Fuglene over sundet 

Året er 1943. Arne Itkin er en berømt jødisk jazzmusiker, der bor i København sammen med sin kone Miriam og deres 6-årige søn Jacob. Der begynder at gå rygter om, at tyskerne vil deportere alle danske jøder, og da det bliver en realitet, må familien flygte fra deres hjem. De får at vide, at de kan blive sejlet til Sverige fra Gilleleje af lokale fiskere, men lokale kollaboratører og Gestapo kommer hurtigt på sporet af dem. Nu handler det om overlevelse for den lille familie, som håber, at de mennesker, der kan hjælpe, er til at stole på…

'Fuglene over sundet' er et historisk drama instrueret af Nicolo Donato, hvis film 'Broderskab' var nomineret til Danmarks Film Akademis Robertpris i 2011. ”Fuglene over sundet er en fortælling, der er inspireret af min farfar" fortæller Nicolo Donato. "Min farfar var bådbygger i Gilleleje, og han var involveret i en af Danmarkshistoriens vigtigste begivenheder, da de danske jøder blev sejlet over til Sverige i 1943."

Nicolo voksede op med tætte bånd til sin farfar, og hans tilgang til verden satte spor i Nicolo.
"Han var en mand, der mødte andre mennesker i øjenhøjde, og han hjalp mennesker i nød uanset deres stand og baggrund. Og selv om han generelt ikke ville tale meget om Anden Verdenskrig og det, der skete dengang, sagde han tit til mig: ’Husk jødepengene!’. Så det gjorde jeg. Mange danskere hjalp jøder til Sverige, fordi de var gode mennesker. Men vi skal ikke glemme, at der også var folk, der tjente utroligt godt på det. Man kunne betale op til flere årslønninger for at blive sejlet over. Min film handler om, at man skal møde mennesker i øjenhøjde, uanset hvor de kommer fra. Det er en historie, der handler om medmenneskelighed – om at være medmenneskelig – i tykt og tyndt. Det, synes jeg, er mere aktuelt end nogensinde før – med den flygtningestrøm vi har i Europa og en præsidentkandidat som Donald Trump i USA.” 

Titel: Fuglene over sundet
Instruktør: Nicolo Donato
Manuskript: Nicolo Donato & Per Daumiller
Medvirkende: Danica Curcic, David Dencik, Laura Bro, Jakob Cedergren, Nicolas Bro, Signe Egholm Olsen, Mikkel Boe Følsgaard, Lars Brygmann, Morten Holst, Marijana Jankovic og Morten Suurballe
Premiere: 27. oktober 2016
Copyright: SF Film

Blandt mænd og får

I en isoleret islandsk dal bor brødrene Gummi og Kiddi i hver deres hus og passer hver deres fårebestand, der er fremavlet gennem generationer. Men selvom de deler arealer og levevis har Gummi og Kiddi ikke talt sammen i fire årtier. Da en dødelig sygdom pludselig rammer Kiddis får, beslutter…

Læs mere

Eddie the Eagle

Oplev den inspirerende feel-good historie om Michael Edwards, der er bedre kendt som 'Eddie the Eagle' – den mest berømte skihopper i britisk historie. Helt fra barn har Eddie en eneste drøm – han vil deltage ved de Olympiske Lege, hvad end det så kræver.

Han er ikke særlig atletisk og prøver…

Læs mere

Ma Ma

Et smukt og rørende drama af den spanske instruktør Julio Medem og med Penélope Cruz i sin mest gribende rolle siden Oscar-præstationen i Woody Allens "Vicky Cristina Barcelona".

Læs mere

Carol

I det romantiske drama 'Carol' spiller Cate Blanchett overklassefruen Carol, som er fanget i et mislykket ægteskab i 1950’ernes New York. I et stormagasin på Manhattan møder hun den unge ekspedient Therese (Rooney Mara), der drømmer om et andet og mere meningsfuldt liv. En forsigtig gnist tændes…

Læs mere

Sauls søn

Ungarske László Nemes spillefilmdebuterer med det uafrystelige Hotlocaust-drama ’Sauls søn’, der vandt juryens Grand Prix i Cannes sidste år og en Golden Globe for bedste ikke-engelsksprogede film.

Filmen udspiller sig i kz-lejren Auschwitz-Bikenau i 1944. Saul Ausländer er udvalgt til at være en…

Læs mere

Hai bisogno di restituire urgentemente l energia maschile? Kamagra è qui https://itfarmaci.com/kamagra-oral-jelly. Un effetto rapido con Kamagra è garantito!

PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^