500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Kare Design spisebordsstol
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Brug sommerens frugt til nærende ansigtsmasker
Redaktionen

Sommerens friske råvarer kan ikke alene spises, de kan bruges som opkvikkende og nærende ansigtsmasker.

Læg en ansigtsmaske

Maskerne lægges i hele ansigtet, også på halsen. Brug en pensel til at fordele masken jævnt. Læg aldrig ansigtsmaske på huden i området omkring øjnene, for her er huden særlig tynd og sart. Frugtmasker kan også bruges andre steder på kroppen og fx blødgøre huden på albuer, knæ og lår.

Hvis du gerne vil undgå mælkeprodukter i dine masker, kan du i stedet anvende sojayoghurt.

Obs!

Er du allergiker, så er en hjemmelavet ansigtsmaske med frugt sjældent nogen god idé. Henvend dig i stedet på apoteket, hvor personalet kan hjælpe dig med at finde en mild ansigtsmaske, som egner særligt sig til sart, atopisk hud.

 • Agurkemaske

  De fleste kender virkningen af en god agurkemaske. Den er velegnet til fedtet hud og som kølende øjenmaske. Det er enkelt nok: Skær agurken i tynde skiver og læg på huden i ca. 15 min.


 • Bananmaske

  Bananen er helt suveræn hvis man ønsker at blødgøre og nære huden. Mos en mellemstor banan og bland med 1 spsk. honning og 4-5 spsk. havregryn. Lad masken virke i ca. 15 min og skyld af med lunkent vand. Bananmasken har også en fantastisk lindrende virkning på solskoldet hud.


 • Blåbærmaske

  Blåbær har en opfriskende og opstrammende effekt på træt hud - og nogen oplever at blåbær virker sammentrækkende på mindre blodsprængninger i huden. Blend blåbær med yoghurt naturel og blade fra citronmelisse og lad massen sidde i 15 min. Skyld af med lunkent vand.

 • Jordbærmaske

  Jordbærmasken er så indbydende, at man næsten ikke kan lade være at smage på den. Blænd jordbær med lidt yoghurt naturel og honning, til en ensartet masse. Lad jordbærmasken virke i 20 min og skyld af med lunkent vand.


 • Hindbærmaske

  Hindbærmasken virker opfriskende og er så super lækker, ikke mindst fordi den dufter så skønt. Blend hindbær med yoghurt naturel. Fordel massen og lad den virke 10-15 min. Vask af med lunkent vand.


 • Tomatmaske

  Tomatmasken virker let exfolierende og opstrammende, men kan ikke anbefales til mennesker med særlig sensitiv og sart hud pga. frugtens syre. Blænd to stk. mellemstore tomater med 3-4 spsk. tomatpuré og ca. 1-2 spsk. smuldret havregryn, til massen er jævn og lind. Fordel masken jævnt - undgå de sarte områder omkring øjnene. Lad masken sidde 25-30 minutter og skyl af med lunkent vand.
 • Citronmaske

  Citroner er helende og forfriskende, og de renser huden og får porerne til at trække sig sammen. Citroner bør dog ikke bruges ved meget sart hud og hud med akne. Blend 3 spsk. citronsaft, 2 spsk. mandelolie og 2 dl. smuldret havregryn. Tilsæt destilleret vand indtil massen er jævn og lind. Fordel masken jævnt - undgå de sarte områder omkring øjnene. Citronmasken skal sidde i ca. 15 min. og skylles derefter af med lunkent vand.


 • Ferskenmaske

  Ferskner virker opfriskende og lindrende til træt hud. Blend to ferskner med lidt yoghurt naturel - og lad masken sidde til den er tør. Skyl af med lunkent vand.


 • Abrikosmaske

  Abrikoser er rige på A-vitamin og gør derfor en tør hud smidig. Læg 4 tørrede abrikoser i blød et døgn. Mos eller blend dem sammen med 3 spsk. yoghurt naturel. Lad masken sidde 20 min. og skyl af.


