Kategori: Rejser

Træd i u2s fodspor

Træd i u2s fodspor 

Den 15. august gæster U2 Horsens. I den anledning kigger vi nærmere på hvor de fire bandmedlemmer har sat deres aftryk ...

Kender du U2, ved du, at Bonos varetegn er solbriller, og at den irske popgruppe er politisk engagerede ikke mindst i menneskerettigheder. Kan du lide U2 ved du, at bandets sange er religiøst prægede, og at Bono er gift med sin ”high school sweet heart”, og at de sammen har 4 børn. Er du vild med U2, ved du, at Larry Mullen var med til at starte bandet i 1976 under navnet Feedback, før de i 1978 blev til U2.

Den 15. august kommer U2 forbi Horsens. I den anledning kigger vi nærmere på nogle af de steder hvor de fire bandmedlemmer har sat deres aftryk. Vi bringer også forslag til ophold, hvis du har lyst til at rejse i U2s fodspor..

The Project Arts Theatre
Hvad er mere oplagt end at starte din første jagt efter U2-historie ved begyndelsen. The Project Arts Theatre i Dublin har lagt navn til nogle af bandets første spillegigs, og alene af den grund har teateret stor betydning for både bandet og for inkarnerede fans. Derudover var det her, at bandet i 1978 ved en af deres koncerter blev introduceret for deres legendariske manager Paul McGuiness, som siden hen har taget sig kærligt af bandet. Teateret ligger i Temple Bar i det centrale Dublin og er et kulturelt monument for Irland med plads til både udstillinger, forestillinger, koncerter og festivaler.
• <link https: www.visitdublin.com _blank>Visit Dublin
• <link https: www.projectartscentre.ie _blank> The Project Arts Theatre
Hotels.com anbefaler:
• <link https: da.hotels.com hotel _blank> Morrison **** .
Priser fra 793 kr. per nat for to personer.

Bonos bryllup
I Raheny, en forstad nord for Dublin, ligger kirken All Saints Church, som er Irlands vartegn. Her sagde Bono i 1982 ja til Ali Hewson efter at have været kærester i 7 år. Adam Clayton var forlover. Kirken blev bygget i 1880 af næsten udelukkende irske materialer for at erstatte den historiske St. Assam’s Church. Parret er i dag bosat i Killiney i det sydlige Dublin og har sammen med The Edge en villa i Sydfrankrig samt en lejlighed på Manhatten.
Hotels.com anbefaler:
• <link https: da.hotels.com hotel _blank> The Croke Park Hotel ****.
Priser fra 578 kr. per nat for to personer

Fremragende live-gruppe
Ved den store Live Aid Koncert i juli 1985, som skulle rejse penge til at hjælpe hungersnøden i Etiopien, var U2 et blandt mange store navne, som stillede op. Det var ved denne koncert, at U2 beviste, at deres optræden er eminent live, og de blev her fastslået som et fremragende live band på grund af deres performance. I løbet af det 14 minutter lange nummer ”Bad” hoppede Bono ned blandt publikum og bød en pige op til dans. Pigen fortalte senere, at Bono havde reddet hendes liv, fordi hun var ved at blive mast. Bono havde forsøgt at tilkalde hjælp, men blev misforstået, og derfor hoppede han selv ned blandt publikum for at hjælpe. Koncerten blev afholdt på det berømte Wimbledon, som ellers associeres med tennis.
Hotels.com anbefaler:
• <link https: da.hotels.com hotel _blank>Antoinette Hotel Wimbledon *** .
Priser fra 493 kr. Nat for to personer

Produceren bag Joshua Tree
Vi hylder ikke kun de fire bandmedlemmer, men går også om bag udgivelserne på en af bandets mest populære album, Joshua Tree, som blev udgivet i 1987 og produceret af Daniel Lanois og Brian Eno. Lanois er fra Quebec i Canada, og på trods af hans samarbejde med både U2 og Bob Dylan er han ikke den største kendis i Quebec. Byen går sin vante gang ”with or without” ham. Skulle du som ægte U2 fan eller blot som nysgerrig fan alligevel have lyst til at se musikproducerens hjemby for at få styr på U2-historikken, er det Canada din næste destination skal gå til.
• <link https: www.quebecregion.com en _blank> Quebec officielle hjemmeside
Hotels.com anbefaler:
• <link https: da.hotels.com hotel>" target="_blank">Hotel Quartier ***. Priser fra 458 kr. per nat for to personer

October
Har du nærstuderet coveret på bandets andet album, October, vil du i Dublin hurtigt kunne genkende blandt andet East Link Bridge, Grand Canal Docks og ikke mindst U2 Tower. Den 200 meter høje, øko-venlige (naturligvis) og endnu ikke færdig-byggede skyskraber byder indvendigt på både hotel og lejligheder, mens der på toppen befinder sig et studie. Når det engang står færdigt vil det være Irlands højeste bygning, Skulle du imidlertid have kigget det gamle U2 cover igennem så mange gange, at papiret er ved at være slidt op, kunne det være rart at se bygningerne med egne øjne.
Hotels.com anbefaler:
• <link https: da.hotels.com hotel _blank> Grand Canal Hotel ***. Priser fra 495 kr. per nat for to personer

Lad Bonos bror lave mad til dig
Som i hvilken som helst anden storby er der i Dublin masser af spisesteder at vælge mellem. Men for en ægte U2 fan er der vel ikke noget bedre end at få maden serveret af Norman Hewson, Bonos bror, på Nude som ligger i Suffolk Street. Nude laver primært wraps og salater og er et ganske udmærket spisested. Cafeen har tidligere været Mr. Pussy’s Café De Luxe, en restaurant ejet af selveste Bono.
Hotels.com anbefaler:
• <link https: da.hotels.com hotel _blank> Blooms Hotel ***. Priser fra 479 kr. per nat for to personer

Bono og The Edges hotel
Hvis Bono ikke tilbyder dig husly i sit private hjem, næste gang du besøger Dublin, må det næstbedste være at overnatte på The Clarence ****, som er ejet af selveste Bono og The Edge. Der er en chance, om end minimal for at du støder på de to herrer, hvis du aflægger hotellet en visit. Hotellet har tilknyttet en bar og natklub og natklubben har indtil for nogle år siden været en af Dublins mest tjekkede og velbesøgte natklubs i hele byen. Tæt på hotellet ligger både Tusindårsbroen, Dublin Slot og Christ Church Katedral.
Hotels.com anbefaler:
• <link https: da.hotels.com hotel _blank> The Clarence **** Priser fra 786 kr. per nat for to personer

Links ...:
• <link https: www.u2.com _blank>U2s officielle hjemmeside
• <link https: clk.tradedoubler.com _blank>U2s seneste udgivelse: "No Line On The Horizon". Onlinebestillig.

Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Vigtige tips til forsikringer for vinterferie i bil
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^