Pasning af stedmoderblomst

Når stedmoderblomster og hornvioler blomstrer som nogle af de første blomster i foråret, så skyldes det, at de trives under lavere temperaturer, og endda kan tåle lidt frost.

Stedmoderblomst - Forårets skønhed 

De findes i de mest vidunderlige farver hos blomster- og grønthandlere lige nu, og med deres yndefulde statur, er der ikke mange, der kan dy sig for at tage dem med hjem.

Sådan får du størst glæde af dem!

  • Trives stedmoderblomster bedst ude eller inde?
    Ude kan stedmoderblomsten sættes i små krukker ved trappen, havebænken eller plantes i en altankasse eller i havebedet. Indenfor bliver den desværre hurtigt lang, ranglet og bleg.
    Står stedmoderblomsterne ude, er plejen overraskende ukompliceret. Regelmæssig vanding og en smule gødning vil holde dem sunde og produktive. Det er også vigtigt at fjerne visne blomster for at fremme ny vækst.
     
  • Trives stedmoderblomster i vase?
    Stedmoderblomst egner sig ikke til buketter. Derimod kan man sagtens klippe blomsterhovederne af og lade dem flyde i en flad skål med vand som bordpynt.
     
  • Stedmoderblomster og selvsåning
    Hvis du ikke fjerner planterne fra dine krukker, men giver dem lov til at sætte frø, vil de selvså sig i haven. Det er dog ikke sikkert, at afkommet vil ligne moderplanten. Til gengæld kan du meget let så dine egne stedmoderblomster fra frø. Stedmoderblomst er to-årig. Det vil sige, at du skal så den i maj-juni, hvorefter den vil blomstre til næste forår.
     
  • Stedmoderblomster som pynt på maden
    Stedmoderblomster kan anvendes i salater, på kager og ost - eller kandiseres og gemmes til senere brug. Læs mere,

Stedmoderblomstens sympolik

Stedmoderblomsten symboliserer kærlige tanker og erindringer, hvilket gør den til en populær gave. Det er en blomst, der ikke kun beriger haver med sin skønhed og farver, men også bærer en dybere betydning af hengivenhed og omtanke.

Haven & altanen
Tjek potteplantens sundhed inden du køber 

Sådan tjekker du, at planten er sund, inden du køber.

Læs mere
Haven & altanen
Storkenæb blomstrer hele sommeren 

De ligner sarte, vilde blomster, men den yndige Storkenæb er en sej staude, der elsker sol og blomstrer hele sommeren - særligt hvis du nipper de visne blomster, og lader nye komme til.

Læs mere
Haven & altanen
Margueritter i spande og potter 

Margueritter er et kært indslag i krukker og bede, og blomstrer flittigt hele sommeren. Deres vedvarende frodighed og elegance giver dine krukker fylde og karakter, og med margueritter skal der ikke meget til at forvandle uderummet med små, hyggelige miljøer.

Læs mere
Haven & altanen
Er du også vild med pæoner?  

Der er intet som pæoner, der skaber sommerstil og –stemning. De store yndige og overdådige blomster findes i de smukkeste farver og nuancer fra kraftig pink og lilla til mere sarte sommerpasteller, pudder- og cremefarvede nuancer.

Læs mere
Haven & altanen
Er det en dræbersnegl? 

Snegle, og i særlig grad 'dræbersneglen', gør skade i haver og forfølges derfor af haveejere. Men det behøver ikke gå ud over uskadelige landsnegle.

Læs mere
Haven & altanen
Ud i haven 

Snart skal livet til at leves mere i det fri og selvom vi her i Danmark aldrig kan være sikre på at vejret bliver varmt, elsker vi at indrette os udendørs. Se her nogle af de skønne nyheder til indretningen af livet udendørs ...

Læs mere
Forår
Græsplæne så smuk som en slotshaves 

Hvis du drømmer om en pæne med græs, som på den bedste golfbane eller den smukkeste slotshave, så læs med her. En indsats i foråret er nemlig afgørende for hvor ensartet, sund og slidstærk græsplænen er.

Læs mere
Haven & altanen
Havekriblerier 

Det varer ikke længe før vi igen kan plante ud i krukker og haver.

Læs mere
Haven & altanen
Frodigt haveliv med klematis 

Med sine kønne farver og frodige løv sætter klematis kolorit på enhver have.

Læs mere
Haven & altanen
Orange hitter i haven 

Orange giver pangeffekt i haven. Den stærke, varme farve skaber en glad og næsten barnlig, løssluppen stemning. Ingenting kan, som en lille gruppe orange blomster i bedet, lyse op og tiltrække opmærksomheden. Blot nogle få orange blomster, kan give et veldoseret splash af farve på rette sted, og det…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^