Ferm Living Loungestol Desert
Lanterne fra Canett Furniture
Fletstol fra Rivièra Maison
Økologisk udendørs maling
Kategori: Kogebøger
Køkkenterapi, af Anne-Sophie Lahme
Redaktionen

Med en hverdag, der byder på lange arbejdsdage, korte aftner, og mange opgaver, kan det være svært at finde tid til at lave mad. Det ved Anne-Sophie Lahme, som i hverdagen er travlt beskæftiget i et kommunikationsbureau. Samtidig bliver frustrationen ikke mindre af, at netop det at tilberede et godt måltid og nyde det i hyggeligt selskab, er noget af det, der gør Anne-Sophie gladest i en travl hverdag.

Og sådan synes mange danskere at have det. Ifølge en undersøgelse fra Miljø- og Fødevareministeriet, så sætter rigtig mange danskere nemlig stor pris på at madlavning. Faktisk står der i 3 ud af 4 familier hjemmelavet mad på bordet. Mangel på tid til tilberedning af måltidet betyder imidlertid, at måltidet ofte består af halv- og helfabrikata. Men når dele af måltidet består af allerede tilberedte madvarer, så kan det både gå ud over måltidets smag, og samtidig gøre det svært at gennemskue måltidets samlede næringsværdi. Derudover kan det, at dele af måltidet er købt færdigtilberedt også mindske glæden ved madlavningen.

Og det er blandt andet glæden ved at lave mad, Anne-Sophie synes vi skal værne om. I sin bog ’Køkkenterapi – Enkel mad til travle dage’ deler hun 70 nemme opskrifter på enkle, smagfulde retter. Det er retter, som tidsmæssigt hurtigt kan tilberedes efter en lang arbejdsdag og som hverken kræver særlige ingredienser, teknik eller udstyr.

Bogen indeholder 8 kapitler, der tager dig fra morgenmad, over frokost, fisk, salater, aftensmad og desserter. Hver eneste opskrift er let at gå til og langt de fleste passer ind i en almindelig hverdag. Samtlige opskrifter er - med mindre andet er angivet - beregnet til to personer, så man hverken behøver leve et kernefamilieliv eller være dygtig til matematik for at kunne bruge dem.

”Maden er brændstoffet til, at vi kan få det optimale ud af hverdagen, men det er også muligheden for at dele en berigende sanseoplevelse, og den synes jeg, vi skal tage os tid til: Både til at lave den og til at nyde den.” siger Anne-Sophie Lahme.

Titel: Køkkenterapi – Enkel mad til travle dage
Forfatter: Anne-Sophie Lahme
Forlag: Gyldendal
Foodstyling: Anne-Sophie Lahme
Fotos: Ditte Ingemann
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

 

 

 

 

Kilde: Madindeks 2015: Danskerne laver mad selv, 21. januar 2016

Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Hey! Det er snyd - Skyd genvej i køkkenet

Med bogen 'Hey! Det er snyd – Skyd genvej i køkkenet' for du madskribenten Julie Heys smukke, inspirerende samling af super nemme opskrifter på mad til hverdag og fest.

Læs mere
Friske spirer – en guide til spiring

Forestil dig at fremdyrke en bred vifte af skønne sprøde og sunde spirer hjemme i dit eget køkken. Nemt og enkelt. Helt uden jord på fingrene. Oven i købet langt billigere end de kedelige spirer fra supermarkedet. Lyder det fristende?! Så kast dig ud i spirerdyrkning.

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Akacie dejskærer fra Nicholas Vahè

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Spisebordsstole

Spisebordsstole

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Nye Bøger
^