Instruktørstol By LaForma
Fletstol fra Rivièra Maison
Økologisk udendørs maling
Havekrukker
Kategori: Skilsmisse
Bekymring for børnebørn i skilsmisse

Fra brevkassen: Mens hendes datter er ophængt af karriere og skilsmisse, så er bedstemor bekymret for børnebørnene, og spørger brevkassen om, hvordan hun får talt med sin datter om sin bekymring.


Kære brevkasse

Jeg søger nogle råd til, hvordan jeg skal forholde mig i forbindelse med, at min datter og svigersøn skal skilles. De har været sammen i 11 år, og har to børn på 6 og 11 år. Min datter siger, at hendes mand og hun er vokset fra hinanden, men jeg tror mere at de handler om, at de begge to er så opslugte af hver deres karriere, at de glemmer hinanden.
Min bekymring er, at de også glemmer deres børn. Min datter rejser meget i forbindelse med sit arbejde, og min svigersøn har lange arbejdsdage og arbejder også nogle gange i weekenden. Deres børn bliver ofte passet, fordi forældrene er så meget væk.
Jeg har ofte tænkt, at jeg ville ønske, at min datter viste lige så stort engagement i sine børn, som i sin karriere. Og jeg bebrejder mig selv, fordi jeg som alenemor har opdraget min datter til og lagt vægt på, at hun fik en karriere, så hun kunne klare sig selv.
Jeg har lyst til at dele min bekymring for mine børnebørn med min datter, men hun virker så sammenbidt og presset, at jeg er bange for hvordan hun vil reagere. Hvad gør jeg?

Hilsen en bekymret mor

___________________________________

Kære bekymrede mor.

Tak for din mail, hvor du fortæller om din bekymring for dine børnebørn i forbindelse med din datter og svigersøns skilsmisse.

Det er altid en stor sorg for børn, når forældre skilles, og jeg kan godt forstå, at du føler en stærk trang til at tale med din datter om din bekymring for børnene. Men jeg vil også råde dig til nøje at overveje hvordan og hvornår du konfronterer hende med din bekymring. Midt i en skilsmisse er din datter sikkert presset, og der kan derfor være risiko for, at dine bekymringer kan blive opfattet som utidig indblanding og bebrejdelser.

Du skriver, at din datter siger, at årsagen til skilsmissen er, at hun og hendes mand er vokset fra hinanden. Du mener imidlertid, at årsagen i højere grad skyldes, at de begge er så optagede af deres karrierer, at de har glemt både hinanden og børnene. Men at konfrontere hende med det nu, vil formentligt blive opfattet som en bebrejdelse af måden hun prioriterer sit liv på, og du risikerer, at hun går i forsvar, og I aldrig får den dialog, du drømmer om. Måske har hun dårlig samvittighed over at have for lidt tid til børnene. I så fald kan en sådan konfrontation meget nemt få en modsat virkning og resultere i, at hun lukker af for kontakten mellem jer.

Mit råd til dig er, at du viser hende, at du er meget berørt og ked af situationen, men at du vil støtte hende alt det, du kan. Vis hende, at du er der for hende - også omkring børnene. Vis hende, at hun kan regne med, at du er der for både hende og børnene, og at du vil støtte dem i den sorg og krise, de gennemlever.

Du skriver i dit brev, at nu hvor du synes at din datter har prioriteret sin karriere over sine børn, så bebrejder du dig selv, at du gennem din hendes opvækst lagde så meget vægt på, at hun skulle skabe sig en karriere. Spørgsmålet er om det er rimeligt, at du bebrejder dig selv det. Alle mennesker bør i princippet opdrages til at kunne klare sig selv, og samtidig ligger det så absolut også i tiden, at unge kvinder er meget ambitiøse. De ønsker at bruge deres evner og uddannelse til at opnå indflydelse i et spændende og udfordrende job, og da gode og spændende job ikke hænger på træer, er de unge kvinder underlagt den hårde konkurrence, hvis de vil være med i kampen om de gode jobs.
At være med på toppen karrieremæssigt, har ofte en pris i forhold til familien. Derfor bliver mange unge familier opløst, fordi de netop ikke kan få privat- og arbejdsliv til at hænge sammen. Den manglende tid i hverdagen medfører alt for ofte, at far og mor kommer til at forsømme hinanden.

Mit råd er, at du forsøger at lade være med at bebrejde nogen, hverken din datter, svigersøn eller dig selv. Bebrejdelser vil ikke hjælpe nogen af jer i situationen. Prøv i stedet at stå sammen med det formål, at alle i familien kommer helskinnet igennem den krise skilsmissen er for jer alle. Lige nu har I mest af alt brug for hinandens medfølelse og storsind.

