Tekande fra Serax
Metal krukker House Doctor
Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin

Mange af den nye bogs retter er klassikere, men med Thomas Hermans perfekte, lille tvist.

Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'
Redaktionen

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en særlig plads i hans hjerte.

"Jeg må gå til bekendelse og indrømme, at mange af retterne i denne bog langt hyppigere ender på middagsbordet end de danske klassikere, og det af den simple årsag, at de er lettere at gå til, smager af mere og er friskere," fortæller Thomas Herman.

Friske råvarer og masser af smag


Bogen indeholder 100 lette retter med friske råvarer og masser af smag, som er nemme at lave - og som meget vel kan gå hen og blive nye livretter. Der er fx supper som melonsuppe og minestrone, pasta og ris som ’Tomatrisotto’ og ’Casio e pepe ’ Danese’, fisk og skaldyr som ’Gambas al ajillo’ og stegt pighvar ’Provencale’, grønne småretter som ’Frittata’ og ’Bikinitoast’, kød og fjerkræ som ’Vitello tonatto’ og Lammekølle bagt med lavendel samt skønne desserter som tiramisu ’Dulce de leche’ og mandelkage ’Limoncello’.

Fougasse med oliven og rosmarin


Bogen byder også på herligt bagværk, blandt andet ’Fougasse’ som må være et af de mest velkendte provencalske brød, der findes, skriver Herman.
”Det er i hvert fald det brød, der giver mig flest associationer til Den Franske Riviera. Brødet er smukt formet som et hvedeaks og minder en smule om foccacia, dog uden på nogen måde at være badet i olie. Oftest er brødet naturel, eller også indeholder det som her oliven. Men man kan sagtens lade kreativiteten få frit løb og tilsætte soltørrede tomater, ansjoser, krydret pølse, eller hvad lysten byder” opfordrer han.

Her bringer vi Thomas Hermans opskrift på Fougasse med oliven og rosmarin.

2 brød

  • 100 g udstenede sorte oliven i olie,  af bedste kvalitet
  • 3 kviste rosmarin
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 dl olivenolie
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • ca. 700-750 g 'Tipo 00 hvedemel' til italienske madbrød
  • olivenolie til at pensle med groft salt


  • Dræn olien fra de sorte oliven, pluk bladene af rosmarinkvistene og hak begge dele fint, hver for sig.
  • Bland lunkent vand, olivenolie og salt i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt hakkede oliven og rosmarin under omrøring.
  • Kom herefter tipo 00 melet i lidt efter lidt og ælt dejen grundigt igennem i ca. 10 minutter.
  • Kom dejen i en melbestrøet skål og lad den hæve et lunt sted i 1 time under et rent viskestykke.
  • Når dejen er hævet, vendes den ud på et melbestrøet bord og deles i 3-4 stykker, alt efter om du ønsker store eller små brød. Vær forsigtig med dejen, så der ikke trykkes for meget luft ud.
  • Tryk eller rul forsigtigt hvert stykke ud, så der skabes en oval form, lidt som et blad, ca. 1-1½ cm tykt.
  • Skær herefter med en skarp kniv et diagonalt snit ned i midten af dejen, dog uden at skære helt ud til kanten.
  • Skær efterfølgende 2-3 små snit på hver side af det diagonale snit og åbn helt forsigtigt hullerne med fingrene ved at trække i dejen.
  • Løft forsigtigt dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.
  • Pensl herefter brødet med olivenolie, drys det med salt og bag det i en forvarmet ovn ved 230 grader i 16-18 minutter, eller til det er gyldent.
  • Afkøl det herefter på en rist.  




Forbrugernyt
Køkkenhjælp til kriseramte danskere: Sådan får du din mad til at række længere

For at hjælpe danskerne med at passe godt på maden i Corona-krisen, har Stop Spild Af Mad samlet en nyttig guide til, hvordan du får din mad til at række længere, hvordan du opbevarer din mad, portionsberegner og udnytter alle madrester.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bag med familien - 5 skønne, nye opskrifter

Bagning kan være en aktivitet, der samler store og små den næste tid, hvor mange danskere både skal få hjemmearbejdet og børnepasningen til at gå op i en højere enhed. Fuldkornspartnerskabet deler her fem nemme opskrifter, som du kan bage med børnene i køkkenet.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fuldkornspizzasnegle

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en nem opskrift på de lækreste pizzasnegle, som ikke mindst vil være et mega hit blandt børnene. Selvom de lækre snegle er bagt med både fuldkornslogomærket hvedemel og durummel, så lever opskriften ikke helt op til fuldkorslogoet. Til gengæld er sneglene en god...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pølsehorn med fuldkorn

Bag lækre pølsehorn med fuldkorn til picnicturen og mellemmåltidet. Lune eller kolde – de smager skønt og er en dejlig mættende snack. Opskriften er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet, som skriver, at selvom de skønne pølsehorn ikke helt lever op til fuldkornslogoet, så er de stadig en god kilde...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fødselsdagsboller med hvid hvede

Fra Fuldkornspartnerskabet kommer en dejlig opskrift på skønne, bløde fødselsdagsboller. Denne opskrift lever ganske vist ikke helt op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Disse er bagt med 100% fuldkornsmel, så du kan servere dem med lidt bedre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tortilla - Spansk kartoffelomelet

Sundt, lækkert og let måltid i en fart.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Cheesecake med lime

Denne syndige kage med den fine syrlige smag af lime skal gerne stå natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert

I anledning af årets Pandekagedag den 25. februar bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^