volver
Volver  

Pedro Almodovars film Volver foregår i Madrids brogede arbejderkvarterer, hvor immigranterne fra de spanske provinser deler drømme, liv og skæbne. I hjertet af dette miljø, følger vi tre generationer af kvinder...

'Titel: Volver
Instruktion og manuskript: Pedro Almodóvar
Medvirkende: Penélope Cruz, Caren Maura, Lola Dueñas mf.
Genre: Komedie
Land: Spanien”Almodóvar er i sit mest uimodståelige lune i en ubetinget charmerende tour de force. En film, man ser med et saligt smil fra første til sidste billede.”
***** (5 stjerner ud af 6)
Politiken - Kim Skotte

”Mesterlig og medrivende. En historie så bindegal, rørende og fuldstændig uforglemmelig som kun mesteren Almodóvar kan lave den.”
****** (6 stjerner ud af 6)
URBAN - Louise Kidde Sauntved

”Man både klukker af latter og fælder en tåre adskillige gange undervejs.”
***** (5 stjerner ud af 6)
Jyllandsposten – Jakob LevinsenSå er Pedro Almodóvar tilbage i sit kvinde-univers, som vi kender det fra flere af hans tidligere filmsucceser, bl.a. ’Alt om Min Mor’. ’Volver’ (At vende tilbage) er blevet hans hidtil største filmsucces i hjemlandet Spanien, og ligesom mange af temaerne er velkendte, er instruktøren bl.a. også blevet genforenet med ’sine’ kvinder, Penélope Cruz og Carmen Maura.

Madrid. Nutid. Raimunda (Penélope Cruz) er en ung, stærk, hårdtarbejdende kvinde, der er mor til en teenagedatter og gift med en efterhånden permanent arbejdsløs mand. Men bag det stærke ydre,
skjuler hun også en frygtelig hemmelighed, som hun har båret rundt på siden barndommen.

Hendes ældre søster, Sole (Lola Dueñas), er anderledes sky og frygtsom. Hun tjener til dagen og vejen i sin egen illegale frisørsalon, og bor alene. Deres tante Paula (Chus Lampreave), som de ofte besøger, bor i en mindre landsby i La Mancha, hvorfra hele familien har sit udspring. Området hærges ofte af en kraftig og konstant østenvind, som får skylden for mange ulykker og skæbner i landsbyen – bl.a. den brand, der i sin tid kostede pigernes forældre livet.

En forårssøndag ringer Sole til Raimunda for at fortælle hende, at Augustina (Blanca Portillo), som er nabo til deres tante, netop har ringet og fortalt, at tante Paula er død. Men selvom Raimunda elskede sin tante, har hun svært ved at koncentrere sig om at deltage i sorgen lige nu. Hun er nemlig lige kommet hjem og har fundet sin mand med en køkkenkniv i brystet – stendød. Raimundas datter tilstår chokeret og oprørt, at hun har slået ham ihjel, da han i fuldskab har gjort tilnærmelser til hende. Raimunda er opsat på at redde sin datter, og ved fælles hjælp får de bugseret liget ind i fryseren i naborestauranten, som Raimunda har fået en nøgle til af den bortrejste ejer. En restaurant som alligevel er lukket.

Den usikre Sole må altså tage til begravelsen i La Mancha alene. Men da hun ankommer til tantens store hus ser hun pludselig sin mors spøgelse (Carmen Maura). Hun bliver bange, men lytter til nabokvindernes historier om, at moderens spøgelse i de senere år er vendt tilbage fra det hinsides for at tage sig af tante Paula. Og da Sole kommer tilbage til Madrid, finder hun moderens spøgelse i bagagerummet. Sole ved ikke hvad hun skal stille op, og spørger sin mors spøgelse, hvor længe hun har tænkt sig at blive. ‘Så længe Gud vil’ svarer hun, og Sole accepterer det noget upræcise svar, og lader sin mor flytte ind i lejligheden. Med en lille nødløgn får spøgelset hurtigt en funktion i frisørsalonen, og Sole er glad for at have sin mor tæt på igen.

Men Sole tør ikke at fortælle Raimunda om den usædvanlige situation. Og omvendt fortæller Raimunda heller ikke hele sandheden til Sole, men bare at hendes mand, Paco, har forladt hende for altid. I mellemtiden forsøger hun at løse sit lille, men meget alvorlige problem med at skaffe sig af med liget. Men det er svært at finde det rette øjeblik. Ved et tilfælde har hun nemlig åbnet restauranten, hvor hun har gemt liget, og da successen vokser, med hjælp fra de lokale kvinder, er det blevet en rigtig god forretning for hende.

Men som tiden går, bliver de to noget bizarre situationer efterhånden til en slags rutine. Begge søstre løser deres problemer omkring liv og død med stil, selvsikkerhed – og endeløse løgne. Fælles for alle kvinderne er, at de kæmper for at overleve – selv moderens spørgelse. Hun fortæller Sole, at hun også vil se sin anden datter, Raimunda, og sit barnebarn. Faktisk er hun vendt tilbage til livet for at tale med Raimunda – og det hele relaterer til den hemmelighed, som Raimunda har båret alene, siden hun var barn. Det får Sole bare ikke at vide... Men Raimunda er som sagt gjort af et stærkere stof end Sole, og hun tror altså ikke på spøgelser

Vindere
Fashionable Living 

Boligbog "Fashionable Living" er et spændende kig ind i skaberen af munthe plus simonsen`s univers.

Læs mere
Vindere
Vind billetter til Wild 

Se den smukke, anmelderroste og sande historie om en ung kvindes skræmmende og fantastiske rejse ad den 1700 km lange Pacific Crest rute for at finde sig selv.

Læs mere
Vindere
Tag naturen med hjem 

Tillykke til de heldige vindere af den smukke ide-bog 'Tag naturen med hjem'.

Læs mere
Vindere
Vind kult-serie 

Vind 'Woodbox The Collectors Set', som samler alle sæsoner af store prisbelønnede serie 'Sons of Anarchy'

Læs mere
Vindere
Steppeulven - Vindere af biografbilletter 

Tillykke til Susanne Svendsen fra Hillerød, K Riberholt fra Hedehusene, Beata Mach fra Vejle, Isabella Nielsen fra Brønshøj og Marianne Eilersen Salomonsen, som har vundet biografbilletter.

Læs mere
Vindere
Vindere af biografbilletter 

Tillykke til de heldige vindere af billetter til Hella Joofs film 'All inclusive'.

Læs mere
Vindere
Den Nøgne Sandhed 

Kvinder taler om følelser - det gør mænd ikke. Men det bliver der lavet om på nu ! Vind billetter til det store comedyshow 'Den Nøgne Sandhed', som er på Danmarks turné februar til april 2015.

Læs mere
Vindere
The Homesman  

Se Tommy Lee Jones barske western 'The Homesman' med Hilary Swank i rollen som den puritanske pioner Mary Bee Cuddy, der skal lede tre kvinder på en lang og farefuld færd.

Læs mere
Vindere
Vindere af The Captive 

Tillykke til Berit Miltoft, Camilla Falkner Larsen og Michael Heimark, som hver har vundet to billetter til 'The Captive'.

Læs mere
Vindere
Vindere af billetter til Fury 

Tillykke til Lone Truelsen, Karina Holse Schrøder, Gitte Rokkedahl, Tanya Baun, Annette Bjerrum, Charlotte Jensen, Henriette Rabe, Angela Toft, Pia Banck og Marianne Røjgård, som hver har vundet 2 stk. billetter til Fury.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^