Tommy Hilfiger
500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Kare Design spisebordsstol
Ugens opskrift

fra KostkompagnietFiskefrikadeller med rødløgs- og æbleremoulade, nye kartofler og grillet aubergine.4695 kJ/ 1118 kcal.

Ingredienser

Fiskefrikadeller
350g lange/torsk/sej filet
1 lille løg
1½ spsk havregryn
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker
1 æggehvide
1 spsk olie til stegning

Rødløgs- og æbleremoulade
1 æble
2 spsk fromage frais
1 spsk mayonnaise
½ lille rødløg
Knivspids karry
1½ tsk sukker
1 spsk citronsaft
Grillet aubergine
1 aubergine
1 spsk olie
Salt

Kartofler
5 stk á 60g

Tilberedning

Fiskefrikadeller
Fisken hakkes eller blendes så groft eller fint man ønsker. Løget rives i og de øvrige ingredienser blandes i. Formes som frikadeller og steges ved middel varme. Tag dem straks af panden når de er færdige.

Rødløgs- og æbleremoulade
Æble og rødløg hakkes meget meget fint og vendes sammen med de øvrige ingredienser. Smag til. Gem evt. 2 spsk til et frokostmåltid

Grillet aubergine
Skær auberginen i 1½ cm tykke skiver på langs. Drys med salt og lad det trække væden ud af aubergine i godt en ½ time. Vask saltet af. Pensel med olien på skiverne og bag dem i ovnen ved 220C til de tager farve.

Kartofler
Koges og serveres til med salt og peber

Tilberedningstid ca. 1 time
4695 kJ/ 1118 kcal

Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Årets Fuldkornsdag 2022: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, den 21. januar, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager et superlækkert fuldkornsrugbrød.

Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dip og dyppelse med hvidløg

Opskrifter på de dejligste dip og dyppelse til salater, fiske- og skaldyrsretter, brød og grøntsagsstave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte Bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Rødvinsglas

Rødvinsglas

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Shopping Nyheder
La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^