Solfaktorguiden

Kategori: Sommer

Solfaktorguiden

Solfaktorguiden 

Lige nu og i de kommende måneder er solen stærkest. Du kan nedsætte risikoen for solskader og hudkræft ved at følge nogle enkle regler ...

I de kommende måneder er solen stærkest. Du kan nedsætte risikoen for solskader og hudkræft ved at følge nogle enkle regler.

Gode råd om fornuftig solbadning:
● Ophold dig i skyggen mellem kl. 12 og 15, hvor solen er skarpest
● Vælg hellere for høj faktor end for lav
● Brug nok solcreme – anbefalet dosis for en voksen krop er 30-40g (en stor håndfuld)
● Det er vigtigt, at solcremen påsmøres mindst ½ time før ophold i solen.
● Hvis du i forvejen dagligt anvender en hudcreme, er det vigtigt, at solcremen først påsmøres og derefter hudcremen.

Særlig omkring børn i solen:
Det er vigtigt, at du beskytter dit barn mod solen, fordi børn, der bliver forbrændt, mens de er små, har større risiko for at udvikle hudkræft som voksne.
● Børn under 1 år bør aldrig opholde sig i direkte sol. De skal anbringes i skyggen eller under en parasol med solhat og kroppen dækket med en let påklædning f.eks. en let, hvid t-shirt. De hudområder, der ikke er dækket med tøj, bør smøres med et solbeskyttelsesmiddel.
● Sørg for at barnet opholder sig i skyggen mellem kl. 12 og 15, hvor solen er skarpest
● Du bør hver morgen i sommertiden smøre dit barn ind i solcreme – også inden barnet møder i institutionen.
● Børns hud er tyndere og sartere end en voksens hud. Brug derfor rigeligt med solcreme samt hovedbeklædning og let tøj.
● Vær opmærksom på udsatte steder som næse, ører, skuldre og nakke

Find din faktor
Alle, såvel børn som voksne, der opholder sig udenfor i længere tid i sommersæsonen, bør anvende solbeskyttelse hver dag.
De danske apoteker har et veluddannet personale, der kan give dig råd og vejledning til at vælge netop den solcreme, der passer til hudtypen.
● Hvis hudtypen er meget lys som let bliver rød, bør du bruge solfaktor 15-25
● Ved lys hud der sjældent bliver brun, bruges faktor 10-16.
● Ved lys til svag gylden hudfarve der sjældent bliver rød, altid brun, brug faktor 8-10
● Ved gylden hudfarve der aldrig bliver rød, men kun dyb brun, kan man nøjes med faktor 5-8

Ved rejser sydpå
Når der er tale om solbeskyttelse, er det ikke ligegyldigt, hvor i verden man opholder sig. Solen er stærkere på ferieophold ved f. eks. Middelhavet end i Danmark.

Valg af solcreme
Der findes mange typer solcremer, og derfor kan man godt føle, at det er lidt af en jungle at købe solbeskyttelse. En god ide er at vælge et af de mange

Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^