 • Honningmaske

  Ansigtsmaske med syrnet mælkeprodukt og honning giver fugtighed til tør hud. Rør 2 tsk. yoghurt naturel med 2 tsk. honning. Fordel masken jævnt - undgå de sarte områder omkring øjnene. Lad masken sidde i 10-15 minutter. Vask den af med lunkent vand.
Skønhed & Pleje
Den svære kunst at skabe dejlige dufte

En meget kraftig og koncentreret duft kan være en temmelig overvældende oplevelse. Hvem har ikke haft en kradsende fornemmelse i halsen, når nogen valser forbi i en sky af parfume. På den anden side, så er det også en ærgerlig oplevelse, at have investeret i en duft, som mister sin kraft allerede...

Read more
Skønhed & Pleje
DIY: Genbrug dine teblade i en skøn bodyscrub

Fremstil selv den lækreste bodyscrub med eksfolierende sukker, fugtgivende og plejende aloevera og olivenolie samt citron og duftende (genbrugte!) teblade.

Read more
Skønhed & Pleje
Kan en solcreme blive for gammel?

Ja, en solcreme kan blive for gammel og dermed miste sin solbeskyttende virkning.

Ifølge Forbrugerrådet har en uåbnet solcreme generelt en holdbarhed på 2 til 3 år, mens en åbnet solcreme typisk holder 12 måneder efter åbning. Men holdbarheden og den solbeskyttende virkning forudsætter blandt...

Read more
Forår
Solhysteri?

Af og til er de danske solråd blevet kaldt alt for restriktive, og senest har forskere udfordret myndighedernes anbefalinger med udtalelser om, at solens stråler gør mere godt end skidt for kroppen. Men kritikken af solrådene hviler på et meget tyndt og fejlbehæftet videnskabeligt grundlag, advarer...

Read more
Skønhed & Pleje
Smukke bløde sommerfødder

Træt og flad efter en lang dag? Et fodbad, efterfulgt af en god fodmassage er ikke kun rart for trætte fødder og urolige ben, men for hele kroppens ro og balance.

Read more
Skønhed & Pleje
Har du droppet solcremen?

Er du den der lader solcremen ligge på hylden, så er du langt fra den eneste. En ny undersøgelse fra Kosmetik- og hygiejnebranchen viser, at en stor del af danskerne slet ikke beskytter sig med solcreme mod solens skadelige stråler.

Read more
Skønhed & Pleje
La Roche-Posay: Mere end 50% kvinder døjer med sensitiv og sart hud

Som en undersøgelse, sponseret af La Roche-Posay Dermatological Laboratory, har vist at mere end 50% kvinder i dag, døjer med sensitiv og sart hud, der udover at være tør, irriteret og kløende, også er særlig følsomhed overfor blandt andet solskoldning.

For at lindrer disse gener og styrke hudens...

Read more
Skønhed & Pleje
Unge har solariedebut med mor

En ny undersøgelse viser, at 31 pct. af danske unge, der har prøvet at gå i solarium, havde deres debut med mor. Mange solariebrugere er måske ikke klar over den risiko, de løber, men solariebrug er kræftfremkaldende. Og jo yngre man er, desto farligere er det. Læs mere om 5 udbredte myter om...

Read more
Skønhed & Pleje
15 føde- og drikkevarer der misfarver tænderne

Et smukt tandsæt har altid været efterstræbt og til alle tider været et tegn på sundhed, vitalitet og styrke. I den moderne verden signalerer sunde, hvide tænder ligeledes både den sunde livsstil, selvtillid og overskud, og det er derfor ikke så underligt, at der hvert år er tusindvis af danskere,...

Read more
Skønhed & Pleje
Guldlak til sommertæer og -fingre

Læg den smukke gyldne lak i et enkelt lag eller to, og du opnår samme glimtende effekt, som når du lader dine fingre glide gennem det gyldene strandsand en sommerdag.

Read more
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Therapy Eye Pillow fra Meraki

Therapy Eye Pillow fra Meraki

Laura Mercier Loose Setting Powder

Laura Mercier Loose Setting Powder

Sådan får du sundt og skinnende hår

Sådan får du sundt og skinnende hår

Makeup børster

Makeup børster

Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Read more
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Read more
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Read more
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Read more
^