 

Med venlig hilsen
Ingrid Ortmann

Parforhold
Et forhold bygget på løgn

Fra brevkassen: Spørgsmål og frustration hober sig op, efter to års forhold til en lystløgner ...

Læs mere
Parforhold
Smertefuldt ægteskab med uengageret mand

Fra brevkassen: Efter 27 års ægteskab med en fraværende og uengageret mand, overvejer hun skilsmisse. Men hun frygter både hans og børnenes reaktion …

Læs mere
Sjæl & psyke
Lyst til en anden efter 18 års ægteskab

Fra brevkassen: Hun er 44, gift gennem 18 år og har to børn. Nu har hun mødt en mand, som fuldstændig har slået benene væk under hende, og som tilfredsstiller hende, som hun aldrig har følt sig tilfredsstillet.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hvordan kommer man videre efter utroskab?

Fra brevkassen: Han siger, at hans sidespring er hans livs største fejltagelse, men hun synes det er svært at genfinde tilliden ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Ud af et psykisk voldeligt forhold

Fra brevkassen: Hun forlod ham for halvandet år siden, men føler stadig en voldsom vrede og frustration - som hun, for deres lille søns skyld, undertrykker ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Han håner og nedgør hende

Fra brevkassen: Han er ellers sød, kærlig og forstående, men når de ind imellem har et skænderi, bliver han ekstremt vred, og håner og nedgør hende ...

Læs mere
Parforhold
Kan ikke slippe eksmanden

Fra brevkassen: Hun har forladt ham seks gange gennem deres 8 år lange forhold. Han er utro, drikker, lyver og nedgør hende, og alligevel vender hun tilbage til ham igen og igen og igen.

Læs mere
Sjæl & psyke
Pigesur efter utroskab

Fra brevkassen: Han kan gå og tro, at de har det så dejligt sammen - og så smider hun pludselig en bombe og gør det klart for ham, at hun stadig ikke har tilgivet ham hans utroskab.

Læs mere
Parforhold
Han bliver ved med at falde i

Fra brevkassen: Han har igen og igen haft noget kørende med en kollega, men han benægter - og anklager hende for at snage ! ...

Læs mere
Parforhold
Mangler overskud til hinanden

Fra brevkassen: De mangler begge overskud til at kunne give hinanden den opmærksomhed og ømhed, de begge har så meget brug for ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Billig miljøvenlig strømaftale

Billig miljøvenlig strømaftale

Guide til at vælge de smukkeste<BR> brudepigekjoler med dine brudepiger

Guide til at vælge de smukkeste
brudepigekjoler med dine brudepiger

En spirituel vejleder og clairvoyance<BR>kan være noget for alle

En spirituel vejleder og clairvoyance
kan være noget for alle

Gør det selv, kvinde

Gør det selv, kvinde

Nye Bøger
Seneste nyt fra medierne ..
05.05.2021

Nye råd til vegetarer, der spiser æg og mejeriprodukter

Altomkost.dk

Fødevarestyrelsen: Sådan får du de proteiner, fedtstoffer, vitaminer og mineraler, du har brug for ... Læs mere


04.05.2021

Nye råd til dig over 65 år: Fokusér på de proteinrige fødevarer og skru ned for det søde, salte og fede

Altomkost.dk

Bælgfrugter, fisk, kød, æg, nødder og mejeriprodukter. Sådan lyder menuen i nye supplerende kostråd til dig der er over 65 år.... Læs mere


22.04.2021

Brasiliansk variant af coronavirus kan muligvis være i stand til at undvige immunitet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Et nyt studie med Københavns Universitet indikerer, at varianten af coronavirus med navnet P.1, der opstod i Brasilien, kan udgøre en større trussel end hidtil antaget. Forskerne konkluderer, at det er sandsynligt, at P.1 er mere smitsom end andre varianter af SARS-Cov2 og at den måske kan undvige... Læs mere


21.04.2021

Modgang i barndommen følger med ind i voksenlivet

Statens Institut for Folkesundhed

En barndom præget af konflikter i hjemmet eller alvorlige økonomiske problemer sætter dybe fysiske, psykiske og sociale spor langt ind i tilværelsen som voksen. Det viser et nyt studie. Læs mere


08.01.2021

Alle danskere forventes vaccineret inden udgangen af juni

SST.dk

Sundhedsstyrelsen forventer, at alle danskere er vaccineret senest den 27. juni. Læs mere


08.01.2021

Coronavaccine virker mod britisk virusvariant

Information.d

Medicinalselskaber har gennemført test af vaccinens effekt mod andre varianter af coronavirus, og har fundet, at deres vacciner virker mod den britiske virusvariant. Coronavarianten opdaget i Sydafrika stadig bekymrer forskerne. Læs mere


Arkiv

^