Spisestuestole hos BOBO
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk
Godnat lydbøger
Katteskåle fra Yamazaki

Uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader til allehelgen i Den Gamle By. I efterårsferien venter der et spændende program og historier om overtro, spøgelser og genfærd. Foto: Den Gamle By

Oplevelser i efterårsferien i Jylland 2019
Redaktionen

Se alle de spændende aktiviteter og oplevelser, der venter i efterårsferien blandt andet på Det Grønne Museum i Auning, Den Gamle By i Aarhus, i Randers Regnskov og på Skanderborg Museum.

 • Det Grønne Museum
  Adresse: Randersvej 4, Auning
  Link: Det Grønne Museum
  I efterårsferien på Det Grønne Museum venter der spændende og lærerige oplevelser om jagt, skov, landbrug og mad. Omkring museet på Gl. Estrup kan man blandt andet komme med på en historisk skovtur, sanke alle naturens gode gaver og høre om fuglenes hemmeligheder. Hver dag hele ferien er der også liv og aktiviteter i Det Historiske Værksted, hvor man fx kan lave pile – altså den helt rigtige slags med ægte spidser og lige faner, og prøveskyde dem på buebanen.

 • Randers Regnskov
  Adresse: Tørvebryggen 11, Randers
  Link: Randers Regnskov
  Igen i år fejrer Randers Regnskov Halloween, og går all-in hele efterårsferien med vilde planer om den mest uhyggelige, hyggelige Halloween. Edderkopperne har arbejdet på højtryk for at lave spind til nok til at pynte hele regnskoven op, og jungleheksen Cecropia og alle hendes fæle venner sørger for at alle komme i den helt rette Halloween stemning.

 • Den Gamle By
  Adresse: Viborgvej 2, Aarhus
  Link: Den Gamle By
  Uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader til Allehelgens i Den Gamle By. Der er der lagt op til et spændende ferieprogram med fortællinger om spøgelser, genfærd og gammel overtro, og her kan man møde gårdskarlen og køkkenpigerne i Købmandsgården, som fortæller historier om, at det i gamle dage var vigtigt at holde godt øje med de små børn, da trolde kunne finde på at bytte barnet ud med en troldunge. I Apotekerhaven fortæller gartnerne om overtro og giftige lægeplanter, og på Festpladsen står gøglerne klar med luftgynger, dåsekast og keglespil. Og så er der naturligvis også ægte Halloween aktiviteter for børn og voksne med bolsjekogning af Kongen af Danmark-bolsjer, og værksted i Renæssancegården, hvor man kan lave sin helt egen roelygte.

 • Gi Den Gas Palads
  Adresse: Herningvej 31, Silkeborg
  Link: Gi den gas Palads
  Der er lagt op til masser af efterårsleg og -sjov i Gi Den Gas Palads, og i efterårsferien har det populære legeland i Silkeborg åbent hver dag fra 9-18.
 • Ebelfestival 2019
  Adresse: Nørre Allé, Ebeltoft
  Link: Ebel Festivalen
  Igen i år byder Ebeltoft velkommen til årets dejligste æblefest 'Ebelfestival 2019', som finder sted i efterårsferien. Her vil der overalt i byen være telte og boder, musik og hygge omkring bålet på Torvet, hvor man kan bage snobrød og nyde æbler i lange baner.

 • Skanderborg Museum
  Adresse: Adelgade 5, Skanderborg
  Link:  Skanderborg Museum
  Den 13. oktober fejres Æbledag, og her vil Gl. Rye Mølle dufte af æbler og summe af liv. Her er lagt op til en dejlig og oplevelsesrig dag, hvor børn og voksne kan presse æbler til juice, smage på æblecider og æblechips. Børnene inviteres også til at gå på opdagelse med museumsdetektiven, lave kartoffeltryk, fremstille filtede ting, lave en drage, male på sten, kaste med hestesko, ramme klovnen med bolde og bage pandekager over bål.
  Den 17. oktober mellem kl. 18.30 - 20.30 er Skanderborg Museum kun oplyst af levende lys og fakler. Denne aften vil der, rundt omkring i museet og ruinen, være guider klædt som munke, som fortæller historier, og efter turen vil der blive serveret en varm drik for hele familien omkring bålet.
Efterårsferie
Oplevelser i efterårsferien 2019: Top 10 dyreparker & akvarier

I skolernes efterårsferie venter der masser af oplevelser i landet zoologiske haver, -parker og akvarier. Blandt 'De 10 vildeste' er Givskud Zoo, som inviterer på safari blandt hundredvis af dyr fra hele verden, dinosaurpark, og, i anledning af Halloween, historiefortælling om mytologisk væser som...

Læs mere
Efterårsferie
Oplevelser i efterårsferien på Fyn 2019

Få inspiration til aktiviteter og store oplevelser i efterårsferien. På Fyn har både Naturama, Krokodille Zoo, Østfyns Museer og Odense Bys Museer sammensat spændende programmer for hele familien.

Læs mere
Sensommer
Svampetid

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
Black Friday hos Like ANNA

Black Friday hos Like ANNA

AVIVIR Aloe Vera Shampoo

AVIVIR Aloe Vera Shampoo

AVIVIR Baobab

AVIVIR Baobab

Brandtex - Tre nye designlinjer

Brandtex - Tre nye designlinjer

Det Skriver Andre Medier...
24.11.2019

Mødrehjælpen: Børn i fattige familier har ringere sundhed og står ofte uden for fællesskaber

Mødrehjaelpen.dk

Kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelsen rammer børns sundhed og deres deltagelse i fællesskaber. Det viser en ny undersøgelse fra Mødrehjælpen. Læs mere


22.11.2019

Færdiguddannede kvinder undervurderer deres eget værd

Ingeniørforeningen - Ida.dk

Kvinder på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser undervurderer generelt deres eget værd, og har alt for beskedne lønforventninger. Læs mere


19.11.2019

Arbejdsløse seniorer søgere oftere job end yngre – men har sværere ved at få et

Fagbevægelsens Hovedorganisation

Et survey foretaget af Epinion for FH viser, at arbejdsløse seniorer søger flere job end yngre arbejdsløse. Seniorerne har på trods af den højere aktivitet dog stadig svært ved at finde sig et nyt job igen.

Læs mere


19.11.2019

Undersøgelse: Flere kvindelige ledere – bare ikke på topposterne

Mfvm.dk

Antallet af kvindelige ledere er stigende både i den offentlige og den private sektor. Men på trods af det, når kvinderne ikke i samme grad som mændene det øverste ledelsesniveau. Læs mere


18.11.2019

Undersøgelse: Lønnen er lavere i kvindefag

Fagbladet3f.dk

Kvindefag er lavtlønsfag, viser en ny undersøgelse, som Det Nationale Forskning- og Analysecenter for Velfærd, Vive, har lavet. Hvis andelen af kvinder i et fag er 40 procent, er lønnen cirka fire procent lavere end i andre fag, hvor kvinderne udgør 30 procent. Læs mere


17.11.2019

Danskerne stoler for meget på deres lønseddel

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Ni ud af ti danskere har tillid til, at de får den rigtige løn udbetalt - selv om hver anden har oplevet at finde fejl på lønsedlen. Det viser en ny undersøgelse fra Epinion. Fagbevægelsens Hovedorganisation opfordrer danskerne til at kaste et grundigt blik på lønsedlen.

Læs mere


Arkiv

^