Lanterner fra Rivièra Maison
Bestik Broste Copenhagen
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Cheesecake med chokolade og brombær
Redaktionen

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel bog fuld af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bogen bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Til 8-10 personer

Ingredienser til browniebund

  • 200 g god mørk chokolade, 70%
  • 200 g smør, blødt
  • 250 g flormelis
  • 3 æg, str m/l, stuetemperatur
  • 100 g mandelmel
  • 50 g mandler

Ingredienser ostemasse

  • 1 stk. vaniljestang
  • 150 g flormelis
  • 400 g neutral flødeost
  • 2 æg, str. m/l

Ingredienser til brombærcreme

  • 100 g friske brombær
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde

Ingredienser til bagte brombær

  • 1 stk vaniljestang
  • 50 g flormelis
  • 150 g friske brombær

Ingredienser i øvrigt

  • skovsyre
  • 50 g friske brombær (kan undlades)

Derudover skal der bruges

  • Springform, 24 cm i diameter

Opskrift på browniebund

  • Smelt chokoladen over vandbad. 
  • Smør og flormelis piskes luftigt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til det er godt indarbejdet.
  • Mandelmelet tilsættes lidt efter lidt.
  • Den smeltede chokolade tilsættes i en tynd stråle, imens der piskes forsigtig til massen er jævn og ensartet.
  • Hak mandlerne groft, og vend i dejen.
  • Hæd chokolademassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden.
  • Glat massens overflade med en kagespartel

Opskrift på ostemasse

  • Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud.
  • Mas dem med lidt af flormelissen.
  • Vaniljesukker, flormelis og flødeost piskes sammen.
  • Æggene tilsættes et ad gangen.
  • Pisk, til ostemassen er cremet og luftig.
  • Hold godt øje med ostemassen, og pisk endelig ikke for længe, da osten kan skille, og cremen vil blive for tynd.
  • Hæld ostemassen ud på browniedejen, og glat overfladen med en kagespartel.
  • Bag kagen ved 170 grader varmluft i 40-45 min. Den skal være fast at røre ved, inden den tages ud (midten kan syne lidt bleg).
  • Stil kagen på køl i mindst 1 time i formen.

Så er det blevet tid til kage
For første gang deler den populære Bagedystdeltager, Ditte Julie Jensen, ud af sit hjerteblod og udgiver en selvstændig kogebog med sine yndlingsopskrifter. Det er blevet til en helt eventyrlig smuk samling af opskrifter på de mest delikate og smukt dekorerede kager.
"I denne bog er det årstiderne, der er min helt store inspirationskilde. Årstidernes frugter, bær og ikke mindst naturens farver får altid det bedste frem i mig - og jeg kan næsten ikke lade være med at omsætte det hele til de lækreste kager. For i min verden er det altid tid til kager," siger Ditte.
Opskrifterne er inddelt i forskellige sværhedsgrader, så alle fra fummelfingre til fondant-entusiaster kan være med.

Titel: Tid Til Kage
Forfatter: Ditte Julie Jensen
Forlag: Gyldendal
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vegetarisk Hverdag: Vegetarisk i aften?

Man behøver ikke være erklæret vegetar for at dyrke det vegetariske køkken og begejstres over de store smagsoplevelser, der følger med. Som madskribent Camilla Skov skriver i sin nye bog, så er vegetariske, kødfrie retter for alle og kan nydes både som del af et rent vegetarisk måltid, men også...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte - Syrligt møder sødt!

Det er sæson for rabarber, der kan nydes i kompot - eller som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan, og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis. Kagen er fuld af smør, sukker og mandler - og kan således ikke rigtig anbefales til dem, der gerne vil...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

For haveejere er skvalderkål en pestilens, fordi den breder sig uhæmmet. Samtidig er skvalderkål så svær at få bugt med, at haveeksperter opfordrer til, at den graves op med rod.

Men skvalderkål er ikke kun ukrudt. Faktisk har den grønne urt en rigtig fin, krydret og let syrlig smag, der minder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 8. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grøn pesto

I dagligvarebutikkerne finder man et stort udvalg af pesto, men den hjemmelavede med frisk basilikum, slår dem alle. Her får du den nemme opskrift på den lækreste grønne pesto til pastaen, salaten, sommerfisken, sandwichen eller bare på et stykke frisk foccacia.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hollandaisesauce

Asparges - både grønne og hvide - smager vidunderligt med en hjemmelavet hollandaisesauce.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^