Lanterner fra Rivièra Maison
Buddha i guld resin
JBS of Denmark Bamboo Collection
Ibu Jewels
Kategori: Stil & mode
Kend din type - find din stil

Shoppingturen kan meget hurtigt gå hen og blive en tidskrævende og uoverskuelig omgang, hvis man ikke har et nogenlunde præcist billede af, hvad det er, man skal kigge efter. For mange er det nemlig ikke kun et spørgsmål om at finde frem til stativerne med den seneste kollektion, men mere et spørgsmål om at finde frem til det, der i stil, form og farve, passer ens image og proportioner. Her får du en stribe gode tips til fire korpstyper; æbleform, pæreform, timeglas og atletisk/drenget, som kan bruges som guidelines når du skal vælge tøjstil. De gode råd er udarbejdet i samarbejde med Anne Spang, som specialiserer sig i skræddersyet tøj.

Den æbleformede skikkelse: Skab balance ved at bære mørkt øverst og lysere nederst. Her er det ærmeløs top med slå-om effekt og v-hals fra Vila, lys antracitfarvet nederdel i A-facon og sort bolero med trekvartlange ærmer fra Esprit. Langskaftet støvle i sort ruskind fra Peter Kaiser.

Kropstype: Æbleformet

Kendetegn:
Den æbleformede kropstype er generelt kendetegnet ved skuldre, der er mindst lige så brede som hofterne, stor barm, ikke meget talje, tendens til topmave, lille bagdel og slanke ben.

Anne Spang anbefaler:
Skab visuel balance ved at bære mørkere farver øverst og lysere farver nederst. 

Valg af top:
Vælg enkle snit med løs fit. Dybe udskæringer; v-udskæringer & slå-om-bluser, der skaber afstand mellem hage og bryst.
Undgå højhalsede bluser, drengede T-shirts og rullekraver samt tøj, der strammer i maven. Undgå pufærmer og vandrette striber på toppe.

Valg af bukser og nederdele:
Vælg lysere farver, gerne mønstrede. Vælg knælange nederdele med fylde, f.eks. A-facon.
Undgå stramme nederdele. Undgå stramme bukser, lige bukseben og pressefolder. Undgå knapper og lommer foran. 

Valg af kjole:
Vælg enkle og lange kjoler, der sidder tæt til overkroppen og gerne med et skørt i A-facon.

Den pæreformede skikkelse: Skab balance ved at gøre overkroppen visuelt større og underkroppen visuelt smallere. Her er det elegant kort blazerjakke i beige-rosa fra Gustav, stort lækkert tørklæde fra Gustav i mohair samt klassisk herrebuks med flad front fra By Malene Birger. Stiletstøvlet fra Pura Lopez i sort ruskind.

Kropstype: Pæreformet

Kendetegn:
Smalle skuldre, markeret talje, lille barm, rund bagdel, relativt brede hofter og store lår.

Anne Spang anbefaler: :
Skab balance ved at gøre overkroppen visuelt større og underkroppen visuelt smallere. 

Valg af top:
Vælg bådudskæringer og halternecks i lyse farver/mønstre. Brug tørklæder og lange halskæder til at trække opmærksomhed væk fra hofterne. Undgå toppe der stopper på hoften. Vælg gerne taljerede jakker og lange frakker.

Valg af bukser og nederdel:
Vælg nederdele i A-facon med flad front, lav talje og gerne asymmetrisk snit til lige under knæet. Sørg for at nederdelen ikke skærer din læg på det bredeste sted.  Vælg bukser med flad front, hvor linningen sidder lige under navlen og benet er langt med vidde. Vælg en løstsiddende ”herrebuks” med lige ben, og husk, at højtaljede bukser, der går helt ned til gulvet med stiletter, giver længde. Undgå stretchstoffer, der strammer de forkerte steder.

Valg af kjole:
Vælg kjoler, der sidder til overkroppen, gerne slå-om-kjoler. Underdelen skal falde blødt om hoften og ikke fylde for meget.

 

Den timeglasformede skikkelse: Elegant knæ-lang Rosemunde nederdel og super smuk strik fra svenske HOPE.
Klassisk og helt enkel stilet fra Peter Kaiser.

Kropsform: Timeglas 

Kendetegn:
Den timeglasformede kropstype er kendetegnet ved skuldre og hofter, der er cirka lige brede, en flot barm og en markeret talje.

Anne Spang anbefaler:
Vis de flotte former frem. Fremhæv dem. Spar på pynten - der er jo ingen grund til at fjerne opmærksomheden fra dine former. 

Valg af top:
Vælg tætsiddende toppe. Fremhæv gerne taljen med et bælte. Vælg evt. samme farve fra top til tå for at forlænge og slanke silhuetten. 

Valg af buksner og nederdel:
Vælg nederdele, der stopper lige under knæet. Vælg gerne bukser, der næsten når jorden, når du har stiletter på - det forlænger og slanker silhuetten.

Valg af kjole
Fremhæv dine former og din talje med tætsiddende kjoler. Vælg kjole, der stopper lige under knæet.

Den atletiske skikkelse: Nyd at klæde dig feminint og romantisk. Her er det nederdel og top fra Tina Wodstrup Vinter 2015/16. Smukke pumps fra Pura Lopez med sløjfe.

Kropsform: Drenget, atletisk

Kendetegn: Slank og relativ ”lige op og ned” uden ret meget barm, talje eller bagdel.

Anne Spang anbefaler:
Udnyt din lange slanke silhuet, dine slanke arme og ben, og skab gerne facon ved at markere taljen.

Valg af top:
Vælg gerne løse toppe, samt toppe, bluser og jakker, der går til lige under taljen. Vælg toppe og overdele med V-hals eller empire-skåret. Toppe, der sidder til i taljen, og stopper på hoften, vil også klæde dig. Undgå drengede T-shirts.

