Vildmedost.dk

Vildmedost.dk 

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.


Danske børn er generelt glade for ost. Alligevel får mange af dem for sjældent ost, mener ekspert. Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Flere osteglade børn skal have ost
Danske børn er generelt glade for det proteinholdige mejeriprodukt, osten. Det viser en ny undersøgelse foretaget for Mejeriforeningen. Tilsyneladende er osten dog en fødevare, som børnene spiser for sjældent. Samme undersøgelse viser nemlig, at 58 pct. af de danske børn kun spiser ost ugentligt eller sjældnere, ligesom 51 pct. kun sjældent eller aldrig har den med på madpakken. Det er alt for lidt ifølge klinisk diætist, Kirsten Thal-Jantzen.

Børn har brug for protein og calcium
Spørger man de forældre, som sjældent eller aldrig giver børnene ost med på madpakken, hvorfor de holder sig fra mejeriproduktet i den medbragte frokost, fortæller 4 ud 10 (39 pct.)af dem, at børnene ikke kan lide ost, mens hver tredje (32 pct.) mener, at ost ikke egner sig til børnenes madpakker. En mindre andel fortæller, at det er for at undgå, at børnene bliver drillet på grund af osten eller på grund af egne dårlige barndomsminder.
Men ifølge Kirsten Thal-Jantzen, er det problematisk, fordi ost er en vigtig næringskilde. Hun opfordrer derfor forældre til at tænke ost ind i madpakken for at give børnene gode kostvaner med fra barnsben.
”Vi ved, at kostvanerne som barn og ung har afgørende betydning for vores kostvaner som voksen. Det er derfor en rigtig god idé at lade ost indgå som en del af en sund madpakke, da ost er en god kilde til vigtige næringsstoffer som protein og især calcium. Calcium er livet igennem nødvendigt for at opbygge og vedligeholde knogler”, fastslår Kirsten Thal-Jantzen og fortsætter:
”For at børn får dækket det daglige behov for calcium, skal der fx indtages ½ liter mælk og yoghurt samt to skiver ost. Har man børn, der ikke kan lide ost eller ikke indtager mejeriprodukter generelt, er det også muligt at få dækket dele af det daglige calciumbehov igennem grøntsager som spinat og grønkål samt mandler, men den nødvendige mængde er ret stor”.

Hver tredje forældre savner inspiration
Den klassiske ostemad er langt fra den eneste måde, man kan servere ost på for sine børn og dermed sørge for, at de får det nødvendige calcium og protein. Undersøgelsen viser dog, at hver tredje (33 pct.) af de forældre i undersøgelsen med børn under 20 år savner inspiration til nye måder at servere ost på. For at imødegå dette har Mejeriforeningen lanceret kampagnen Vildmedost.dk, hvor de bl.a. har allieret sig med den anerkendte kok, Frantz Maurice Scott Lundby, som har udviklet en række nye spændende opskrifter med Danbo ost.

Klik ind og få opskriften på bla. 'Hjemmelavet sprødt kerne-knækbrød gratineret med danbo ost' - sprøde, sunde knækbrød, lige til madpakken!

Se

Fedtindtaget er nedsat
Kost & Ernæring
Fedtindtaget er nedsat 

– men stadig for højt, skriver Fødevaredirektoratet og giver 11 gode råd til dig der vil undgå for meget fedt..

Læs mere
Kvinders kostvaner
Kost & Ernæring
Kvinders kostvaner 

Er den positive udvikling i danskernes kostvaner ved at gå i stå? For kød som hovedmåltid er det bemærkelsesværdigt, at den ellers støt nedadgående tendens siden 1995 synes at være vendt - i al fald for kvindernes vedkommende...

Læs mere
Kan man spise sig til bedre sex?
Kost & Ernæring
Kan man spise sig til bedre sex?  

Drop legetøjet, lav ændringer på din kostplan og spis dig til et bedre sexliv, fortæller forfatterne til en ny bog.

Læs mere
C-vitaminer
Kost & Ernæring
C-vitaminer 

Den danske natur byder på mange gratis fornøjelser, der kan hentes på en kort skovtur og nydes langt ind på efteråret.

Læs mere
Hjerte-karsygdomme
Kost & Ernæring
Hjerte-karsygdomme 

Endnu en undersøgelse giver en anledning til at spise mere af de sunde grønne afgrøder, nu for hjertets skyld.

Læs mere
Fiberdiæt
Kost & Ernæring
Fiberdiæt 

En daglig kost der indeholder højt koncentrat af fibre kan tilføre mere energi til kroppen....

Læs mere
Fiberrig kost forsinker menstruation
Kost & Ernæring
Fiberrig kost forsinker menstruation 

Teenagepiger, der spiser fiberrig kost, kan nedsætte risikoen for at deres menstruation starter for tidligt.

Læs mere
Naturens eget medicinskab
Kost & Ernæring
Naturens eget medicinskab 

Urter er blevet brugt fra menneskets barndom som medicin, kosttilskud og krydderi.

Læs mere
Overfølsomhed og tilsætningsstoffer
Kost & Ernæring
Overfølsomhed og tilsætningsstoffer 

Overfølsomhed over for tilsætningsstoffer er ikke særlig udbredt...

Læs mere
Helbred: Fysisk aktivitet mod brystkræft
Kost & Ernæring
Helbred: Fysisk aktivitet mod brystkræft 

En hel række af studier viser efterhånden, at fysisk aktivitet er forbundet med en mindre risiko for at udvikle brystkræft.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^