where can i buy an essay online langen online professional resume writing services uae essay gender pay gap
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet
Redaktionen

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Ifølge forskerne så handler det om se muligheder frem for begrænsninger, værne og fremme lykkefølelse, og fokusere mindre på vores egentlige alder og mere på vores subjektive alder, dvs. hvor gamle vi føler os.

Selvom det kan være svært at abstrahere fra den stereotype forestilling om at alderdommen er en glædesløs og begivenhedsløs periode i livet præget af begrænsninger og sygdom, så kan fokus på de rare sider af tilværelsen blive vejen til et positive mindset, og en lang og lykkelig alderdom.

Da gennemsnitslevetiden i løbet af de sidste hundrede år, i forvejen er vokset fra 50 år til 83 år, så skylder vi os selv at få mest muligt ud af denne del af livet. Ved at arbejde med os selv og overveje vores tanker mønstre og handlinger, og ved at finde vores vilje og beslutsomhed frem, kan vi hjælpe os selv på vej til en aktiv og dejlig seniortilværelse.

Masser af mulighed for en oplevelsesrig og inspirerende hverdag

Ud over at passe godt på vores helbred, spise sundt, holde fast i de gode rutiner og holde os fysisk aktive, så findes der stribevis af aktiviteter, der kan være med til at fremme en positiv indstilling til seniorlivet:

Foreningsliv

Dyrk samvær og fællesskab. Find din lokalforening:

Motion i fællesskab

Hold dig fysisk aktiv. Tjek motionshold på:

Hjælpeorganisationer

De danske hjælpeorganisationer har stærkt brug for frivillige.

Højskoler

Danmark har lang tradition for højskoleophold, og tilbyder et stort udvalg af kortere og længere kursusophold med spændende foredrag og debatter og møde med inspirerende foredragsholdere og undervisere.

Kursus og videreuddannelse

Tilegn dig ny viden og færdigheder. Tjek aftenskolernes store udvalg af kurser, eller dyk ned i universiteternes tilbud om dag-, aften- og weekendkurser på universitetsniveau.

Anskaf dig et kæledyr

Hunde er fx godt selskab, opmuntre til daglige motion og øger livskvaliteten for alle mennesker, men måske i særlig grad for ældre. Læs mere om hvilke hunde, man anbefaler seniorer.

 

 


Kilde:

  • Kalir DM, Shrira A, Palgi Y, Batz C, Ben-Eliezer A, Heyman N, Lieberman D, Seleznev I, Shugaev I, Zaslavsky O, Zikrin E, Bodner E. Feeling Younger. "Rehabilitating Better: Reciprocal and Mediating Effects between Subjective Age and Functional Independence in Osteoporotic Fracture and Stroke Patients". 2022. PubMed.
  • Wurm, S., & Schäfer, S. K. "Gain- but not loss-related self-perceptions of aging predict mortality over a period of 23 years: A multidimensional approach". 2022. American Psychological Association.
  • Otto Brøns-Petersen. "Forventet levetid vokset fra 50 år i 1900 til 82 år i dag". 2022, Cepos.

 

 

Sundhed
Ernæringsterapeuten: Kostens forunderlige effekt på kolesteroltallet

Fedtet har længe været skurken, når kolesterolniveauet bliver for højt. Et af sundhedsmyndighedernes råd er derfor, at du skærer ned på fedt. Men i den ernæringsvidenskabelige verden er der bred enighed om, at kolesterolet fra kosten faktisk ikke har meget indflydelse på mængden af kolesterol i...

Læs mere
Sundhed
Forskning: Viden om hvidløg og sundhed

Udover at tilføje en delikat løgsmag til maden, og være en fremragende kilde til vitamin B6, vitamin C og mineraler, så har hvidløg gennem tiden været kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. I Mellemøsten og den østlige del af Asien har hvidløg ifølge historikere, været anvendt til behandling...

Læs mere
Sundhed
Er svesker en superfood?

Svesken er spækket med så mange gode næringsstoffer, at den hører med blandt superfood som chiafrø, gojibær eller broccoli. Her er 5 interessante grunde:

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Sundhed
Lugtesansen er kroppens hurtigste advarselssystem

Har du svært ved at skjule dit ubehag, når din næse opfanger en dårlig lugt, så findes der en god forklaring.

Læs mere
Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens?

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Sundhed
Kan man arve psykiske lidelser?

Når det skønnes at hver 3. dansker rammes en psykisk lidelse i løbet af livet, så er det ikke underligt, at det er et emne der optager mange. De fleste ved hvor store omkostninger psykisk sygdom kan have for den enkelte, for pårørende og for samfundet.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed....

Læs mere
Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt?

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan...

Læs mere
Sundhed
Døjer du med urindryp?

Stressinkontinens i form af ufrivillige urindryp, er en yderst udbredt lidelse, som forekommer blandt kvinder i alle aldre. Lidelsen ses hyppigst blandt kvinder over 30 år, hvor op mod hver fjerde døjer med problemet. Alligevel er stressinkontinens et tabu, og måske derfor går mange kvinder rundt i...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Plakat Mark Rothko 'White center'

Plakat Mark Rothko 'White center'

Derfor er kontinentalsenge<BR> populære blandt danskerne

Derfor er kontinentalsenge
populære blandt danskerne

Adventskalendere til ham og hende

Adventskalendere til ham og hende

Lysestager i kulørt krystalglas

Lysestager i kulørt krystalglas

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^