Glaspynt fra Bungalow
Stof i metermål
Birk Denmark<BR>- Shampoo- og balsambar
Te-sæt med infuser og honningpind
Cheesecake med chokolade og brombær
Redaktionen

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel bog fuld af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bogen bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Til 8-10 personer

Ingredienser til browniebund

  • 200 g god mørk chokolade, 70%
  • 200 g smør, blødt
  • 250 g flormelis
  • 3 æg, str m/l, stuetemperatur
  • 100 g mandelmel
  • 50 g mandler

Ingredienser ostemasse

  • 1 stk. vaniljestang
  • 150 g flormelis
  • 400 g neutral flødeost
  • 2 æg, str. m/l

Ingredienser til brombærcreme

  • 100 g friske brombær
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde

Ingredienser til bagte brombær

  • 1 stk vaniljestang
  • 50 g flormelis
  • 150 g friske brombær

Ingredienser i øvrigt

  • skovsyre
  • 50 g friske brombær (kan undlades)

Derudover skal der bruges

  • Springform, 24 cm i diameter

Opskrift på browniebund

  • Smelt chokoladen over vandbad. 
  • Smør og flormelis piskes luftigt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til det er godt indarbejdet.
  • Mandelmelet tilsættes lidt efter lidt.
  • Den smeltede chokolade tilsættes i en tynd stråle, imens der piskes forsigtig til massen er jævn og ensartet.
  • Hak mandlerne groft, og vend i dejen.
  • Hæd chokolademassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden.
  • Glat massens overflade med en kagespartel

Opskrift på ostemasse

  • Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud.
  • Mas dem med lidt af flormelissen.
  • Vaniljesukker, flormelis og flødeost piskes sammen.
  • Æggene tilsættes et ad gangen.
  • Pisk, til ostemassen er cremet og luftig.
  • Hold godt øje med ostemassen, og pisk endelig ikke for længe, da osten kan skille, og cremen vil blive for tynd.
  • Hæld ostemassen ud på browniedejen, og glat overfladen med en kagespartel.
  • Bag kagen ved 170 grader varmluft i 40-45 min. Den skal være fast at røre ved, inden den tages ud (midten kan syne lidt bleg).
  • Stil kagen på køl i mindst 1 time i formen.

Så er det blevet tid til kage

Med 'Tid til kage' deler den populære Bagedystdeltager, Ditte Julie Jensen, ud af sit hjerteblod og udgiver en selvstændig kogebog med sine yndlingsopskrifter. Det er blevet til en helt eventyrlig smuk samling af opskrifter på de mest delikate og smukt dekorerede kager.

"I denne bog er det årstiderne, der er min helt store inspirationskilde. Årstidernes frugter, bær og ikke mindst naturens farver får altid det bedste frem i mig - og jeg kan næsten ikke lade være med at omsætte det hele til de lækreste kager. For i min verden er det altid tid til kager," siger Ditte.

Opskrifterne er inddelt i forskellige sværhedsgrader, så alle fra fummelfingre til fondant-entusiaster kan være med.

Titel: Tid Til Kage
Forfatter: Ditte Julie Jensen
Forlag: Gyldendal
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kogebøger - Bestsellere & nye udgivelser

Bag tidens bestsellere og nye bogudgivelser om sund kost og med skønne opskrifter, står en lang række anerkendte, inspirerende kokke og sundhedseksperter.

Her finder man bøger fra blandt andet Jane Faerber, Ann-Christine Hellerup Brandt, James Morton, Karina Baagø og Anne Van Der Merwede, der...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble

Fra Camilla Plums smukke opskriftsamling 'Abracadabra - 1001 ret' bringer vi her opskriften på en eventyrlig juvelbesat frugtsalat, som passer perfekt til dessert - eller efter et iransk, indisk eller arabisk måltid. Den smukke og duftende frugtsalat kan spises som der er, den holder sig frisk i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Fransk æbletærte

Blandt alle de dejlige æblekager der findes, må den franske 'Tarte Aux Pommes', være den ultimative. Fyldt med søde æbler og marcipan, og glaseret med abrikosmarmelade, får man den herligste smagsoplevelse på det franske søde køkken.

Løber tænderne i vand?

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer & kastanjefestival

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket inkluderer denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Æblechutney

Har du æbler tilovers, så kan du bruge dem i middagsretter. Her får du en ide med æble udviklet af Nethe Plenge, som er kogebogsforfatter og rådgiver i panelet hos Stop Spild Af Mad. En skøn æble-chutney, som både er skøn til karryretter, svinekød, fjerkræ, ost og fisk.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Krydderurtesalt

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Rødvinsglas

Rødvinsglas

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Servietring

Servietring

Shopping Nyheder
Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Er du også vild med sildeben?

Er du også vild med sildeben?

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^