Kategori: Sundhed

Træthed, åndenød, væske i kroppen? Test dig selv for hjertesvigt 

Hjertesvigt er en kompliceret sygdom, og kan være svært at opdage tegnene i tide. Træthed, åndenød og væske i kroppen kan være nogle af symptomerne. Med kampagnen 'Hjertesvigt' oplyser hjerteforeningen.dk og hjertesvigt.dk om, hvad du skal være opmærksom på og her kan du også få testet dig selv.

Hjertesvigt rammer hver tredje over 55 år
Hver tredje over 55 år rammes af hjertesvigt. Omkring 40.000 danskere lever med hjertesvigt, og hvert år får omkring 10.000 stillet diagnosen. I de fleste tilfælde vil de opleve symptomer som træthed, åndenød og væske i kroppen.
Men hjertesvigt er en kompliceret sygdom, og det kan være svært at opdage tegnene i tide. Derfor sætter Hjerteforeningens kampagne 'Hjertesvigt' fokus på nogle af de væsentligste symptomer i forbindelse med hjertesvigt, for jo tidligere sygdommen opdages, desto større chance er der for, at man kan fortsætte med at leve det liv, man plejer.
hjerteforeningen.dk og hjertesvigt.dk kan man blive klogere på symptomerne på hjertesvigt, og hvad årsagerne kan være. Her kan man også teste sig selv og få et overblik over, hvilke undersøgelser man skal igennem samt hent gode råd til, hvordan man forbereder sig bedst.
Er man pårørende? Så er der også masser af information at hente og gode råd til, hvordan man takler rollen som pårørende samtidig med, at man husker at tage vare på dig selv. 

Livet med hjertesvigt

Hjerteforeningen har opdateret og genoptrykt den populære minibog: ”Livet med hjertesvigt” med de seneste tal og fakta. Minibogen kan hentes gratis på www.hjertesvigt.dk eller den kan bestilles i hjerteforeningens webshop på Shop.hjerteforeningen.dk

Hvad er hjertesvigt?
Kronisk hjertesvigt betyder, at hjertet er svækket så meget, at pumpefunktionen er nedsat. Når pumpefunktionen er nedsat, pumpes der ikke nok blod rundt i kroppen. Når blodet ikke pumpes videre fra lungerne og ud til resten af kroppen, får den ramte symptomer som træthed, åndenød og eventuelt væske i kroppen.

De hyppigste årsager til hjertesvigt er:
- Ubehandlet forhøjet blodtryk
- Blodprop i hjertet
- Forsnævring i hjertets kranspulsårer
- Hjerteklapfejl
- Hjerterytmeforstyrrelser
- Medførte hjertesygdomme
- Alkoholisme
- Stofskiftesygdomme
- Diabetes og infektioner

Støt forskning i hjertesvigt
Man kan støtte forskning i hjertesvigt med en støtte-SMS. Skriv hjerte2 i tekstfeltet og send SMS’en til 1414*. Så støtter man helt automatisk med 50 kr. Man kan også støtte forskning i hjertesvigt med et valgfrit beløb via MobilePay eller Swipp på nr. 29 29 33 41. Skriv gerne ”hjertesvigt” i tekstfeltet.

På forhånd mange tak for støtten.
*Udbyder: Hjerteforeningen, Hauser Plads 12, 1127 København K
Koster 50 kr. + alm. trafiktakst

Sundhed
Sund Livsstil Aarhus 

Aldrig har begrebet 'sund livsstil' interesseret så mange – og netop 'Sund Livsstil' er også navnet på de to store helsemesser, der afvikles i København i september og i Aarhus i februar.

Læs mere
Sundhed
Hver femte over 30 år har tandprotese: Det er blevet et enormt tabu 

På trods af at 800.000 danskere har en tandprotese, er de kunstige tænder et stort tabu. Patienter holder dem skjult for ægtefæller, og efterspørgslen på de mest livagtige proteser er eksploderet i de seneste år, siger klinisk tandtekniker.

Læs mere
Sundhed
Ny landsdækkende samtalelinje for ensomme ældre 

I juni åbnede en ny samtalelinje, der mod 115 kroner pr. måned giver ensomme ældre mulighed for at ringe og tale med, hvad initiativtageren bag den nye service, Joan Bang-Sudergaard, kalder 'livserfarne og imødekommende mennesker uden en bagkant'. Ifølge hende sidder mange ældre og savner nogen at…

Læs mere
Sundhed
Sov godt i sommervarmen 

Med dagslys fra tidlig morgen til sen aften og fugtige varme nætter, kan det være en udfordring at få sin nattesøvn. Her er 4 råd til hvordan du får en god nats søvn.

Læs mere
Sundhed
D-vitamin: Får du nok? 

D-vitamin er vigtigt for alle, uanset alder, men for dem, der er oppe i årene, er det særlig vigtigt, da vitaminet beskytter knogler og muskler. Flere ældre ved imidlertid ikke, at de bør tage et dagligt tilskud af D-vitamin og calcium, viser undersøgelse fra Aarhus Universitet, hvor forskere har…

Læs mere
Sundhed
Røgfri fremtid rykker tættere på 

Folketingsvalget har sat gang i en bevægelse på Christiansborg, hvor et stort udsnit af partier ønsker at hæve prisen på tobak. ’Fantastisk positiv udvikling’ skriver Kræftens Bekæmpelse, der glæder sig over, at politikerne går helhjertet ind i kampen for at sikre børn og unge et liv uden røg.

Læs mere
Sundhed
Danskerne er ærlige omkring deres vægt 

Det er en skrøne, at kvinder lyver sig et par kilo lettere. Ny undersøgelse punkterer myten om, at vi pynter på tallene, når vi bliver spurgt til vores vægt og højde. I virkeligheden svarer langt de fleste kvinder og mænd meget ærligt og præcist, når de bliver spurgt om, hvor meget de vejer, eller…

Læs mere
Sundhed
Undersøgelse: Danskerne drikker sig så fulde, at de kommer til skade 

De fleste af os har nok prøvet det. Vi er til fest, der bliver serveret alkohol, og der ryger måske lidt mere ind af de våde varer, end hvad godt er. Samtidig med, at promillen stiger, ryger fornuften sammen med balanceevnen. Det betyder, at vi lettere gør dristige ting som fx at cykle fulde hjem,…

Læs mere
Forår
Pollensæsonen skydes i gang med en splinterny pollen-app 

Pollensæsonen starter i år til normal tid midt i februar, hvor forårstræerne el og hassel blomstrer. Selvom mildt vintervejr i december og starten af januar varslede, at pollensæsonen kunne sætte ind tidligere end normalt, fik overgangen til vinterlige grader for en kort periode bremset træernes…

Læs mere
Sundhed
Danskerne strømmer til alternativ behandling 

Brugen af alternativ behandling bliver stadig mere udbredt blandt danskerne. Mere end hver fjerde voksne dansker har i løbet af det seneste år lagt sig på briksen hos en akupunktør, zoneterapeut eller anden alternativ behandler, og det er især kvinder, der gør brug af de alternative…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^