Cest Bon glaskuglestage
Spisestuestole hos BOBO
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
Katteskåle fra Yamazaki
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter
Redaktionen

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Ingredienser

  • 800-1000 g hokkaidogræskar eller butternutsquash
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 400 g tomater
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk chiliflager
  • ca. 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk flagesalt og friskkværnet peber

Samt

Opskrift

  • Start med at lave kikærterne.
  • Skær skrællen af græskarret, fjern kernerne og skær kødet ud i mindre tern.
  • Pil løg og hvidløg og hak begge dele groft.
  • Svits dem i en smule olie i en gryde.
  • Tilsæt græskartern og halve tomater.
  • Svits det hele i et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt spidskommen og chili og rør godt rundt.
  • Tilsæt bouillonen og lad det simre i ca. 30 minutter under låg.
  • Blend derefter suppen sammen med kokosmælk, til den er helt glat og ensartet i konsistensen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hak mynten, flæk granatæblet og bank kernerne ud med bagsiden af en grydeske.
  • Fordel suppen i fire skåle og top med sprøde kikærter, mynte og granatæblekerner.  

'Krydret' af Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til, hvordan man nemt med retter inspireret af det marokkanske køkken, kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere om 'Krydret'.

Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rødbede juice

Gennem de senere år har rødbeden hævet sig fra at være en tålt ingrediens i fadet med ovnstegte rodfrugter til en regulær super-food. For rødbeden er sprængfyldt med god energi, rig på kulhydrater og fibre samt jern, C-vitamin og B-vitamin.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza aubergine

En skøn og nem pizza med pesto, aubergine og solmodne tomater.

Læs mere
Sensommer
Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Rødtungen er ikke kun en skøn spise, men samtidig en sund og mager fisk, rig på selen, som er et livsvigtigt sporstof, der modvirker en række alvorlige sygdomme som fx cancer og hjerte-karlidelser. Rødtungen gør sig blandt andet rigtig godt i selskab med friske, bagte tomater.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sorte bønner & avokado

Avocadoen er fusionskøkkenets stjerne. Frugtens milde, rige smag og cremede konsistens gør den nemlig perfekt til krydret mad. Denne asiatisk-inspirerede opskrift med med sorte bønner, avokado og chili, er en helt ny måde at servere bønnesalat på. Den er velegnet som frokostret eller som tilbehør...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
KETO opskrift: Kyllingelår med dampede grønne bønner og svampesovs

Fra kostrådgiver Jane Faerbers indspirende bog ’Keto - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’, bringer vi en yndlingsopskrift med masser af smag og en herlig svampesovs til at dyppe de grønne bønner i.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Nye Bøger
^