udsættes 33.000 kvinder for partnervold i hjemmet i Danmark, skriver Danners Krisecenter. Nu efterlyser Danner din støtte til at hjælpe voldsramte kvinder til et liv uden vold.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestuestol Form & Refine

Spisestuestol Form & Refine

Skænk La Forma

Skænk La Forma

Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje

Danmarks Dufte:
Mild og duftende hudpleje

Skrivebord

Skrivebord

Nye Bøger
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^