- Læg altid din rødvin på køl inden serveringen. Intet er så ødelæggende for rødvin som varme, og når temperaturen overstiger 20 grader, vil de fleste fine smagsnuancer gå tabt. Mellem 15-18 grader er en god temperatur, når man åbner flasken, for den bliver hurtigt varmere i glasset. Et kvarters tid i køleskabet er nok. Er det en beaujolais, morgon eller fleurie, må den gerne serveres endnu koldere. 10-12 grader til ovennævnte lette og friske vine er passende.
- Kølig rødvin gælder også på restauranter. Smag på den, og hvis den er varm forlang da at få en vinkøler med iskoldt vand bragt ind. Også selv om tjeneren sukker opgivende.
- Hvidvin, rosé og mousserende vine skal helst holdes kølige under hele serveringen. Hav en isspand med et klæde over parat til dem efter optrækningen. Det ser også festligt ud. En balje med iskoldt vand kan også gøre tricket, ellers er de røde terracotta-vinkølere at foretrække på bordet. De er praktiske og holder på køligheden i fin stil.
- Skal man på skovtur eller på stranden, prøv da de små forede vinposer med lynlåse. Er vinen først kølig, når den bliver lagt i, kan den som regel holde en frisk temperatur i mindst et par timer.
- Og husk, hvis der bliver noget til overs i flasken - hvid eller rød, så er køleskabet vores ven igen. Opbevar altid åbne vin der, da det betyder, at der stadig vil være god smag i vinen dagen efter. Her skal man dog huske at tage den røde ud en god time i forvejen, da iskold rødvin - ligesom varm - ikke afgiver nogle smagsnuancer.