Lamper fra Bloomingville
Parfume - ‘Le parfume solide’
Cykelkurv - Romantisk og rummelig i natur rattan
Indret med 60’er-æstetik
Kategori: Kom i form

Når man begynder løbetræning, så gælder det først og fremmest om ikke at opgive. Husk at bære over med dig selv, når du ikke klarer distancen, og husk at det væsentligste er, at du kommer ud og afsted. Fastlæg din rute, men giv dig selv lov til at gå eller holde masser af pauser undervejs.

Kom nænsomt i gang med løbetræning
Redaktionen

Forestil dig, at du løber en tur gennem skoven, oplever naturen og den friske luft. Forestil dig, hvor fantastisk befriende det er, når din krop, let og ubesværet, bærer dig fremad. Måske tænker du, at det er en oplevelse, forbeholdt de få. Måske tænker du, at du ikke har, hvad der skal til, og at du ikke egner dig til at løbe? Men så skal du vide, at du tager fejl.

Du kan, uanset hvilken form du er i og hvilken alder du har, komme i gang med løbe. Det eneste, det kræver, er din stædighed.

Stædigheden skal hverken bruges til at presse dig selv eller nedgøre dig selv, når du ikke præsterer, men til tålmodigt at opmuntre dig selv og rose dig selv, hver gang du kommer afsted.

Gode råd til dig, der aldrig har løbetrænet

  • Har du besluttet dig for at komme i gang med at løbetræne, så fortjener beslutningen en helhjertet indsats. Et par ordentlige løbesko, kan gøre en verden til forskel. Der findes imidlertid ikke én løbesko, der passer alle. Valget af løbesko er helt individuelt og afhænger blandt andet af underlaget i løbeterrænet, men også din løbestil, vægt og eventuelle problemer med fødder, ryg og knæ. Blandt løbere, trænede som øvede, synes især skoens pasform vigtig. En ordenlig sko kan betyde, at løbeturen føles langt mindre belastende og vil samtidig mindske risikoen for ømme fødder og knæ.
  • Lad være med at sætte faste mål for hvor meget af turen, du skal løbe, og hvor meget af turen, du må gå. Presser du sig selv for hårdt, risikerer du at miste lysten og modet, og husker kun, hvor rædselsfuldt det var, næste gang, du skal afsted.
  • Husk at være overbærende, når du ikke klarer distancen, og husk, at det væsentligste er, at du kommer ud og afsted. Fastlæg din rute, men giv dig selv lov til at gå eller holde masser af pauser undervejs. Lad være med at presse dig selv, men vær tilfreds med den indsats, du har overskud til. Vælger du at gå hele ruten i stedet for at løbe, så kan du i stedet koncentrere dig om din vejrtrækning – og bare nyde omgivelserne.

  • Lad være med at lade dig påvirke af andres gode råd og de ambitioner, de måtte have på dine vegne. Husk at beslutningen om at begynde at løbetræne ikke vedkommer andre end dig selv. At komme i gang med at løbe er din beslutning, og din beslutning alene.

Nej, du er ikke ved at få hjertestop

Er du uvant med at løbe, så vil de første mange løbeture være anledning til voldsom hjertebanken og hiven efter vejret. Når du gisper efter luft, så kan du helt automatisk komme til at hyperventilere, dvs. trække vejret hurtigere og mere overfladisk. Hurtige vejrtrækninger reducerer iltforsyningen til hjernen og kan resultere i, at du føler dig ør i hovedet eller endda lidt svimmel. Tag en pause og sæt dig ned, hvis du er svimmel. Koncentrer dig om at få ro på din vejrtrækning.
Alle disse kropslige fornemmelser er helt almindelige, og blot kroppens reaktion på de uvante bevægelser.

