online research sources argumentative essay on immigration critique essays online
Sofapude i okkergul uld
Julepynt
Berber gulvtæppe
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Sommer
Sæson for vorter

Nej, vorter er ikke specielt sexede, men ret så pinlige. Og vi vil nok allesammen helst undgå at snakke om dem. Men faktisk oplever en ud af ti at få vorter på et eller andet tidspunkt i livet.

Nej, vorter er ikke specielt sexede, men ret så pinlige. Og vi vil nok allesammen helst undgå at snakke om dem. Men faktisk oplever en ud af ti at få vorter på et eller andet tidspunkt i livet. Vi føler, at det både er grimt, generende og også ulækkert.

Så måske er det netop en god idé at snakke om dem - vorterne - så problemet kan blive løst, både for vores egen skyld, men også så vi ikke smitter andre i omklædningsrum og swimmingspools.

"vorte sæson"

Vortevirusen florerer efter sommeren, fordi både voksne og børn har været gæster i adskillige badelande og swimmingpools, hvor der er en stor smittefare.

hvad er vorter?

En vorte er en vækst på huden, men bare rolig, den er helt harmløs, den smitter bare enormt meget! Vorter minder for det meste lidt om en blomkål, og sidder oftest på hænder og fødder, men kan være alle steder på kroppen. Omkring 50 % af alle vorter forsvinder indenfor 2 år uden behandling. Men smittefaren er stor, og vorter skal altså behandles med det samme!

børn er særligt udsatte

Vorter er en af de hyppigste virussygdomme i huden - og den næstmest almindelige hudsygdom efter akne. Vi er alle udsat for viruset, men både børn og teenagere er særligt udsatte, fordi de endnu ikke har udviklet disse antistoffer. Hos små børn er vorter sjældne, men så snart børnene starter i skole ses der en kraftig stigning. Ca. 10-15 % af skolebørn har vorter.

smittefare

Vorter smitter voldsomt, og smitter både ved direkte og indirekte kontakt. Det ses ofte, at der går et par måneder fra smitten til at vorten kan ses.
En dansk undersøgelse har vist, at fællesbadning giver større risiko for smitte med fodvorter end dansk og gymnastik med bare føder, fordi at vådt gulv er guf for vorterne.
En anden undersøgelse har vist, at ved brug af badesko under fællesbadning halvere man risikioen for at blive smittet.

• Fugtigt miljø og opblødning af huden øger risikoen for smitte.
• Badesko nedsætter risikoen for smitte.
• Påsmøres vorten med klar neglelak nedsætter det risikoen for at smitte andre.

hvad skal man gøre?

Den nye Wartner pen med TCA-gel giver helt nye muligheder for en hurtig, nem og effektiv hjemmebehandling, mange børn er nemlig mest trygge ved at få hjælp af mor og far i stedet for af en læge.
Man mener ikke, at der findes nogen behandling, der med sikkerhed kan fjerne vorter. Men en Læge kan behandle med ætsende midler, som sammen med flydende plaster kan dryppes på vorterne. Efterfølgende er det nødvendigt et par gange om ugen med en kniv eller skraber at fjerne resterne af vorten, til den er helt væk. Hos en praktiserende læge eller en hudlæge kan vorter også fryses væk. Ofte er flere frysninger nødvendige, før vorterne er helt væk.

hvordan virker Wartner?

Pennen indeholder 40 % TCA (trikloreddikesyre), i stedet for traditionel salicylsyre. Wartner pennen kan bruges til både hånd- og fodvorter.
Pennen anvendes to gange om dagen i fire dage. Herefter skaller huden af i løbet af de næste fire dage. Den højkoncentrerede TCA-gel gør, at de angrebne hudceller falder af, og der derefter dannes ny vortefri hud.
Sommer
Beskær frugttræerne

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
Sensommerhaven

Sommeren lakker mod enden, men for haveejere er der er ingen grund til at føle sig trist til mode. Der er stadig rigeligt med blomster, farver og oplevelser i haven, og masser af praktiske opgaver - ikke mindst, hvis man har frugttræer og bærbuske: Ribs, hyldebær, brombær, hyben, stikkelsbær,...

Læs mere
Sommer
Sæson: Høst dine blomsterfrø

Midt i det ellers så smukke efterår ser blomsterbedet lidt ynkeligt ud. Hist og her står stadig et par trætte sommerblomster og hænger med hovederne, men ellers er der kun frøstande tilbage på de tynde, halvvisne stængler. Nu gælder det om at få samlet og tørret frøene inden efterårets regn og blæst...

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen?

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført...

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
10 kølige tips i varmen

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

Læs mere
Sommer
Bakterierne blomstrer i soppebassiner og badebassiner

Badebassiner kan hurtigt udvikle sig til bakteriebomber i sommervarmen og i værste fald resultere i roskildesyge, diarré og udslet. Derfor gælder det om at være opmærksom på vandskvaliteten i børnenes soppebassin såvel som i store bassiner, der rummer flere tusind liter vand.

Læs mere
Sommer
Tips til de varmeforskrækkede

Med hedebølgen er al snak om det ustadige danske vejr forsvundet som dug for solen. Nu glæder det om at finde badetøjet og madkurven frem, hoppe i klipklappere og korkbælte og komme afsted til stranden.

Læs mere
Sommer
Undgå drukneulykker: 10 vigtige råd til badeturen

Under hedebølgen vælger mange at nyde dagen på stranden, og i den forbindelse, er det vigtigt at huske badesikkerheden.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^