Kategorier: Parforhold  -  Skilsmisse
Smertefuldt ægteskab med uengageret mand
Smertefuldt ægteskab med uengageret mand 

Fra brevkassen: Efter 27 års ægteskab med en fraværende og uengageret mand, overvejer hun skilsmisse. Men hun frygter både hans og børnenes reaktion …

Hej brevkasse.

Jeg skriver til dig fordi jeg er så frustreret og har brug for et par gode råd.
Jeg har kendt min mand i 27 år. Vi har tre børn sammen, som nu er store. Jeg har altid været frustreret over min mands manglende engagement og interesse for mig, børnene og vores hjem. Dette har ført til mange skænderier. Jeg har aldrig kunnet afgøre om det var mig, der krævede for meget, og han har altid undskyldt sig med, at han havde så meget arbejde. Han er altid kommet meget sent hjem,og de enkelte gange, han er kommet tidligere, er det for straks at gå ud og løbe, og senere arbejde foran sin computer.
Jeg bor i Frankrig og var nok rejst for længe siden, hvis det ikke var fordi jeg ikke kunne overskue, hvor jeg skulle tage hen.
Jeg ville klart tilbage til Danmark, men syntes det var voldsomt for børnene. Nu hvor de er store fortæller de, hvordan de har lidt under hans fravær og kulde.
Som barn var jeg udsat for pædofile overgreb fra min far og i mindre grad fra min mor. I 2006 så jeg en terapeut, som sagde at jeg ubevidst havde valgt en mand som lagde en afstand mellem os, fordi jeg pga. min barndom ikke kunne med for meget nærhed. Jeg ved ikke om dette er sandt, for jeg har lidt meget under min mands afstand/kulde/egoisme.
Min mand har nu mødt en anden kvinde, og hvorfor det nu er sådan, ved jeg ikke, men han er blevet mere venlig overfor mig siden han har mødt hende, hvilket i den grad tydeliggør, hvordan jeg alle de år havde ret i, at han ikke opførte sig ordentligt overfor mig. Han engagerer sig dog stadig ikke, og vil stadig kun lave det, der er sjovt når han holder fri. Han tager f.eks. op i bjergene med venner mm.
Han vil ikke skilles, for han har altid stolt fortalt andre om sin familie. Jeg er ked af, at alle de år er gået på den måde. Jeg vil skilles, men er angst for, hvordan han reagerer.
Min yngste datter er sammen med en fyr der drikker. Hun er i en vanskelig tid og jeg vil ikke, at en skilsmisse kaster hende endnu mere i armene på fyren.
Jeg siger til mig selv, at jeg holder ud endnu et år, men vil gerne have et par ord fra dig med i mine overvejelser.

Mange hilsner
___________________________

Tak for din mail, hvor du fortæller den triste historie om et langt ægteskab med en mand, som ikke er interesseret og engageret i dig og familien. Du skriver, at du overvejer skilsmisse, og gerne vil have et par ord fra mig med i dine overvejelser.

Det kan være, at du, som terapeuten siger, har svært ved nærhed på grund af de overgreb, du var udsat for i barndommen. Men det betyder ikke, at du ikke har brug for at opleve fællesskab med din partner og mærke hans interesse og engagement for dig og børnene ...
Hvis du har det meget svært med intimitet og nærhed, så kan det være noget af årsagen til, at din mand har fjernet sig fra dig, for måske har han tolket din utryghed som en afvisning. Måske er I kommet til at skade hinanden, ved ikke at have været i stand til at tilfredsstille hinandens behov. Det kan have skabt en ond cirkel af frustrationer hos jer begge, der har resulteret i endnu mere utilfredshed, fravær og kulde.
Når jeg ræsonnerer sådan, så er det fordi du beskriver, hvordan din mand er mere glad og venlig overfor dig, siden han har mødt en ny kvinde. Sammen med hende, får han måske tilfredsstillet nogle behov, som han ikke har fået tilfredsstillet i jeres forhold. Han nye glæde, rækker dog ikke til f.eks. at engagere sig mere i jeres fælles hjem, hvilket nok skyldes, at han, når I er sammen, genoplever den gamle frustration over at føle sig afvist.

