Black Friday hos Like ANNA
Danmarks Dufte: Time for Hygge
Julepynt - Dansk design fra FELIUS
Black Friday 2020 Schiang Living
Græske kødboller i tomatsauce

... og blomkål med gedefeta.

4850 kJ / 1155 kcal.

Græske kødboller i tomatsauce
Kødboller:
- 270g svine- og kalvehakket 5-8%,
- 1 stort finthakket løg,
- 1 fed finthakket hvidløg,
- oregano efter smag,
- salt og peber fra kværn og olie til stegning.

Tomatsauce:
- 1 stort finthakket løg,
- 2 fed presset hvidløg,
- 2 tsk olie,
- 1 dåse hakkede tomater,
- oregano efter smag,
- 2 spsk ketchup,
- 1 tsk sukker,
- 1 spsk eddike,
- salt og peber fra kværn

Alle ingredienser til farsen blandes og formes til kødboller, der steges på panden i olie til de er næsten færdige. Til tomatsaucen svitses løg og hvidløg i olien. Derefter tilsættes mosede tomater, ketchup og krydderier. Saucen simre i omkring 15 min. og der smages til med eddike, sukker, salt og peber. Kødboller og tomatsauce kommes i et ovnfast fad og steges i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Romanescokål med gedefeta
- 1 helt blomkål uden stok i små buketter.
dressing:
- 1 spsk vand,
- 1 tsk olie,
- ½ spsk citronsaft,
- 1 tsk sukker,
- salt og peber fra kværn,
- 50g smuldret gedefeta

Læg kålen i en skål med kogende vand i ca. 15 min. Dræn vandet helt fra. Bland alle ingredienserne til dressingen. Hæld dressingen og den smuldrede gedefeta over kålen.

Ovnstegte kartofler
- 4 kartofler á 60g i både,
- 1 tsk olie,
- salt og peber fra kværn

Kartoflerne pensles med olien, krydres med salt og peber og steges ved 200 grader i ca. 30 min.

Opskrifter & råvarer
Varm æbledrik med ingefær

En ganske enkel opskrift på en super dejlig drik. God at varme sig på!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Camilla Plums appelsinsalat

Appelsinen er vinterens frugt; fuld af vitaminer og smagen af sommer. Brug appelsiner i marmelader, juice - og som her, hvor Camilla Plum deler sin opskrift på den dejligste appelsinsalat.

"En altid forfriskende, dejlig salat gennem efterår og vinter. Kombinér appelsin med sprød cossalat, saftige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har god, saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og får af samme årsag en god aroma. De skal hæve på køl natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Energidrik med kokos, kaffe, kakao og dadler

Denne skønne, hjemmelavede energidrik er oplagt, når man føler sig træt og mentalt udmattet. Indholdet af kaffe og kaffebønner gør den til et perfekt alternativ til en kop kaffe, der bare gør en sløv og sulten. Det friske kokosvand tilfører kroppen væske, valnødderne indeholder vigtige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Camilla Plums hjemmerørte remoulade

Denne hjemmelavede remoulade er prikken over i`et til frikadeller af såvel flæsk- som fiskefars, skinke, pariserbøf, smørrebrød og sandwich. Piccalilli, som Camilla Plum anvender i denne opskrift, er råsyltede grøntsager i sur/sød sennepssauce. Fås bla. hos Irma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Granola

Gylden, sprød granola med sunde ingredienser. Brug den som topping på yoghurt, koldskål, greenies, smoothies og chiagrød - eller spis den med plantemælk på eller drysset på en salat. Det er overraskende godt!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tranebærsyltetøj

Tranebærsyltetøj er en alsidig lækkeri, og kan blandt andet nydes som tilbehør til æbleskiver, is, risalamande, tærter, lagkager, pandekager og vafler. Men den syrlig, søde syltetøj og også helt fantastisk til ost og vildt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsagerer, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Syltede rødløg

Syltede rødløg er herligt sur-sødt tilbehør til sandwichen og den hjemmelavede burger eller hotdog. De fine røde løg er også dekorative og dejlige i salater, til osten, til steaks og laks. Det er nemt, at sylte rødløg, og de kan snildt holde et par uger på køl.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Interdesign

Interdesign

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^