Quilttæppe
Ogawa Kazumaza
Sommerstel med David Austins roser
Hængesofa Rivièra Maison

Server saucen i et lille glas. Det gør det visuelle udtryk endnu mere delikat.

Opskrift: Filet mignon med rodfrugter og pebersauce
Redaktionen

Stykker af den møreste oksemørbrad med vinterrodfrugter som gulerod, persillerod, rødbede og pastinak og en herlig pebersauce.

(1900 kJ / 460 kcal per portion)

4 portioner

Ingredisenser

  • 750 g oksemignon eller roastbeef af tykstegsfilet
  • Becel flydende
  • Salt og peber
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1½ dl. hønsebouillon
  • 2 dl Cremefine til Madlavning 7%
  • 2 spsk. hvid balsamico
  • 1 kg blandede rodfrugter, fx gulerod, persillerod, rødbede og pastinak
  • 1 helt hvidløg
  • 2 rosmarinkviste

Opskrift

Saucen:

  • Halver og rens peberfrugterne og tryk dem flade.
  • Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet er mørkt og bobler op.
  • Læg dem til afkøling og træk skindet af.
  • Sauter skalotteløgstykkerne i Becel, til de er klare, tilsæt hvidvin og kog ind til det halve.
  • Kom peberfrugt og bouillon ved og lad det koge i 10 minutter, til peberfrugterne er godt møre.
  • Blend saucen med Cremefine og lad den koge godt igennem.
  • Smag til med balsamico, salt og peber.


Rodfrugterne:

  • Gør rodfrugterne i stand, skær dem i grove stykker og pil hvidløgene
  • Læg rodfrugter og hele hvidløg i en bradepande.
  • Læg rosmarinkviste ved, krydr med salt og peber og dryp lidt Becel over.
  • Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.


Oksemignon:

  • Brun kødet i Becel og krydder med salt og peber.
  • Steg kødet i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
  • Brug et stegetermometer. Stegen er rosa ved ca. 60 grader.
  • Lad kødet hvile i 10 min., inden du skærer det i skiver.


Server med pebersauce og bagte rodfrugter.







Opskrifter & råvarer
Cantaloup melon

Cantaloup meloner har den kraftigste melonsmag af alle meloner. De runde meloner har netmønster og frugtkødet varierer fra det grønlige til en flot orange.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelonen - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningmelon

Den flotte citrongule honningmelon med det fine, hvide frugtkød, er en populær melon. Melonens milde, sødmefulde smag og kødets lave kalorieindhold, gør den særdeles velegnet som snack; skær melonen i små mundrette stykker og server dem med en tandstik i hver, så får det hurtig ben at gå på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Melonsymfoni

Melonernes fine gule, orange og grønne farver er hovedingrediensen i denne indbydende og friske sommersymfoni.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen

Lav dit eget friske, lækre syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen; jordbær og hyldeblomst!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^