Oplev de skønneste rosesteder i verden

Kategori: Sommer

Oplev de skønneste rosesteder i verden

Oplev de skønneste rosesteder i verden 

Juni måned er Rosens Måned og en oplagt lejlighed til at opleve nogle af verdens smukkeste rosensteder ...

Den 23. juni er Rosens nationaldag, og hele juni er derfor blevet Rosens Måned. I den anledning har Hotels.com fundet flere steder, der er verdenskendt for netop deres roser. Så tag af sted til Rosenfestival, parfumeland eller nyd en tur i en af verdens smukkeste rosenhaver.

En by fuld af roser
I Portland i USA finder du intet mindre end ”The City of Roses”. Her er der virkelig dømt eventyr og romantik med utallige smukke og fascinerende rosenhaver, der indbyder til en spadseretur hånd-i-hånd. I byen finder du mere end 7000 rosenplanter og over 500 rosenvarianter. Og rosemåneden juni fejres med en Rosenfestival, hvor folk fra nær og fjern samles for at beundre roserne og fejre den kønne og velduftende blomst.
• Hotels.com anbefaler: <link http: da.hotels.com hotel _blank> The Heathman Hotel **** . Priser fra 824 kr. per nat for to personer.
• Læs også: <link http: www.rosefestival.org _blank>Portland Rose Festival.

En af verdens smukkeste rosenhaver
I Albrighton, kun en times kørsel nordvest for Birmingham, England, ligger David Austin Rose Garden, som siges at være en af verdens smukkeste rosenhaver. Med sine 2 hektar og over 700 varianter af roser er det let at bruge flere timer i den store have og drømme sig hen til gammel engelsk tid, hvor britiske herskabsfruer afholdt ”Garden Parties” i store blondekjoler og kyser og nippede til teen under parasollerne. Hvis man er en rigtig erfaren rosekender, kan man gå på opdagelse i de forskellige områder, som er inddelt efter forskellige arter af roser, der blomstrer forskelligt afhængig af sort, fra juni-september.
• Hotels.com anbefaler: <link http: da.hotels.com hotel _blank> Mercure Albrighton Shrewsbury ****(*). Priser fra 664 kr. per nat for to personer.
• Se også: <link http: www.davidaustinroses.com english _blank> David Austin Rose Gardens at Albrighton

Smag på roser
Bulgarien har en hel region, der er kendt for sine roser. Kun 20 km. fra byen Kazanlak, som ligger ved foden af Balkanbjergene, er Rosendalen, der er kendt for dens lange tradition for rosenolie-produktion. Her kan du også smage rosenmarmelade, rosensnaps eller rosenlikør.
Årligt, i begyndelsen af juni, bliver der afholdt en Rosenfestival i Kazanlak, som er dedikeret til rosen, der i Bulgarien er kendt som ”The Queen of flowers”. Hotels.com anbefaler dig at bo i Sofia, hovedstaden i Bulgarien, hvorfra du kan tage på en dagstur gennem det smukke landskab til Kazanlak 200 km. væk.
• Hotels.com anbefaler: <link http: da.hotels.com hotel _blank> Kempinski Zografski Hotel *****. Priser fra 407 kr. per nat for to personer.
• Se også: <link http: www.rose-festival.com valley-roses.shtml _blank> The Valley of roses

Parfumernes hovedstad
I Sydfrankrig, tæt på den italienske grænse kun få kilometer fra Cannes, ligger byen Grasse, som er verdenskendt som hovedstaden for parfume. Det er bl.a. her, at Chanel og Dior skaber deres velduftende aromaer i smukt designede flakoner. Hvis man ønsker at stimulere og forkæle sine sanser med dejlige dufte, kan et besøg til et af byens parfumeatelierer være en mulighed. Her er der også mulighed for at kreere sin egen parfume. Er man mere til at nyde naturen i de smukke landskaber, kan en udflugt til blomstermarkerne, som er anlagt til parfumeproduktion, også være en idé.
• Hotels.com anbefaler: <link http: da.hotels.com hotel _blank> Hôtel des Parfums ***. Priser fra 602 kr. per nat for to personer.
• Se også: <link http: www.beyond.fr villages grasse-provence-france.html _blank> Grasse - the perfume capital of the world

Verdens største blomsterhave
Haven Keukenhof er kendt som “haven af Europa” og med sine 32 hektarer er den også den største blomsterhave i verden. Haven er åben for offentligheden hvert år fra sidste uge af marts til midt i maj, og den er hjem for mange forskellige blomsterarter lige fra fra roser til hyacinter, orkideer og naturligvis tulipaner. Der er rig mulighed for at blive inspireret til egen have i form af blomsterparader, indendørs blomstershows og så naturligvis i selve haven, hvor det er muligt at leje cykler for at komme rundt eller nyde de pragtfulde blomster fra vandet ved at sejle rundt i haven.
Hotels.com anbefaler: <link http: da.hotels.com hotel _blank> Golden Tulip Loosdrecht Hotel . Priser fra 395 kr. per nat for to personer.
• Se også: <link http: www.keukenhof.nl _blank> Keukenhof Garden – Lisse, Holland

Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^