Opskrift: Minns rabarberkage 

Man behøver ikke have opholdt sig længe i Sverige, før man støder på ordet ’fika’. I mit tilfælde blev jeg bekendt med begrebet, da genboen til det hus, hvor jeg ferierede, kiggede forbi og spurgte: ”Är det inte dags att fika?” Mens jeg vred min hjerne for at gætte, hvad hun spurgte om, kom hun mig smilende til undsætning og forklarede, at ’fika’ er de små stunder i løbet af dagen, hvor man snupper sig en velfortjent pause.

En pause i hyggeligt samvær med genboen, lød tillokkende, og det blev ikke mindre fristende, da hun videre forklarede, at traditionen også inkluderer kaffe og kage. Minn, som genboen hedder, sagde at hun netop havde bagt en rabarberkage, som hun ville komme over med, hvis vi serverede kaffen. Inden længe sad vi seks mennesker bænket under parasollen og nød en lille ’fika’ med kaffe og Minns dejlige rabarberkage.

Efter en enkelt mundfuld spurgte jeg Minn, om jeg måtte viderebringe hendes opskrift på KvindeGuiden. Minns rabarberkage er nemlig bemærkelsesværdig let og lækker både i smag og krumme, og samtidig anderledes og langt mindre sød end rabarberkager, jeg før har smagt. I stedet for raffineret sukker, bruger hun kokossukker og honning i opskriften, og det giver kagen en mere naturlig sødme. Det levner samtidig plads til smagen af kagens øvrige ingredienser; den herlige smag af syrlig-sure sommerrabarber bagt i en let og luftig kokos- og mandelkage. 

Minns rabarberkage

Ingredienser

  • 2 stilke rabarber
  • 2 æg
  • 1 dl kokossukker
  • 1 1/2 tsk honning
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl kokosmel
  • 1 tsk natron
  • 2 stk hakkede bittermandler

 Sådan gør du:

  1. Skær rabarberen i tynde skiver, og stil dem til side.
  2. Slå æggene ud, så æggeblommer og æggehvider kommer i hver sin skål.
  3. Pisk æggehviderne til en sej og luftig masse, og stil skålen til side.
  4. Pisk en æggesnaps af æggeblommer, sukker og honning. Rør derefter kokosolien og citronsaften i, og til sidst 3/4 af rabarberne og halvdelen af mandlerne.
  5. I en ny skål blandes de tørre ingredienser; mandelmel, kokosmel, natron og bittermandel, hvorefter æggesnapsen røres i. Til sidst vendes æggehvider i dejen.
  6. Smør en lille springform kokosolie, og hæld dejen i. Læg resten af rabarberne ovenpå kagen og drys til sidst resten af de hakkede mandler over.
  7. Bag kagen i 30 til 35 minutter ved 175 grader.
Sommer
Sådan serverer du vin i varmen 

Når sommersolen skinner fra en skyfri himmel, er der aktivitet i haven og på terrassen, og på sådan en dejlig dag er der intet som et herligt glas vin. Men det er vigtigt at tage sine forholdsregler, da den skrøbelige vin og sommervarme kan være et udfordrende match.

Læs mere
Årstidens råvarer
Sæson: Hindbær - Det eksklusive bær 

Der er noget særligt eksklusivt over det fine, lille hindbær. For mens der er sommerbær, man næsten kan nå at få nok af i sæsonen, så gælder det ikke hindbær. Velvidende at de koster omtrent det samme som de tre liter mælk, det økologiske smør og koldskålen, der allerede ligger i indkøbskurven, så…

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum 

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum. Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær 

For børn hører sommeren uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Men søde, bløde marshmallows kan også bruges i mere voksenvenlige sammenhænge, fx i en herlig sommerdessert, hvor chokolade og den søde vanilieskum røres, fryses og serveres med friske bær på…

Læs mere
Sommer
Copenhagen Jazz Festival 2022 

Når festivalen ruller hen over København, er byen som forvandlet. Over alt spiller musikken: På torve og i byens parker, på jazzklubberne og nye interimistiske scener, i teatre, på museer og – selvfølgelig også – i byens største og flotteste koncertsale. I løbet af festivalens 10 dage præsenteres…

Læs mere
Sommer
Midsommer 2022: Sådan fejrer svenskerne sommersolhverv 

Tag til tur over sundet og oplev en af Sveriges største og mest traditionsrige festdag: Midsommerfesten. I år fejres den fredag den 24. juni med majstang, dans og musik.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen? 

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen 

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^