Smerter i ryg og led

Det er en skrøne, at mennesker med ledsmerter, fx som følge af slidgigt, ikke bør løbetræne. Motionsløb et par gange om ugen mindsker, ifølge gigtforeningen, faktisk risikoen for at udvikle artrose (slidgigt) senere i livet. Har man slidgigt, er det vigtigt at gå forsigtigt frem, mærke efter og justerer, hvor ofte man løber og hvor langt man løber.

Find et rart sted at løbe

Hvis du ikke bryder dig om at løbe prustende rundt blandt hundeluftere og andre motionister, så overvej at finde mere afsindiges liggende sted at løbe, eller løb efter mørkets frembrud.

Motiver og beløn dig selv for indsatsen

Har du svært ved at motivere dig selv til at komme ud ad døren, så sørg for at der venter en rar belønning efter turen. Forbered et varmt bad, læg håndklæder frem, bryg en god kop te og und dig selv noget sødt og lækkert.    

 

 

 

Kom i form
Farvel til mormorarme og vinkedeller

Styrketræningsøvelser er for alle, også for de dem, der føler sig skrøbelige, ældre og personer med hjertesygdom. Samtidig har øvelserne særlig stor effekt hos de mennesker, der ikke har styrketrænet tidligere, og med et par håndvægte og nogle nemme, enkle øvelser, vil man i løbet af blot et par...

Read more
Sundhed
Lyst og glæde motiverer os til fysisk aktivitet

Hver dag er vi fysisk aktive på et væld af forskellige måder. Hver femte cykler til og fra job eller uddannelse, hver 10. har fysisk anstrengende arbejde, hver 10. udfører havearbejde flere gange om ugen, og syv ud af ti, deltager mindst fem gange om ugen i forskellige bevægelsesaktiviteter i...

Read more
Kom i form
Stræk ud!

Strækøvelser egner sig ikke kun til opvarmning og forebyggelse af motions- og løbeskader. Øvelserne kan ofte også have en lindrende effekt på muskelspændinger, myoser og stress, og øge bevægeligheden i kroppen ved at løsne stive og spændte muskler, som ofte er resultatet af stilsiddende arbejde og...

Read more
Kom i form
Stram op på et kvarter

Trænger du til at få strammet op? Her får du fem øvelser som strammer mave, bagdel og ben.

Read more
Forår
Vi cykler til arbejde 2020: Jernheste med forårsfornemmelser

I maj afvikles igen i år 'Vi cykler til arbejde'-kampagnen. Her forventes det, at mere end 100.000 jernheste med forårsfornemmelser vil give ekstra travlhed på landets cykelstier og veje, når ruten til og fra arbejde skal tilbagelægges.

Read more
Sundhed
Sådan bliver gåturen en effektiv motionsform

Mange har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at gøre gåture til den primære motionsform i hverdagen. Med gåture som træningsform, får man både den fleksibilitet i træningen, som mange har brug for i en fuldbooket hverdag, og samtidig al den dagslys, frisk luft og natur, som er så...

Read more
Kom i form
Flere kvinder i idrætten

Det går fremad med medlemstallet i landets idrætsforeninger, og det er særligt kvinderne, der bærer fremgangen. Det fremgår af de seneste medlemstal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund, som viser en fremgang på 9.095 unikke medlemmer, hvoraf 7.822 er kvinder. Det betyder, at det samlede medlemstal nu...

Read more
Kom i form
Min Gå App: Hjerteforeningen lancerer nemt værktøj til motion

Med ny, gratis app til din smartphone kan du blandet andet følge dine gåture, invitere dine venner til at gå med og dele dine oplevelser med andre. Appen er nem og brugervenlig, og Hjerteforeningen har allerede lagt alle deres Hjertestier og Ladywalk-ruter ind på appen som inspiration til en ture.

Read more
Kom i form
Stram op og styrk mavemusklerne med crunches

Træningsøvelsen crunches er supereffektive maveøvelser, og samtidig mindre belastende for ryggen end almindelige situps. Sørg for at ligge på et godt underlag, når du udfører øvelserne. Øvelserne må gerne kunne mærkes i de muskelgrupper du træner, men stop træningen, hvis du kan mærke at øvelserne...

