Franske anemoner 

Franske anemoner er slet ikke til at stå for. De kendes på deres få, men fyldige kronblade omkring en markeret midte, og fås i smukke hvide, røde, blå eller lilla farver. Hvis du sætter dem her i april, vil de blomstre i juni.

Fra lille knold - til blomstrende skønhed

Franske anemoner overvintrer som indtørrede rosinlignende knolde, og hvis man ikke vidste bedre, ville man ikke tro, at de små knolde kunne forvandle sig til disse franske skønheder. Men lægger du de små knolde i jorden her i april, så venter der de yndigste franske anemoner allerede i juni.

En god start

Det er vigtigt at give de små tørre knolde en god start, så de bliver i stand til at skyde friske skud. Derfor anbefaler Haveselskabets eksperter, at knoldene lægges i vand i et døgns tid, inden de læges i krukker med almindelig pottemuld eller i bedet, hvor der er plads. I god varm jord, hvor der gerne må være lidt skygge midt på dagen, får du det bedste resultat.

Når de franske anemoner er afblomstret og bladene visnet, skal knoldene op, tørres helt og lægges køligt og mørkt indtil næste forår.

Haven & altanen
Margueritter i spande og potter 

Margueritter er et kært indslag i krukker og bede, og blomstrer flittigt hele sommeren. Deres vedvarende frodighed og elegance giver dine krukker fylde og karakter, og med margueritter skal der ikke meget til at forvandle uderummet med små, hyggelige miljøer.

Læs mere
Haven & altanen
Er du også vild med pæoner?  

Der er intet som pæoner, der skaber sommerstil og –stemning. De store yndige og overdådige blomster findes i de smukkeste farver og nuancer fra kraftig pink og lilla til mere sarte sommerpasteller, pudder- og cremefarvede nuancer.

Læs mere
Haven & altanen
Er det en dræbersnegl? 

Snegle, og i særlig grad 'dræbersneglen', gør skade i haver og forfølges derfor af haveejere. Men det behøver ikke gå ud over uskadelige landsnegle.

Læs mere
Haven & altanen
Ud i haven 

Snart skal livet til at leves mere i det fri og selvom vi her i Danmark aldrig kan være sikre på at vejret bliver varmt, elsker vi at indrette os udendørs. Se her nogle af de skønne nyheder til indretningen af livet udendørs ...

Læs mere
Forår
Græsplæne så smuk som en slotshaves 

Hvis du drømmer om en pæne med græs, som på den bedste golfbane eller den smukkeste slotshave, så læs med her. En indsats i foråret er nemlig afgørende for hvor ensartet, sund og slidstærk græsplænen er.

Læs mere
Haven & altanen
Havekriblerier 

Det varer ikke længe før vi igen kan plante ud i krukker og haver.

Læs mere
Haven & altanen
Frodigt haveliv med klematis 

Med sine kønne farver og frodige løv sætter klematis kolorit på enhver have.

Læs mere
Haven & altanen
Orange hitter i haven 

Orange giver pangeffekt i haven. Den stærke, varme farve skaber en glad og næsten barnlig, løssluppen stemning. Ingenting kan, som en lille gruppe orange blomster i bedet, lyse op og tiltrække opmærksomheden. Blot nogle få orange blomster, kan give et veldoseret splash af farve på rette sted, og det…

Læs mere
Stil & stemning i sommerhaven
Haven & altanen
Stil & stemning i sommerhaven 

Indret dig med lækre havemøbler, og skab små hyggelige oaser med blomsterkasser og -krukker. Vi har samlet et udvalg af skønne, stil- og stemningsfulde ting, som kan bidrage til, at haven bliver det fortrukne sted at opholde sig sommeren igennem.

Læs mere
Haven & altanen
Potteplantevander 

Nu er sommer og ferietid lige om hjørnet, og der er meget at glæde sig til. Det bedste er al den tid, man kan bruge under åben himmel. De solvarme dage og lune, lyse nætter, der er så dejlige, at man næsten ikke nænner at gå i seng af skræk for ikke at få det hele med. Men sommertid og ferietid kan…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^