At finde en løsning i fællesskab
For at komme videre, må I begge indse, at I er kørt fast i smerten over, ikke at have været i stand til at give hinanden det, som I hver i sær havde brug for. Han er lidt gladere nu, fordi han finder glæde og behovstilfredsstillelse hos den anden. Men du må nu til at tænke på, hvordan du får noget bedre ud af dit liv.
I bliver nød til at tale sammen og sammen beslutte, om I skal skilles. Måske er det vigtigste ikke, at I ligefrem skilles med det samme. Måske har I, i første omgang, brug for at prøve at leve lidt hver for sig. Derudover er det jo vigtigt, at din mand vil medvirke til, at du får økonomisk mulighed for, at få din egen bolig.

Vær et godt forbillede
Mht. jeres yngste datter, så tror jeg ikke, at en skilsmisse vil betyde, at hun kaster sig endnu mere i armene på kæresten. Tværtimod. Du skriver, at børnene har lidt under jeres dårlige ægteskab og under din mands fysiske og følelsesmæssige fravær. Jeg tror, at dine børn vil respektere dig for at du endelig tager fat på, at skabe dit eget liv og samtidig skaber et hjem, hvor de kan komme og få hjælp og støtte til deres voksenliv. Det forhold mellem din mand og dig, som børnene har set og oplevet, giver dem ikke det bedste billede af, hvordan man skaber et godt parforhold med fællesskabsfølelse, kærlighed og glæde …
Så din opgave, for dig selv og børnene, er at vise dem, at man ikke bare lader stå til, men handler på ulykkelige og frustrerende forhold.
Mit råd er, at du og din mand, hurtigst muligt får sat gang i at flytte hver for sig. For ved at vise handling på et ulykkeligt ægteskab, viser I også jeres datter, at alle fortjener bedre end at leve i et dårligt forhold.

I håb om, at du ikke mere ligger under for, hvad din mand vil, men tager fat på at handle på det, du selv vil, sender jeg dig: Al mulig kraft, viljestyrke og energi til at vise vejen for din datter.

Parforhold
Advokaten: Vigtige overvejelser omkring skilsmisse 

En skilsmisse er ofte en turbulent tid, et følelsesmæssigt kaos af vrede, sorg og afmagt. Midt i det hele kan det være svært at bevare overblikket og forholde sig til de mange praktiske ting, der tages stilling til. Men det er ekstremt vigtigt at sætte sig ind i skilsmissereglerne og forstå og…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi 

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Ulig fordeling af huslige opgaver kvæler kvinders sexlyst  

En ny undersøgelse viser, at når huslige opgaver i parforholdet ikke er ligeligt fordelt, så påvirker det kvinders lyst til deres partner.

I undersøgelsen, offentliggjort i fagbladet ’Archives of Sexual Behavior’ medvirkede 700 kvinder, som alle opfyldte kriterierne: Kvinder der gennem 6 måneder…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Mange voldsudsatte søger aldrig hjælp  

Selvom det anslås, at omkring 200.000 kvinder og mænd hvert år udsættes for fysisk eller psykisk vold af deres partner, er det kun en mindre andel, der søger hjælp fra myndigheder eller organisationer til at håndtere den vold, de udsættes for. Nu har Statens Institut for Folkesundhed gennemført en…

Læs mere
Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans  

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
Kvindedag
Derfor anmeldes mange seksuelle overgreb ikke 

Blandt de enorme konsekvenser, seksuelle overgreb har for ofrene, er de langvarige men. Selv mange år efter hændelsen kan livet være præget af tilbagevendende angst og tristhed, og ofte også af en magtesløshed og skam, der i værste fald afholder ofrene fra at anmelde overgrebet og søge hjælp.

Når…

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden 

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Flere end 100.000 udsættes for psykisk vold - Fire ud af ti ofre er mænd 

108.000 personer blev i 2020 udsat for psykisk vold, anslår en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er dobbelt så mange, som der rammes af fysisk vold. Offerundersøgelsen, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag, viser, at ofrene ofte oplever meget…

Læs mere
Parforhold
Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker? 

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet…

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet 

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^