Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
Ugens opskrift fra kostkompagniet

Smørstegt skrubbe, Toscanakål og majspandekager

4900 kJ/ 1166 kcal

Smørstegt skrubbe, Toscanakål og majspandekager

4900 kJ/ 1166 kcal

Fisken
2 skrubber,
1 spsk smør,
salt, peber fra kværn,
citronbåde

Steg skrubberne 4 min. på hver side i smørret ved middelvarme. Krydder med salt og peber og server citronbåde til.

Toscanakålssalat
1 helt bundt med toscanakål uden stok og finthakket ,
1 tsk olie gerne sesamolie,
1 lille finthakket løg,
2 spsk citronsaft,
1 lille fed presset hvidløg,
1 knivspids stødt koriander ,
evt. ½ tsk citronskal,
1½ spsk Kirks friskost

Sauter løget i olien og lige inden det er glasklart tilsættes hvidløget, Tilsæt kålen og vend rundt. Krydder med koriander, citron, salt og peber, lad dem simre 2 min. og vend friskosten i. Smag til.

Kartofler
4 kartofler på str. med æg kogt eller bagt i ovnen med krydderier i 30-40 min ved 220C.

Majspandekager
1 hel kogt majs,
1 stort løg,
½ dl hvedemel,
1 æggehvide,
ca. ½ dl miniælk,
½ spsk citronsaft,
salt, peber fra kværn,
evt. 1 spsk persille eller purløg (eller begge dele),
1 tsk st. koriander,
1 spsk olie.

Majskolben koges ca. 10 min. Skær majsene fra kolben. Vend de øvrige ingredienser i. Dejen må ikke være for tynd, så hæld mælken i lidt ad gangen. Steges som små pandekager på en teflon pande penslet med olien i 2-3 min. på hver side ved middel varme.


Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hasselnøddeparfait opskrift

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Nye Bøger
^