Får vi for meget salt?

Får vi for meget salt? 

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Saltindtag skal begrænses
Danskere indtager 7 til 12 gram salt om dagen, og det er alt for meget salt, skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse. Alligevel har medierne de seneste dage sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt for danskere, at sænke det daglige saltindtag. Men tvivlen er opstået, fordi medierne har formidlet en forkert udlægning af en sundhedsrapport, skriver DTU Fødevareinstituttet og fastholder, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget.
"Det er en kendsgerning, at danskerne spiser for meget salt" skriver DTU Fødevareinstituttet, og understreger, at danske forskere mener, at der er rigtig god dokumentation for at sænke saltindtagelsen til 5-6 gram om dagen.

Højt saltindhold i færdigforarbejdede varer
Derfor har de danske sundhedsmyndigheder iværksat en plan i det igangværende Saltpartnerskab, som er et partnerskab mellem bl.a. Fødevarestyrelsen, Hjerteforeningen og en række fødevareindustrier, om at sænke indholdet af salt i industrielt fremstillede fødevarer.
"En effektiv nedbringelse af saltindtagelsen kan kun ske, hvis fødevareindustrien sænker saltet i færdigforarbejdede varer, da vi får op til 80% af vores salt gennem disse produkter", siger afdelingschef Gitte Gross fra DTU Fødevareinstituttet.
Når det er vigtigt, at sænke saltindtaget, er det blandt fordi, at det er veldokumenteret, at et øget saltindtag medfører forhøjet blodtryk, som giver anledning til blodpropper i hjertet og hjerneblødning.
"Den planlagte reduktion af salt i vores mad bør derfor fortsætte, da den vil redde flere hundrede liv om året og endnu flere tilfælde af blodpropper og hjerneblødning", understreger direktør Inge Vestbo fra Hjerteforeningen.

Læs mere om begrænsning af salt i maden og om Saltpartnerskabet på

Sundhed: Yngre demente får støtte
Kost & Ernæring
Sundhed: Yngre demente får støtte 

Nye udviklingsprojekter skal forbedre indsatsen for de yngre demente..

Læs mere
Gulerødder og frugt på arbejde
Kost & Ernæring
Gulerødder og frugt på arbejde 

Projektet "Mad på Arbejde" er en succes. Flere og flere medarbejdere på danske virksomheder har i dag mulighed for at få frisk frugt på arbejde hver dag.

Læs mere
Nye sundhedsfremmende olier
Kost & Ernæring
Nye sundhedsfremmende olier 

Nye olier tilsat omega-3 og omega-6 fedtstoffer lanceres i Danmark...

Læs mere
Vi vil have firmafrugt
Kost & Ernæring
Vi vil have firmafrugt 

På bare et år er antallet af arbejdspladser, der får firmafrugt mere end tredoblet....

Læs mere
Te i kampen mod kræft
Kost & Ernæring
Te i kampen mod kræft 

Mennesker der til dagligt drikker te kan halvere risikoen for diverse kræftformer i modsætning til dem der aldrig drikker te.

Læs mere
Ferietid er slanketid
Kost & Ernæring
Ferietid er slanketid 

Når den overvægtige kommer ud af det daglige tummerum er det tid til livsstilændringer

Læs mere
Nem, billig og sund energi-drik
Kost & Ernæring
Nem, billig og sund energi-drik 

Glem alt om at købe dyre energidrikke. Læge Carsten Vagn Hansen anbefaler en nem, billig og sund energi-drik lavet af Himalaya-salt, som giver masser af overskud i dagligdagen.

Læs mere
2.100 kcal. Om dagen
Kost & Ernæring
2.100 kcal. Om dagen 

Hvis du vil spise sundt, skal du sammensætte din kost, så højst 30% af energien kommer fra fedt...

Læs mere
Sjov mad vildleder børn og forældre
Kost & Ernæring
Sjov mad vildleder børn og forældre  

Maden være sjov og underholdende at se på, til at lege med og så nem at tilberede, at børnene selv kan klare jobbet....

Læs mere
Mad med vitaminer
Kost & Ernæring
Mad med vitaminer 

Bekæmp det forhøjet kolesterolindhold i blodet med margarine og styrk kroppens forsvarsevne med en drikkeyoghurt…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^