Valg af bukser og nederdele:
Vælg bukser med ben, der bliver smallere fra knæet og ned til anklen - det giver kurver til slanke skikkelser. Bukselommer og detaljer bagpå giver lidt ekstra facon. Undgå lige bukseben og stramme bukser og nederdele, og undgå bukser og nederdele, der er skåret på læggen. Nederdele og kjoler bør derimod gå til knæet. Vælg store nederdele med fylde, gerne med flæser bagpå. Nederdele, der stopper over knæet, får dine ben til at syne superlange. 

Valg af kjole: Vælg en kjole med enkle detaljer som dyb udskæring i ryggen eller en flot slids. Vælg gerne kjoler i empire-facon.

Stil & mode
Sommer boho armbånd fra Ibu Jewels

Blandt sommerens favoritsmykker findes der intet, der matcher sommergarderoben bedre end de små perledekorerede bohoarmbånd. Armbåndets fine etniske udtryk og sammensætningen af farver og mønstre, understreger sommerens lette og afslappede stil og kan, med det store udvalg af farver og design,...

Læs mere
Stil & mode
Mode nyheder forår 2020

Pift -garderoben op med lækre nyheder fra forårskollektionerne. Lad dig inspirere af blomstermønstre og sommerfarver fra blandt andet IZIPIZI, lightblue, Bosphorus Jewelry, LauRie, Bøgelund-Jensen, M.Wiesneck, East Copenhagen Jewellery og Tamaris.

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode

Efterårets kollektioner byder på klassiske nuancer som sort, grå og hvid. Men det behøver altså ikke være kedeligt! Pift den grå nederdel op med et sølvsmykke og en sort stilet. Eller prøv kræfter med blomster og tern.

Læs mere
Stil & mode
Brandtex byder på et efterår med masser af stil

Brandtex efterårskollektion 2019 byder på masser af nye, skønne styles fra blandt andet Brandtex B. Copenhagen, som er en af Brandtex ny linjer.

Læs mere
Stil & mode
Gummistøvler - cool og komfortable

Med udsigt til måneder med dansk efterårsvejr, regn og søle, er det blevet tid til at finde paraply og gummistøvler frem. Se nye cool og komfortable gummistøvler og få 5 tips til, hvordan du bedst vedligeholder dine gummistøvler og mindsker risikoen for at der opstår revner og sprækker i støvlen.

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode: Fra 9 – 17

Der er alle mulige gode grunde til at dresse op i hverdagen - især når man ser efterårets mode. Her får du nogle skønne bud på et chikt office-look. Klassiske nuancer er det sikre valg, men kan pimpes op med accessories, så du får et casual og feminint look. Giv dine jeans en pause og vælg en...

Læs mere
Stil & mode
Shopping: Efterårsmode 2017

Bare fordi vejret er kedeligt, behøver man jo ikke selv at være det. Pep efterårsgarderoben op med smukke, gyldne leopardprint. Her et skønt udvalg af nyheder hos annoncørerne fra blandt andet Lollys Laundry, Baum und Pferdgarten, Ganni og By Malene Birgers efterårs kollektioner.

Læs mere
Stil & mode
Libertine-Libertine SS2017

Med deres forår/sommer kollektion 2017 præsenterer danske Libertine-Libertine et udvalg af smukke, feminine, stringente silhuetter. Her ses elegante, stilrene fortolkninger af klassikere, men også nye styles med udtryksfulde farver, mønstre og materialer.

Bemærk blandt andet kollektionens smukke,...

Læs mere
Stil & mode
MOS MOSH SS2017

Siden 2010 har Mos Mosh opbygget og skabt et gedigent brand omkring deres jeans. I dag præsenterer brandet kollektioner, som foruden jeans også omfatter toppe og jakker, designet og udført med samme sans for suveræn pasform og god kvalitet, som Mos Mosh jeans er kendt for.

Her et kig på Mos Mosh...

Læs mere
Stil & mode
Nümph SS2017

Forårets og sommerens kollektion fra Nümph er - som altid - casual, lækker og ligetil. Klædelige styles i sommerlette materialer med fine favematch, hvor fx laksefarve eller fersken møder beige.

Husk at bemærke den super lækre, og helt enkle, blå, ærmeløse blusekjole med stolpelukning og...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Mode kræver fingeren på pulsen

Mode kræver fingeren på pulsen

ZOEY - Mode til kvinder med kurver

ZOEY - Mode til kvinder med kurver

Soulmade strik

Soulmade strik

Signature hos Like ANNA

Signature hos Like ANNA

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Keto på 4 uger - Jane Faerber

Med Keto diæt oplever mange et mere stabilt blodsukker og varigt vægttab. Jane Faeber er kostrådgiver og blogger om sundkost, LCHF og Keto på den populære blog Madbanditten. Med hendes nye bog 'KETO på 4 uger' præsenterer hun stribevis af lækre opskrifter til Keto samt en overskuelig 4-ugers plan...

Læs mere
Overvind din Overspisning, af psykolog Christina Villendrup Lynge

Med Christina Villendrup Lynges bog 'Overvind din Overspisning' får man indblik i hvad overspisning og BED handler om, hvordan man identificerer tegnene på BED hos sig selv og andre, og hvordan man kommer af med sin spiseforstyrrelse.

Læs mere
Stærk, let og mæt

Hvis du nyder Anne Hjernøes selskab og gennem årene har fulgt hende som tv-vært i dejlige livsstilsprogrammer, hvor hun sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, badehoteller og øer, så har du måske bemærket, at hun har tabt sig. Faktisk har hun smidt hele 20 kilo...

Læs mere
^