Read more
Kom i form
Cykling til arbejde ligeså godt som fysisk træning i fritiden

Overvægtige kan tabe fedtmasse ligeså effektivt ved at tage cyklen på arbejde som ved at motionere i deres fritid. Det viser et studie fra Københavns Universitet. Det er en tidseffektiv løsning, hvis du gerne vil være fysisk aktiv, men har en travl hverdag, lyder det fra forskerne.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Guiden til et fredfyldt og stressfrit liv

Guiden til et fredfyldt og stressfrit liv

Yogamåtte The Organic Company

Yogamåtte The Organic Company

Guide:<BR>Få Succes med din hjemmetræning

Guide:
Få Succes med din hjemmetræning

Tips til træningssko

Tips til træningssko

Nye Bøger
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget...

Read more
Syltedronningen - Moderne syltning til alle måltider, af Helena Grayston

Det er sjovt og slet ikke så svært, at sylte. Og så er det temmelig tilfredsstillende, når man når der til, hvor man kan nyde de hjemmesyltede delikatesser.

Read more
Kom I Form Til Halvmaraton, Anders Ejbye-Ernst

Drømmer du om at løbe dit først halvmaraton? Manglende motivation til overhovedet at starte på løbetræning eller vil du gerne forbedre tiden på dine vante 10 kilometersrute? Så kan bogen 'Kom i form til halvmaraton på 100 dage', være vejen frem. Bogen giver dig en komplet opskrift på, hvordan du...

Read more
Danskernes Bedste Vægttab, af Henrik Duer

Bogen til dig som ønsker et varigt vægttab - uanset om du skal tabe 5 eller 100 kg. En konkret og overskuelig guide, skrevet af en af tidens mest populære træningseksperter.

Read more
Seneste nyt fra medierne ..
20.08.2021

Hvorfor tøver mænd med at tage kolesterolsænkende medicin?

Hjerteforeningen.dk

Piller? Nej tak.

Sådan lyder svaret fra 30-50 % af alle mænd med hjerte-kar-sygdom, når de skal tage deres anbefalede medicin. Nu er det blevet undersøgt, hvorfor mændene siger nej tak eller tøver.

Read more


03.07.2021

Måltidskasser hitter under coronakrisen

Finans.dk

Aarstiderne lever måltidskasser til hele landet, og her under coronakrisen er de grønne kasser for alvor blevet populære blandt danskerne. Read more


02.07.2021

Danskerne har fået mere tillid til vaccinerne mod COVID-19

Lægemiddelstyrelsen.dk

Siden foråret er danskernes tillid til COVID-19-vaccinerne steget. Samtidig oplever tre ud af fire at have tilstrækkelig information om vaccinerne – bare ikke når det drejer sig om vaccinernes bivirkninger. Det viser Lægemiddelstyrelsens befolkningsundersøgelse, der tager pulsen på viden om... Read more


02.07.2021

Kvinfo: Ja, du må godt bade nøgen

Kvinfo.dk

Tildækket, topløs eller nøgen? Uanset køn bestemmer du selv, hvor meget krop du vil vise på stranden. Read more


01.07.2021

Ældres lugtesans svækkes - men ikke når det gælder duften af hindbær og vanilje

KU - Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab

Modsat hvad videnskaben længe har troet, har ældre mennesker med nedsat lugtesans ikke en generelt svagere evne til at lugte – det kommer meget an på, hvad det er for en slags duft. Det konkluderer forskere fra Københavns Universitet ... Read more


01.07.2021

Forhandlere af bambusplast bliver anmeldt til Fødevarestyrelsen

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Flere undersøgelser viser, at der kan være risiko for afgivelse af uønskede stoffer fra bambusplast, som typisk er en blanding af bambus og melamin. Kopper, tallerkener og anden service af bambusplast er derfor ulovligt. Men salget fortsætter alligevel ... Read more


Arkiv

^