Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Kategori: Parforhold
Han føler sig svigtet

Fra brevkassen: Han føler sig svigtet, fordi kæresten reagerer med ligegyldighed over hans panikanfald ...


__________________________________________________________

 

Hej brevkasse

Jeg har i mange år lidt af alvorlig dødsangst pga. en nærdødsoplevelse. Jeg vågner om natten uden forudgående varsel og er overbevist om, at mit hjerte sætter ud. Det sker ikke så ofte mere, måske 10 gange om året.
I går skete det. Jeg vågnede flere gange, råbte, gispede efter vejret og troede at jeg skulle dø. Det var meget voldsomt og jeg råbte til min kæreste, at hun skulle ringe efter en ambulance. Det var mørkt og jeg kunne ikke finde min egen telefon. Men jeg fik ingen respons fra hende andet end irritation. Hun lå ubevægelig, søvndrukken og irriteret - og jeg følte et enormt svigt. Jeg forstår godt at hun var dødtræt, men jeg forstår stadigvæk ikke den manglende respons.
Hun sagde dagen efter at hun ikke er sygeplejerske (med henvisning til det "normale" i at hun ikke reagerede). Jeg føler at denne ekstreme mangel på respons, når man er på randen af rædsel, er dybt grotesk. Selvfølgelig er det ikke kærestens opgave at være terapeut, men i en akut situation af ekstremt voldsom dødsangst, forekommer fravær af den mest fundamentale almenmenneskelige omsorg mig at være uhyggelig. Har du hørt om lignende situationer og er det sædvanligt at kæresten ikke reagerer pga. træthed?
Er det typisk for mennesker med bestemte personlighedsforstyrrelser? Og i så fald hvilke?

Mvh. D

__________________________________________________________

Kære D

Det har virkelig været en meget slem oplevelse, du har haft under dit anfald af en voldsom panikagtig angst.
Jeg kan forstå, at du har haft lignende anfald før, men at det denne gang var usædvanligt slemt. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at du i denne smertefulde situation har et stort behov for forståelse, omsorg og støtte til at falde til ro igen. Og selvfølgelig særligt efter en, så vidt jeg kan se ud af det du skriver, en voldsom dødsangst.
Naturligvis vil det føles som et svigt når ens nærmeste, altså din kæreste, nægter at hjælpe dig i en sådan situation. Du skriver ikke om jeres forhold i øvrigt er godt og om din kæreste i andre situationer er kærlig, hjælpsom og forstående overfor dig.
Du har et problem med hensyn til din panik/dødsangst. Har I tidligere fået talt om hendes rolle i den forbindelse? Forstår hun hvad du er ude i, eller tror hun måske du overdriver og bare søger opmærksomhed?
Det er vigtigt for jer begge, at få talt om hvad du forventer i en sådan situation og hvad hun er i stand til at give dig når lignende situationer opstår. Har du været i en form for behandling, hvor du har lært at håndtere din angst, og er din kæreste indviet i hvad din "sygdom" indebærer?
Måske skulle I sammen søge oplysninger på nettet og i litteratur om den form for angst, du lider af. Din kærestes afvisning af dig hvor du er på randen af rædsel kan måske skyldes, at hun ikke forstår hvad der sker. Din kæreste tror måske, du bare kan stoppe din angst hvis du vil. Det kan også være at hun syntes det er så frastødende og fremmed for hende, når hendes kæreste er helt fra koncepterne. Måske er hun så frastødt af den adfærd du udviser, at hun slet ikke kan forholde sig til at det er dig, som er hendes kæreste. Det kan være på den baggrund hun flygter og helt afviser at hjælpe dig, og istedet undskylder sig med, at hun er træt og vil sove.
Du skriver at du ikke kan forstå, at hun kan være så kold overfor dig, når du virkelig har brug for hendes hjælp. Derfor er det meget vigtigt, at I får talt om hvorvidt hun kan rumme din angst, fordi angsten er en del af dig, som af og til viser sig som en meget skræmmende del. Dine angstanfald er en side af dig som kræver stor kærlighed og forståelse, hvis det ikke skal påvirke hendes billede af dig, som den mand hun måske ellers ser op til og respekterer i andre situationer.
Jeg syntes ikke umiddelbart jeg vil forsøge hæfte nogle personlighedsforstyrrelser på din kærestes karakter, der kan som nævnt være mange grunde til at være ude af stand til at hjælpe selv sin nærmeste i nød.
Den situation du beskriver, kan være meget grænseoverskridende og angstprovokerende for partneren.
Derfor er mit råd at få afklaret hvad det gør ved hende, når du får dine anfald. Ligeledes må I få afklaret om I kan fortsætte sammen, hvis hun ikke kan stå ved din side og hjælpe dig, når du har allermest brug for det. Prøv at finde et tidspunkt til at få talt sammen, hvor der er ikke lige har været en aktuel situation med panikangst. Find ud af om I kan lære at leve med det, I nu evner at give hinanden. Ligeledes må du afklare med dig selv om du kan leve med, hvis din kæreste ikke evner at støtte dig, eller vil hjælpe dig i dine værste øjeblikke.
Jeg tror ikke det vil løse noget for dig at vide om dette er normalt, eller om der er noget i vejen med din kærestes karakter. Det vigtigste for jer er, at få afklaret om I kan have et godt og tilfredsstillende liv sammen på trods af dit problem. Samtidig syntes jeg ,at I skal søge noget professionel hjælp hvis I ikke allerede har modtaget noget hjælp til at tackle situationen, når du får dine angstanfald.
Det er så vigtig, at I begge ved hvad I i situationen kan gøre og hvad I kan forvente af hinanden. Jeg forstår selvfølgelig godt, at du er skuffet over at blive afvist, men det vil være meget lettere at leve med evt. fremtidige afvisninger, hvis I får afklaret hvor I står i forhold til hinanden generelt og specifikt m.h.t. din angst.
Så mit råd er, at I, i stedet for at sætte mærkater på hinandens mangler, søger handling og afklaring, og får talt sammen, uden forudindtagelser og bebrejdelser.
Held og lykke med et bedre og mere bevidst samspil fremover.

