Tank top & t-shirt B. Copenhagen
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
MIIEGO AL3+ FREEDOM
Cheesecake med chokolade og brombær
Redaktionen

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel bog fuld af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bogen bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Til 8-10 personer

Ingredienser til browniebund

  • 200 g god mørk chokolade, 70%
  • 200 g smør, blødt
  • 250 g flormelis
  • 3 æg, str m/l, stuetemperatur
  • 100 g mandelmel
  • 50 g mandler

Ingredienser ostemasse

  • 1 stk. vaniljestang
  • 150 g flormelis
  • 400 g neutral flødeost
  • 2 æg, str. m/l

Ingredienser til brombærcreme

  • 100 g friske brombær
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde

Ingredienser til bagte brombær

  • 1 stk vaniljestang
  • 50 g flormelis
  • 150 g friske brombær

Ingredienser i øvrigt

  • skovsyre
  • 50 g friske brombær (kan undlades)

Derudover skal der bruges

  • Springform, 24 cm i diameter

Opskrift på browniebund

  • Smelt chokoladen over vandbad. 
  • Smør og flormelis piskes luftigt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til det er godt indarbejdet.
  • Mandelmelet tilsættes lidt efter lidt.
  • Den smeltede chokolade tilsættes i en tynd stråle, imens der piskes forsigtig til massen er jævn og ensartet.
  • Hak mandlerne groft, og vend i dejen.
  • Hæd chokolademassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden.
  • Glat massens overflade med en kagespartel

Opskrift på ostemasse

  • Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud.
  • Mas dem med lidt af flormelissen.
  • Vaniljesukker, flormelis og flødeost piskes sammen.
  • Æggene tilsættes et ad gangen.
  • Pisk, til ostemassen er cremet og luftig.
  • Hold godt øje med ostemassen, og pisk endelig ikke for længe, da osten kan skille, og cremen vil blive for tynd.
  • Hæld ostemassen ud på browniedejen, og glat overfladen med en kagespartel.
  • Bag kagen ved 170 grader varmluft i 40-45 min. Den skal være fast at røre ved, inden den tages ud (midten kan syne lidt bleg).
  • Stil kagen på køl i mindst 1 time i formen.

Så er det blevet tid til kage
For første gang deler den populære Bagedystdeltager, Ditte Julie Jensen, ud af sit hjerteblod og udgiver en selvstændig kogebog med sine yndlingsopskrifter. Det er blevet til en helt eventyrlig smuk samling af opskrifter på de mest delikate og smukt dekorerede kager.
"I denne bog er det årstiderne, der er min helt store inspirationskilde. Årstidernes frugter, bær og ikke mindst naturens farver får altid det bedste frem i mig - og jeg kan næsten ikke lade være med at omsætte det hele til de lækreste kager. For i min verden er det altid tid til kager," siger Ditte.
Opskrifterne er inddelt i forskellige sværhedsgrader, så alle fra fummelfingre til fondant-entusiaster kan være med.

Titel: Tid Til Kage
Forfatter: Ditte Julie Jensen
Forlag: Gyldendal
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert

I anledning af årets Pandekagedag den 25. februar bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvorfor er banankage mere populær end gulerodskage?

Med hele 424.000 søgninger var banankagen den mest søgte kageopskrift på arla.dk sidste år, og deres klassiske kageopskrift har faktisk bestridt førstepladsen siden 2014. Til gengæld er gulerodskagen, der tidligere lå nummer 3, fuldstændig røget ud af listen.
Dét kan jo ikke være rigtigt!...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Broccoli- & porretærte

Nem opskrift på den lækreste broccoli- & porretærte. Lige til frokostbordet såvel som den lette middagsanretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Borsjtj - Russisk ukrainsk rødbedesuppe

Den smukke dybrøde rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn russisk og ukrainsk klassiker med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Interdesign

Interdesign

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^