Cest Bon glaskuglestage
Børnelænestol Riviera Maison
Spisestuestole hos BOBO
Godnat lydbøger
Rød bagt salat med granatæbler
Redaktionen

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

"Det er måske en tilsnigelse at kalde det salat, for bortset fra det afsluttende granatæblekernedrys er grøntsagerne bagt" siger Camilla Plum. "Men tilberedninger som denne kaldes salat i hele mellemøsten. Det er en meget smuk salat med alle de røde farver, og en kærkommen syrligtsød og rigtsmagende kontrast til fed mad."

Salaten er således det perfekte match til fx juleanden, men kan også fungere som dejlig forret med brød til.

"Grøntsagerne kan bages i god tid, men både granatæblesiruppen og kernerne skal først over i absolut sidste øjeblik" siger Camilla Plum.

Til 8 personer

Ingredienser

  • 4 røde pebre, i kvarter, uden kernehus
  • 2 hele radicchiosalat, i kvarter
  • 6 fed hvidløg, pillede
  • 500 g små blommetomater, i hel figur
  • 3-4 hele, røde chili - Hele, dvs. ikke skåret over!
  • 6 rødløg, pillede og i kvarter på højkant
  • to håndfulde tørrede, semi dried meget røde tomater
  • 1,5 dl olivenolie
  • 4 kviste frisk rosmarin i hele træstammer
  • 1 spsk groft salt
  • 1 tsk. knust sort peber

Efter bagningen

Tilberedning

  • Bland det hele grundigt så alt er dækket af olie og salt, og bag i ovnen ved 160 grader til alt er mørt, let karamelliseret og fantastisk.
  • Køl af og dryp og drys med granatæblesirup og kernerne.

Hvis man absolut ikke kan skaffe granatæblesirup kan en blanding af 2 spsk soya, 2 spsk honning og saft af en halv citron gøre det.

 

 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket inkluderer denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordskok

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
^