Lanterne fra Canett Furniture
Instruktørstol By LaForma
Rattan sofa
Fletstol fra Rivièra Maison

Skøn og helt enkel salat med friske figner, spinatblade, feta, valnødder - og den vigtige ’vinaigrette’ naturligvis.

3 skønne franske salater
Redaktionen

I Provence, såvel som alle andre steder i Frankrig, er salat en vigtig ret, som enten kan stå alene som en frokost- eller forret, eller som fungerer som tilbehør til fx ost, pølse eller paté.

Salaten skal tilberedes af gode friske grønsager. Medmindre der er tale om en grøn salat (udelukkende bestående af friske grønne salatblade), så er der næsten altid andet end bare grønsager i salaten. Men det allervigtigste i en god salat er dressingen, en ’vinaigrette’ med dijonsennep, eddike, salt, peber og olie.

Spinatsalat med feta og trøffelhonning

Ingredienser: spinatblade, pinjekærner, god parmesanost, trøffelhonning, æblecidereddike, citronolie, salt og peber.

Tilberedning: Spinatbadene vaskes og tørres. Tilsæt pinjekærner, god parmesanost i små stykker. Rør dressingen af cidereddiken, trøffelhonning, citronolie, salt og peber.Dressingen blandes med salaten lige inden servering.

Serveringsforslag: Glimrende som frokostsalat med lidt anderillette og godt brød, og til det store ostebord.

Rødkålssalat med valnødder

Ingredienser: rødkålshoved, æbler, valnøddekerner, comté (fast fransk ost), honningcidereddike, akaciehonning, valnøddeolie, salt og peber.

Tilberedning: Kålhovedet snittes fint. Æble skæres i små tern. Osten skæres i små tern. Valnødder hakkes meget groft, gør det eventuelt bare med hænderne. Rør dressingen med honningcidereddike, akaciehonning, valnøddeolie, salt og peber. Dressingen må gerne blandes med salaten lidt før servering, så kålen marinerer let.

Serveringsforslag: Serveres sammen med en landpaté som forret, på en buffet eller som frokostret. 

Grøn salat med andekråser og røde bær

Ingredienser: Grønne salatblade eller færdig grøn salatblanding (gå efter friskheden), 1 dåse andekråser, ½ bakke hindbær, ½ bakke solbær, figeneddike, god olivenolie, akaciehonning (hvis der skal være fest så trøffelhonning), salt og peber.

Tilberedning: Salaten skylles og tørres grundigt, hvis hele blade rives de i mindre stykker, bærrene skylles og tørres, dressingen røres. Andekråserne tages op af fedtet, skæres i tynde skriver og ristes på panden i 4-5 minutter i det fedt, der sidder tilbage på dem. Den grønne salat blandes med dressingen lige inden servering, bærrene og de ristede kråser, uden fedtet fra panden, hældes over.

Serveringsforslag: Serveres med lidt godt brød som frokostret eller forret.

Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Grillet makrel med spidskål og rygeostecreme

Makrel er eminent på grill, og med spidskål, radiser og rygeost er det dejlig let og lækker sommermad. Og så er makrel en af de såkaldte fede fisketyper, og kilde til sunde omega-3 fedtsyrer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerhit: Vegansk koldskål med jordbær og granola

Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Kontrasten mellem det søde og syrlige, cremede og sprøde er en himmelsk mundfuld. Koldskål kan servere som dessert, men er også skøn som delikat snack, når lækkersulten kommer snigende.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Klassisk iste

Der findes næppe noget mere forfriskende og læskende på en varm sommerdag, end is te. Mange af de iste man kan købe i supermarkedet, er så hvinende søde, at man ikke oplever den fine smag af te.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Melon- og citronsorbet

Søde, saftige meloner er super velegnede til sorbeter. Her bringer vi en nem opskrift på friske sorbeter med melon og citron.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbær med balsamico

Jordbær stænket med en god balsamico dressing og friskkværnet peber. Det lyder måske vildt, men det smager himmelsk! En rigtig lækker lille sommeranretning, som også passer godt til ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet frugt- og bærmos

Hjemmelavet frugt- og bærmos er nem at tilberede, indeholder kun ganske lidt raffineret sukker og smager helt fantastisk med is og desserter, kager - og ikke mindst på toppen af yoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet hindbæris og cantuccini

Friske hindbær kan også nydes i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet hindbær is og sprøde italienske mandelkager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ananas-smoothie

Med en blender kan du få det fulde udbytte af sommerens frugter med herlige, læskende smoothies i alverdens variationer. Prøv fx denne super læskende smoothie med ananas, mango og kokosmælk i skøn forening. Perfekt på en varm sommerdag!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skål - By Room

Skål - By Room

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Rødvinsglas

Rødvinsglas

Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^