Kategori: Sommer

Skån ryggen i haven – 10 gode råd

Skån ryggen i haven – 10 gode råd 

Når foråret viser sig fra sin lune side, kribler det i fingrene på havefolket for at komme i gang med at plante smil og plante solskin ...

Når foråret viser sig fra sin lune side, kribler det i fingrene på havefolket for at komme i gang med at plante smil og plante solskin.
”Havearbejde er sundt for sjælen – men pas på kroppen: Mange kaster sig så ivrigt ud i havearbejdet, at de glemmer at passe på. Hold i nakke og/eller ryg eller overbelastning af skuldre er typiske følgeskader af havearbejdet om foråret,” fortæller Gigtforeningens direktør, Lene Witte.
”Man kan selv gøre meget for at forebygge skaderne, hvis man er opmærksom på at forberede kroppen til havearbejdet og i øvrigt holder sig til nogle enkle råd,” siger hun.

Gigtforeningen har derfor samlet ti gode råd til rygvenligt havearbejde:
• Varm op, inden du går i gang, fx med en gåtur. Begynd stille og roligt og tag det lette først.
• Varier arbejdet - skift mellem det tunge og lette arbejde, og skift arbejdsstilling.
• Undgå at bøje dig forover, når du skal luge, grave og løfte. Bøj i stedet ned i knæene, så du skåner lænden.
• Hold især ryggen rank, når du skal løfte ting og køre rundt med trillebøren.
• Undgå vrid i ryggen. Næsen skal pege samme vej som fødderne.
• Højbede og plantekasser vil for mange være nemmere at håndtere, fordi haven kommer op i arbejdshøjde. Højbede etableres i en arbejdshøjde på 50-70 cm
• Krukker kan stå på en lille plade med hjul, der gør dem lette at transportere. Læg grankogler i bunden i stedet for sten til dræn, så de ikke bliver så tunge.
• Brug haveredskaber af et let materiale. Køb evt. børneredskaber, der er af plastik og ofte har langt skaft, der letter brugen. Mindre haveredskaber fås også med et langt og evt. vinklet skaft. Skaftet på de lange redskaber skal være så langt, at det er muligt at arbejde med ret ryg.
• Tag varmt tøj på, der dækker hele ryggen.
• Hold pauser undervejs og nyd, hvad du hidtil har udrettet. Stop med det samme, hvis du får ondt.

Links ...:
På Gigtforeningens hjemmeside kan man se film med tips og tricks forud for arbejdet med hakke, skovl og spade.

Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^friendly letter writing paper assigned ports essay for applying to university how to write essay for grad school admission