Kategorier: Sommer  -  Vin & spiritus

Sådan serverer du vin i varmen 

Når sommersolen skinner fra en skyfri himmel, er der aktivitet i haven og på terrassen, og på sådan en dejlig dag er der intet som et herligt glas vin. Men det er vigtigt at tage sine forholdsregler, da den skrøbelige vin og sommervarme kan være et udfordrende match.

  • Læg altid din rødvin på køl inden serveringen. Intet er så ødelæggende for rødvin som varme, og når temperaturen overstiger 20 grader, vil de fleste fine smagsnuancer gå tabt. Mellem 15-18 grader er en god temperatur, når man åbner flasken, for den bliver hurtigt varmere i glasset. Et kvarters tid i køleskabet er nok. Er det en beaujolais, morgon eller fleurie, må den gerne serveres endnu koldere. 10-12 grader til ovennævnte lette og friske vine er passende.

  • Kølig rødvin gælder også på restauranter. Smag på den, og hvis den er varm forlang da at få en vinkøler med iskoldt vand bragt ind. Også selv om tjeneren sukker opgivende.
  • Hvidvin, rosé og mousserende vine skal helst holdes kølige under hele serveringen. Hav en isspand med et klæde over parat til dem efter optrækningen. Det ser også festligt ud. En balje med iskoldt vand kan også gøre tricket, ellers er de røde terracotta-vinkølere at foretrække på bordet. De er praktiske og holder på køligheden i fin stil.

  • Skal man på skovtur eller på stranden, prøv da de små forede vinposer med lynlåse. Er vinen først kølig, når den bliver lagt i, kan den som regel holde en frisk temperatur i mindst et par timer.


- Og husk, hvis der bliver noget til overs i flasken - hvid eller rød, så er køleskabet vores ven igen. Opbevar altid åbne vin der, da det betyder, at der stadig vil være god smag i vinen dagen efter. Her skal man dog huske at tage den røde ud en god time i forvejen, da iskold rødvin - ligesom varm - ikke afgiver nogle smagsnuancer.

Hindbærsæson og hindbæropskrifter
Årstidens råvarer
Sæson: Hindbær - Det eksklusive bær 

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så…

Læs mere
Få en ferie med ægte kvalitetstid: Christiane Meulengracht afslører sine 5 bedste tips
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Sommerbazar: Udstyr til strandturen
Sommer
Sommerbazar: Picnic på stranden 

På en varm sommerdag er en picnic på stranden det allerskønneste. Med strandtæpper og medbragte liggestole får man hurtigt skabt en komfortabel base, hvor man kan nyde sommerstemningen, den friske havluft og - efter en kølig dukkert, picnickurvens lækkerier. Find inspiration til udstyret på…

Læs mere
Fordærvet kød symptomer
Forbrugernyt
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Blågrønalger symptomer
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Kreative jordbær opskrifter til sommeren, nye måder at nyde friske bær, fra salater til desserter
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrifter: 4 nye måder at nyde friske jordbær på 

Sæsonen for danske jordbær er kort, så det gælder om at få mest ud af de fine bær, mens de stadig er at finde på hylderne. Hvis du kan bruge til inspiration, så kig med her, hvor vi præsenterer fire kreative, nye måder, at nyde dine friske jordbær på.

Læs mere
Opskrift på hjemmelavet bærsaft
Årstidens råvarer
Brug overskydende bær til saft og marmelade 

Når man nu er i gang med det store bærsyltningsprojekt, så er det om at få mest muligt ud af sine anstrængelser. Intet behøver gå til spilde. Af samme portion bær får du nemt både den dejligste bærsaft og lækreste marmelade.

Læs mere
Grillsikkerhed: Gode råd til sikker brug af grillen.
Forbrugernyt
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^