Konsolborde hos AmazingLiving
Rattan sofa
Fletstol fra Rivièra Maison
Adezz - Bålfad og havepejs

Når stikkelsbær er i sæson, fås de i bakker i dagligvarebutikkerne. Men nu er det jo altid noget særligt, at være selvforsynende, og heldigvis er stikkelsbærbusken nem og trives godt, når den bare får god muld og en solrig plads i haven.

Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær
Redaktionen

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Stikkelsbær er skønne i både smoothies, lagkager, tærter, trifli, mousse, sorbet, flødeis og parfait. Men stikkelsbør er også helt fantastiske som garniture til ovnstegte retter; kylling, oksekød, lam, vildt og laks.

Og så er der selvfølgelig de dejlige stikkelsbærklassikere; stikkelsbærkompot, stikkelsbærsyltetøj, stikkelsbærgrød, og den friske, søde og syrlige stikkelsbærsaft.

I de fleste sammenhænge koges stikkelsbær, og her anvender man fortrinsvist umodne bær, fordi de indeholder mere af den naturlige stivelse, pektin. Modne rå stikkelsbær er dejlige i salater eller, ligesom rysteribs, med sukker på.

Om stikkelsbær

  • Sorter:
    Der findes mange sorter stikkelsbær; runde eller ovale, røde, gule eller grønne.

  • Opbevaring:
    Stikkelsbær opbevares i køleskab, hvor de holder i 3 til 4 dage.

  • Frys:
    Stikkelsbær kan fryses, som de er. 

  • Sæson:
    Fra midt juni til midt august.

  • Oprindelse:
    Historikere mener, at stikkelsbær oprindeligt er fra bjergområderne i Kaukasus, og at de formentlig kom til Nordeuropa i det 17. århundrede. I dag dyrkes stikkelsbær over det meste af verden.

  • Dyrkning:
    Når stikkelsbær er i sæson, fås de i bakker i dagligvarebutikkerne. Men nu er det jo altid noget særligt, at være selvforsynende, og heldigvis er stikkelsbærbusken nem og trives godt, når den bare får god muld og en solrig plads i haven.
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Klassisk iste

Der findes næppe noget mere forfriskende og læskende på en varm sommerdag, end is te. Mange af de iste man kan købe i supermarkedet, er så hvinende søde, at man ikke oplever den fine smag af te.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melon- og citronsorbet

Søde, saftige meloner er super velegnede til sorbeter. Her bringer vi en nem opskrift på friske sorbeter med melon og citron.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær med balsamico

Jordbær stænket med en god balsamico dressing og friskkværnet peber. Det lyder måske vildt, men det smager himmelsk! En rigtig lækker lille sommeranretning, som også passer godt til ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet frugt- og bærmos

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet hindbæris og cantuccini

Friske hindbær kan også nydes i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet hindbær is og sprøde italienske mandelkager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ananas-smoothie

Med en blender kan du få det fulde udbytte af sommerens frugter med herlige, læskende smoothies i alverdens variationer. Prøv fx denne super læskende smoothie med ananas, mango og kokosmælk i skøn forening. Perfekt på en varm sommerdag!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Kodanska glas

Kodanska glas

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Servietring

Servietring

Shopping Nyheder
Spisebordsstole

Spisebordsstole

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^