Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
Opskrift: Chili chokoladekage

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Det skal du bruge:

 • 250 g. smør
 • 250 g. mørk chokolade (minimum 57%)
 • 9 pasteuriserede æggeblommer
 • 250 g. flormelis
 • 3 citronchili eller 3 jalepeno eller andre middelstærke chilifrugter. Husk at fjerne kerner og frøstol
 • Yderligere 100 g. mørk chokolade (minimum 57%)

Sådan gør du:

 • Smelt smør og chokolade over vandbad. Smørret smeltes først med lid af chokoladen, hvorefter resten tilsættes.
 • Pisk æggeblommer og flormelis hvidt. Pisk æggehviderne stive.
 • Bland chokolademassen med æggemassen og vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst.
 • Bag halvdelen af massen i en bradepande eller en springform ved 160 grader i ca. 35 minutter.
 • Skær chilien i meget fine tern. Smelt de 100 g. chokolade og bland ingredienserne i den anden halvdel af massen.
 • Afkø den bagte chokoladebund og fordel chokolademassen med chili over bunden. Lad kagen stå på køl i mindst 4 timer før servering (eller evt. i fryseren) så den er nem at skære ud.
 • Pynt kagen med frisk chili i passende styrke. Man kan også spise kagen med chiliblommemarmelade, som du naturligvis også får opskriften på i bogen.

En bog fra en gartner med en hed passion
Danskerne har taget den lille stærke chilifrugt til hjertet. Via thaimad og andre stærke køkkener har vi lært at kende og værdsætte chilien for dens styrke og karakter. Chiliens popularitet er steget så meget, at mange mennesker nu dyrker deres egne chili. Hvordan man gør det, fortæller Lene Tvedegaards 'Den lille stærke om chili' om.
Lene Tvedegaard er en af Danmarks førende chiliekspert, og driver til daglig Gartneri Toftegaard, som ligger ved Køge. På gartneriet har har forfatteren specialiseret sig i dyrkning af chili-planter og tomater, der smager af noget.
Ved at dyrke sine egne chilier, har man altid et godt krydderi ved hånden. 'Den lille stærke om chili' fortæller, hvordan man selv nemt kan dyrke, pleje og passe planten i vindueskarmen, på terrassen eller i drivhuset og selv avle chili fra frø. Alle de relevante chilisorter gennemgås med oplysning om smag, styrke, udseende, dyrkning og anvendelse. Og her er også råd om sygdomme, overvintring og meget mere.
Desuden rummer bogen førstehjælp, hvis man skulle have fået for meget eller for stærk chili i munden. Men hvor sidder styrken egentlig? Det fortæller den overskuelige og informative bog naturligvis også om. 

Titel: Den Lille Stærke Om Chili
Forfatter: Lene Tvedegaard
Forlag: Koustrup & Co.
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vegetarisk Hverdag: Vegetarisk i aften?

Man behøver ikke være erklæret vegetar for at dyrke det vegetariske køkken og begejstres over de store smagsoplevelser, der følger med. Som madskribent Camilla Skov skriver i sin nye bog, så er vegetariske, kødfrie retter for alle og kan nydes både som del af et rent vegetarisk måltid, men også...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 8. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grøn pesto

I dagligvarebutikkerne finder man et stort udvalg af pesto, men den hjemmelavede med frisk basilikum, slår dem alle. Her får du den nemme opskrift på den lækreste grønne pesto til pastaen, salaten, sommerfisken, sandwichen eller bare på et stykke frisk foccacia.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaisesauce

Asparges - både grønne og hvide - smager vidunderligt med en hjemmelavet hollandaisesauce.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^