Nem tilberedning af vilde svampe
3 gode råd om vilde spisesvampe
- Vask ikke rå svampe før tilberedning eller opbevaring. Det mindsker svampens spændstighed og smag. Børst i stedet svampene rene med en lille børste eller tør dem let med en fugtig klud.
- Vilde svampe bør ikke spises rå. Mange vilde spisesvampe er bitre og svære at fordøje i rå tilstand.
- Madretter med svampe skal spises straks efter tilberedningen og kun må gemmes i køleskabet et døgn på grund af bakterier.
Nem tilberedning af vilde svampe
- Krydderier som hvidløg, enebær og rosmarin samt friske krydderurter passer godt til svampe.
- Svampene snittes groft og svitses ved høj varme uden fedtstof, til de pifter.
- Tilsæt 1 spsk. smør, hvidløg, persille eller andre krydderurter, salt og peber og vend rundt et minut eller to.
- Man kan selvfølgelig også tilsætte piskefløde, så sautéen bliver til en stuvning.