Parforhold
Parterapeuten: Parforholdet er som en muskel, der skal trænes

Vi drømmer om at finde kærligheden, men når vi så endelig finder den, glemmer vi alt for ofte, at den gode og ægte kærlighedsrelation skal holdes ved lige, mener parterapeut, Christiane Meulengracht, som her deler 5 gode råd til mere kærlighed.

Læs mere
Parforhold
Sexolog: Derfor taler mænd ikke om præstationsbesvær i soveværelset

Mange danske mænd oplever enten manglende sexlyst, rejsningsbesvær eller for tidlig sædafgang, men udfordringerne er forbundet med så meget skam, at kun få gør noget for at ændre på situationen, fortæller parterapeut og sexolog, Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Når vold er hverdag

Knapt 4% af alle voksne kvinder i Danmark har i det seneste år været udsat for fysisk vold. Af disse har ca. 2 ud af 3 været udsat for vold af deres nuværende eller tidligere partner. Det er et alvorligt samfundsproblem, der understøttes af nogle strukturelle magtforhold i samfundet, skriver Dansk...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Dårlige vaner spænder ben for dit lykkelige parforhold

Mens vores sunde vaner er med til at sikre, at vi fungerer optimalt i hverdagen og i parforholdet, er vores uhensigtsmæssige vaner ofte ødelæggende for kærligheden, mener parterapeut Christiane Meulengracht. Her giver hun sit bud på 7 dårlige vaner i parforholdet.

Læs mere
Parforhold
Når lysten til sex forsvinder

Rigtig mange par bliver frustrerede og ved ikke, hvad de skal stille op, når de oplever perioder, hvor lysten til sex mangler. Ofte ender man med at anklage og bebrejde hinanden for ikke at tage initiativ eller være tilstrækkelig nærværende. Men den manglende lyst er sjældent det egentlige problem,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeuten: Det er ikke din partners opgave at fylde dig med kærlighed

Vi danskere er alt for gode til at skubbe ansvaret for vores egen glæde og lykke over på vores partner, og det gør os ulykkelige, mener parterapeut Christiane Meulengracht, forfatter til bogen 'Kærlighed med vilje'.
”Det er et meget almindeligt træk, at vi danskere går rundt med den opfattelse,...

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Derfor lyver vi om vores ulykkelige parforhold

Der er så meget prestige i at have styr på parforholdet, at vi danskere er verdensmestre i at bilde os selv og andre ind, at alt er i den skønneste orden, selvom der i virkeligheden er knas i kærligheden, mener parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Parforhold
Hendes selvværd afhænger af mænds bekræftelse

Hun er ved at være godt træt af at hendes selvværd skal afhænge af, hvorvidt mænd finder hende sød, sjov og attraktiv. Samtidig overvejer hun at sætte en stopper for et forhold, hun gennem et år har haft til en gift mand, og spørger nu KvindeGuidens parterapeut, hvordan hun kommer videre.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Haveskulpturer & havekunst

Haveskulpturer & havekunst

10 tips til hvordan du undgår fejlkøb

10 tips til hvordan du undgår fejlkøb

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Sådan skaber du et hyggeligt hjem

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
21.03.2020

Corona-måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering

Finans.dk

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen. Det viser en måling fra Voxmeter, ifølge Finans. Læs mere


20.03.2020

Pensionerede læger melder sig ind i coronaberedskabet

Jyllands-Posten.dk

1261 danske pensionerede læger er klar til at indgå i coronaberedskabet, skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse. Formanden for Foreningen af Pensionerede Læger, Mogens Hüttel på 74 år, er en af de læger, som er klar til at blive en del af coronaberedskabet.

"Man er læge hele livet. Det ligger... Læs mere


20.03.2020

Hjertenyt: Hvad hvis jeg er smittet som hjertesyg?

Hjerteforeningen

Hjerteforeningen modtager mange spørgsmål fra bekymrede danskere omkring coronavirus (COVID-19) og hjerte-kar-sygdom, derfor har de oprettet en videnbank, hvor de samler og deler den vigtigste viden til hjertepatienter og pårørende. Læs mere


20.03.2020

Coronavirus - hvis flyet, rejsen eller arrangementet er aflyst

Forbrug.dk

Forbrugerstyrelsen har samlet information om, hvilken betydning en aflysning har for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer, der bliver aflyst som følge af coronavirus. Læs mere


18.03.2020

Professor: Tidlig opsporing af coronasmitte redder liv og arbejdspladser

Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

"Vi bør teste folk med milde symptomer og folk i risikogrupper. Tidlig opsporing vil reducere antallet af kritisk syge og afkorte længden af krisen og dermed skåne vores økonomi mest muligt", siger professor i epidemiologi ved Statens Institut for Folkesundhed, Janne Tolstrup. Læs mere


18.03.2020

WHO: Tag ikke ibuprofen, hvis du har coronasymptomer

DR.dk

Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til, at man tager parcetamol – pinex, panodil etc. - i stedet. Opfordringen kommer, efter at det medicinske tidsskrift The Lance i en forskningsundersøgelse indikerer, at ibuprofen – stoffet i ipren – kan gøre coronasmittede mere syge, end de er i forvejen,... Læs mere


Arkiv

^