Kaffe med mælk
I kaffehistoriens begyndelse var det ikke almindeligt at bruge mælk i kaffen, men i de klassiske kaffehuse i Wien udviklede man tidligt en forkærlighed for mælk og fløde i kaffen. Og i dag findes et utal af varianter, hvor kombinationen af kaffe og mælk blandes på forskellige måder. Til dem, som ikke syntes om espressoens intensive smag, var det måske værd at prøve nogle af disse espressodrikke: cappuccino, caffé latte og caffé mocca.
Den originale cappuccino
Den traditionelle cappuccino skal serveres i en hvid kop som rummer ca. 150 ml.
Ønsker du at følge den originale opskrift skal du fylde 1/3 af koppen med frisklavet espresso kaffe og 2/3 skum.
Skummet tilberedes
- Fyld en lille kande 1/3 med frisk mælk. Hold kanden under espresso maskinens steamer, således at steamerens rør rækker under mælkens overflade.
- Tænd steameren og bevæg kanden så steamerens rør hele tiden bevæger sig i mælkens overflade.
- Tilføj halvdelen af skummet til espressoen og drys med usødet kakaopulver.
Prøv også:
• Iskaffe NY!